TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Ekonomik daralma sadece inşaat sektörüyle aşılamaz”

CHP Adana Milletvekili, KİT Komisyonu Üyesi ve İnşaat Mühendisi Zülfikar İnönü Tümer, fuarların önemine dikkat çekti ve ekledi:

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2017 18:17
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2017 18:17
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
“Ekonomik daralma sadece  inşaat sektörüyle aşılamaz”

“Ekonomik daralma sadece

inşaat sektörüyle aşılamaz”

ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu (KİT) Üyesi ve İnşaat Mühendisi Zülfikar İnönü Tümer, TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’ndeki Adana İnşaat, Yapıda Yenilikler, IHS ve Kent Fuarları’na katıldı.

Fuarda stand açan kurum ve kuruluşlar ile firma temsilcilerini ziyaret eden Tümer, fuarın Adana ekonomik ve sosyal yaşamına yeni kazanımlar doğurmasını diledi.

İŞSİZLİĞE DİKKAT ÇEKTİ
Fuarların kent dinamiklerinin hayata geçmesi adına önemli olduğunu ancak Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik daralma nedeniyle işsizlik başta olmak üzere birçok sorun yaşandığını kaydeden Tümer, ülkemizde daha çok üretim ve istihdama ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre işsizlik oranının Adana başta olmak üzere yurdun hemen her kentinde arttığını kaydeden Tümer, inşaat sektörünün ekonomik düzlüğe çıkılabilmesi için tek başına yeterli bir etken olamayacağını vurguladı.

İŞ KAZALARINA İŞARET ETTİ
Türkiye’de en fazla ölümlü ve yaralanmalı iş kazasının inşaat sektöründe yaşandığına da işaret eden Tümer, bu alandaki yasal boşlukların bir an önce ortadan kaldırılması gerektiğini belirtti.

Tümer, 19 Şubat’a kadar devam edecek fuara katılım sağlayan tüm kurum ve kuruluşlar ile özel sektör temsilcileri için yeni iş kapıları aralanmasını diledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.