TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÖTV mutluluğu

Bakanlar Kurulu kararıyla Resmi Gazete'de yayımlanan beyaz eşyada ÖTV indirimine gidilmesi vatandaşlara yaradı. Vatandaşlar almak istedikleri ihtiyacı olan ürünleri mağazalara giderek beğenip indirimden önceki ve sonraki fiyatlarını karşılaştırdı.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2017 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2017 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
ÖTV mutluluğu

ÖTV mutluluğu

 

Özel haber

Bayram Bulut-

ADANA (İLKHABER)-Bakanlar Kurulu kararıyla Resmi Gazete'de yayımlanan beyaz eşyada ÖTV indirimine gidilmesi vatandaşlara yaradı. Vatandaşlar almak istedikleri ihtiyacı olan ürünleri mağazalara giderek beğenip indirimden önceki ve sonraki fiyatlarını karşılaştırdı.

Beyaz eşyada ÖTV indirimi en çok evlenecek çiftleri sevindirdi.  30 Nisan'a kadar devam edecek olan ÖTV indirimi fırsata çevirmek isteyen evlenecek çiftler ve evini yenilemek isteyen vatandaşlar, beyaz eşya mağazalarına gelerek ürünlere yoğun talep göstermeye başladı.

DÜĞÜN YAPACAKLAR İNDİRİME YÖNELDİ

Yaz ayında düğün yapacakları halde indirimi kaçırmak istemeyen gençler ellerini çabuk tutuyor.  Evlenecek çiftler indirimi şöyle değerlendirdi, “Yazın düğünümüz var. İndirim yapıldığını televizyondan öğrendik. Gelip ürünlere bakıyoruz. Ürünlerde çok fazla bir indirim olmasa indirim yapılmış. Gerekli olan beyaz eşyaları alacağız. Bunun için sadece bir yere bakmıyoruz. Farklı markalar farklı ürünlere bakıyoruz. Fiyatlarda ciddi oranda farklar olabiliyor bu nedenle iyi araştırıyor. İndirimden yararlanırsak bizim için çok önemli olacak. Aksi takdirde zaten zar zor düğünümüzü yapıyoruz borç miktarımız çoğalacak” dediler.

VATANDAŞ FİYAT KARŞILAŞTIRMASI YAPIYOR

Vatandaşlar ise hem Kocavezir İş Merkezi’ne geliyor, hem de mağazalara gidiyor. 2 yer arasında fiyat karşılaştırması yapanların genellikle tercihi Kocavezir İş Merkezi yönünde oluyor. Fiyatların iş merkezinde daha uygun olduğunu dile getiren vatandaşlar, “Kocavezir İş Merkezi’nde fiyatlar gerçekten çok uygun. Bizler indirimi duyduk mağazalara gittik fiyatlarda düşüş var ama bizim bütçemizi yinede aşıyor. Bu nedenle Kocavezir İş Merkezi’ne geldik ve buradaki ürünlere bakıyoruz. Markalarını ve fiyatlarını karşılaştırıyoruz. Burada 2. el ürünlerde var. Fiyatları da uygun. Spot ürünlerde var zaten. Bakıyoruz, bütçemize uygun olanı alıyoruz” ifadelerini kullandı.  

BAKAN AĞBAL: BEYAZ EŞYADA ÖTV’Yİ KALDIRDIK,

ÖTV indirimi ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal ise beyaz eşyada ÖTV’yi 3 ay süreliğine kaldırdıklarını belirterek, “Ekonomide son dönemde bir yavaşlama var. Bununla ilgili bir değerlendirme yaptığımız zaman; özellikle geniş halk kitlelerini ilgilendiren iki ana sektör var. Bunlardan biri beyaz eşya, diğeri de mobilya sektörü. Burada 3 ay süreyle beyaz eşyada ÖTV’yi kaldırdık, mobilyada da KDV’yi yüzde 18’den yüzde 8’e indirdik. Bu iki sektörün, diğer sektörleri de etkilemesi açısından önemli görüyoruz. Bu uygulamayla birlikte piyasalarda bir hareketlilik ve canlanmayla birlikte ticaret hacminde de bir artış yaşandı. Hanımlar, başta küçük ev aletleri olmak üzere beyaz eşyalarını yenilemeye başladılar. Yani bir bakıma baharla başlayacak olan alışveriş sezonunu kışa çektik. Artık kadınlarımız alışverişte. “ şeklinde konuştu.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.