TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emir Tuzlu’nun “Parfüm”ü çok beğenildi

“Parfüm” isimli şarkısıyla büyük çıkış yakalayan Adanalı Sanatçı Emir Tuzlu, müzikal kariyerindeki ilerlemeyi ve yaşadıklarını İlk Haber’e anlattı. DJ’likle başladığı yolculuğunu bugün parfüm’le süsleyen Tuzlu, dijital ortamda yakaladığı çıkışı sürdürmeye kararlı.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2017 18:05
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2017 18:05
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Emir Tuzlu’nun “Parfüm”ü çok beğenildi

 

RÖPORTAJ: MURAT YILDIRIM

Merhaba Emir biraz kendinden bahseder misin? Albüm öncesinde neler yapıyordun?

Merhabalar. 1988 6 Mart Adana doğumluyum. Albüm öncesinde yerel radyolarda dj yapıp, çeşitli ajanslar ve son olarak Fransız bir kozmetik şirketinde, birçok tanıdık ünlü ismin güzellik danışmanlığı görevlerinde bulundum. Aynı zaman zarfında yaklaşık 4 yıldır da söz müzik direktörü ve aranjör Burak Öksüzoğlu’yla çalışma fırsatı buldum.

Projenin nasıl ortaya çıktı, kimlerle çalıştın ve parfüm şarkısına olan ilgiden memnun musun?

 Proje benim müziğe olan ilgim ve yeteneğimin farkına varılmasıyla ortaya çıktı ve söz müzik Burak Öksüzoğlu'na ait şarkısını bana dinletmesiyle... 3 sene öncesinde hazırda bulunan şarkı ve projeydi aslında, fakat kendimi tam hazır hissettiğim zaman uygulamaya geçirmeyi düşünüyordum. Ve 2016 Ağustos ayında dinleyenlerle tüm dijital platformlarda buluştu. İlgi ilk çıktığı gündem itibaren kayda değer şekilde güzel ve her geçen gün artıyor bundan gururum okşanmıyor değil.

 Klip kıpır kıpır olmuş  hikâyesi nedir?

Klip evet şarkının enerjisine eşlik etmesi sebebiyle kıpır kıpır ve enerjik, klibi sevgili Muhammet Çiftçi çekti. Klip bir gece kulübünde sahne alan şarkıcının clube sürekli gelen ve kızın etrafa sardığı kokusunun dikkatini çekmesi ve ondan etkilenmesi üzerine mizahta yapılarak nerden aldın o parfümünü sözleriyle kızın kokusunun ve kendisinin şarkıcının dikkatini çektiğini anlatıyor.

 

Parfüm single’nin diğer çalışmalardan farkı nedir? Dinleyici şarkıda nelerle karşılaşacak?

Şimdiye kadar böyle bir konuya çok fazla hatta hiç bu kadar değinilmemiş olması. Eminim ki herkesin aklında kalan bir konu ve kişi olmuştur ve her ne kadar pop şarkısı da olsa herkesin birilerine gönderme yapabileceği bir şarkı, ayrıca Tarık İster ve Eren Duranoğlu gibi işlerinde usta 2 remix versiyon bulunuyor.

 Sözlerde eski sevgiliye özlem var! Şarkının seni etkileyen bölümü neresi?
 

Eski olan her şey silinebilir, yırtılabilir, kayıtlardan kaldırılabilir. Fakat koku hafızası dediğimiz şeyden asla silip kaldıramazsınız ve mutlaka bir koku bir kişiyi hatırlatır gerçeğini değiştirmez.

 Yeni çalışmalar gelecek mi? Yeni çıkış yapan arkadaşlardan beğendiklerin var mı?

 Yeni çalışmalar tabi ki gelecek, bu bir dönüm noktasıydı müzik kariyerim için. Yeni çıkış yapan arkadaşlardan beğendiğim ve çok başarılı bulduklarım var.

Piyasada yakışıklı bir erkek olmanın avantajları veya dezavantajları var mı?

 Tabi ki de bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Çünkü yaptığımız iş kulağa ve göze hitap eden bir iş olduğunu düşünüyorum ayrıca kendimi çok yakışıklı bulmuyorum. Dezavantajları hem cinslerim tarafından kıskanılmak ve kötü yorumlar almam.

10 yıl sonra seni hangi konumda göreceğiz? Emir Tuzlu müzik camiasında olacak mı?

10 yıl sonra değil 10 gün sonra hatta 10 saat sonra ne olacağımız belli değil, yapmak istediğim sadece müzik değil, oyunculuk ve sunuculuk bunlar yapmak istediklerimdir. becerimin olduğunu düşündüğüm şeyler tabi ki kader kısmet ve şans, her şeyin zamanı geldiğinde hayatımda bir şekilde oluyor, doğru zaman ve şans kısaca

 Müzik, hayatının ne kadarını kapsıyor?

 Müzik hayatımın her karesinde var. Uyurken yatağımda kulaklık, uyanırken müzik, yemek yerken müzik çalışırken gibi gibi...

Gökhan Türkmen ve Kenan Doğuluya benzetiyorlar seni, rahatsızlık oluyor musun?

Her iki meslektaşımı da çok beğeniyor ve takdir ediyorum. Onlara benzetiliyor olmam bana artı ya da eksi bir şey katacağını düşünmüyorum. Birine benzemeye de hiç çalışmadım hayatım boyunca tabi ki idol olarak örnek aldığım sanatçılar var.

Adana denildiğinde aklına ilk ne geliyor. Adana yöresine ait türkülerden albüm yapmayı düşünüyor musun?

 Evet Adanalıyım, Adana denilince aklıma ailem ve ilkokul yıllarım geliyor, portakal çiçeklerinin mis kokan kokuları geliyor mesela ne zaman o kokuyu duysa burnum direk adana sokakları ve çocukluğum gelir aklıma, Adana denince tabi ki kebap ve şalgam suyu, yazın buz meyveli Adana’ya özgü tatlısı bici bici geliyor. Türküler ise benim müziğe beklide aşık olmamda büyük etken oynuyor. İlk türküler kasetini dinleye dinleye ve abimin bana almış olduğu gitarla müziği aşikar oldum ve Adana da halk oyunlarınla çok iç içe olduğumu düşünerek ilerde böyle bir sürpriz yapabilirim.

Emir nasıl aile ilişkiler nasıldır... Sevgilin var mı?

Ailem her şeyden önce gelir. Aile deyince bende akan sular durur. Anne babam ve 2 kız kardeş ve 1 abimden oluşan güzel saygı ve sevgi dolu bir ailede büyüdüm. Hep iç içe büyüdük ve halada öyleyiz, onlar benim bu hayatta en büyük destekçim bana verdikleri terbiye ve saygıyla onlara layık bir evlat ve gurur duyacakları işler yapmayı planlıyorum. Sevgilim yok.

 

Sahne aldığın mekânlar?

Sahne projelerimiz 2017 yılı itibariyle tabi ki kısmet olursa olacak, bunları sosyal medya hesaplarımda paylaşıyor olacağım şimdilik daha bebek olan parfüm single için uğraşlar ve emek vererek ona vakit ayırabiliyorum.

Hayranlarına söylemek istediklerin?

Azda olsa hayran kitlem var ve bu günden güne çoğalıyor. Onlar çoğaldıkça da ben bu işte daha üretken ve daha çok güzel işler yapabileceğimi düşünüyorum. Beynimizden iyi enerji hiç eksik olmasın azalmasın herkese sevgiler.

(Murat Fırat’a teşekkürler)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.