TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Herkes ona hayran!

Adana’da başlayan İşitme Engelliler Orta Okullararası(Yıldız erkek) Futbol Türkiye Şampiyonası dün oynanan final grubu maçlarıyla sona erdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2017 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2017 15:31
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Herkes ona hayran!

Herkes ona hayran!

 

Zekeriya ŞAHİN

Adana’da başlayan İşitme Engelliler Orta Okullararası(Yıldız erkek) Futbol Türkiye Şampiyonası dün oynanan final grubu maçlarıyla sona erdi. Gençlik Stadı’nda oynanan final maçında İstanbul’dan gelen Mimar Sinan İşitme Engelliler Ortaokulu şampiyon oldu ama turnuva üçüncüsü Sivas temsilcisi Buruciye İşitme Engelliler takımının “Atom karıncası” Yusuf Öztürk 11 yaşında olmasına karşın ortaya koyduğu büyük futboluyla büyük takdir topladı. Herkese parmak ısırtan ve turnuvanın en iyi futbolcusu olarak dikkat çeken Yusuf Öztürk’ü izleyenler “İşte geleceğin Messi’si” demekten kendisini alamadı.

 İşitme Engelliler Milli Takım seçicisi tarafından da ismi alınarak milli takıma davet edilecek olan Yusuf Öztürk, küçük boyuna rağmen büyük işler başardı. Üçüncülük maçında Adana temsilcisi Seyhan İşitme Engelliler Ortaokulu’ndan iki sporcunun sürekli markajında kalan Yusuf, bu markaja rağmen rakip defansı dağıtan, kıvraklığı ve akıllı paslarıyla herkesi kendisine hayran bıraktı. Yusuf Öztürk, etkili futbolunu attığı golle de süslemesini bildi.

Büyük yetenek Yusuf, işitme engelli olduğu için kendi liginden başka bir ligde oynayamıyor olması da Türk sporu için büyük kayıp olarak değerlendirildi.

“BÖYLE YETENEKLER

ZOR BULUNUYOR”

Yusuf’un antrenörü olan ve on yıl Sivasspor, Amasyaspor, Balıkesir ve İskenderun Demirçelik’te profesyonel olarak futbol oynayan Metin Özkoçak, böyle yetenekli sporcuların zor bulunduğunu belirterek, ”Gerçekten de büyük yetenek. Ayaklarına hakimiyeti, mücadele azmi, kıvraklığı, akıllı pasları ve defansı dağıtan özelliğiyle Yusuf her zaman takdir görmektedir ve görmeye de devam edecektir. İşitme Engelliler Milli Takımı’nda uzun yıllar Türkiye’ye hizmet vereceğine inanıyorum. O üstün vasıflı bir futbolcu. Yaşı henüz 11 ama ortaya koyduğu futbol çok büyük.” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.