TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırtasiyeciler tasarruf istedi

Adana ESOB'a bağlı Adana Kitapçılar ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ateş, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okul kitapları konusunda hemen her yıl yapılan müfredat değişikliği yüzünden milyonlarca kitabın çöpe atıldığını belirterek, artık alınacak tedbirler ile israfa son verilmesini istedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2017 18:27
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2017 18:27
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kırtasiyeciler tasarruf istedi

Kırtasiyeciler tasarruf istedi

 

 

 

ADANA(İLKHABER) - Adana ESOB'a bağlı Adana Kitapçılar ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ateş, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okul kitapları konusunda hemen her yıl yapılan müfredat değişikliği yüzünden milyonlarca kitabın çöpe atıldığını belirterek, artık alınacak tedbirler ile israfa son verilmesini istedi.

 

Oda Başkanı Mehmet Ateş, Adana ESOB Eğitim ve Hizmet Binası'ndaki Adana Kitapçılar ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası'nda yönetim kurulu üyeleri ile yaptığı toplantı sonrası Birlik Başkanı Nihat Sözütek'i makamında ziyaret ederek, sektörün sorunları üzerinde sohbette bulundu.

 

Başkan Ateş, hemen her eğitim - öğretim dönemi başında özellikle Çin malı kanserojen kırtasiye malzemeleri hakkında kamuoyuna bilinçlendirmek amacıyla açıklamalarda bulunduklarını belirtirken, son dönemde okul kitaplarının da sürekli değiştirilmesinin, ülke ekonomisine büyük zararlar verdiğini ve artık tasarruf zamanı geldiğini belirterek, yetkilileri çözüm üretmeye çağırdı.

 

Ateş, AB ülkelerinde, okul kitaplarının ciltlettirerek öğrencilere emanet olarak verildiğini ve zarar gören kitapların bedelini öğrencinin ailesinin karşıladığını belirtirken, Türkiye'de de benzer bir yöntemle öğrencilerin her yıl yeni kitap alma lüksünden kurtulacağını, bunun da ekonomiye büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

 

Birlik Başkanı Nihat Sözütek de, ziyaretlerinden dolayı Adana Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ateş ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederken, kitap - kırtasiyeci esnafının her türlü sorununun çözümü konusunda yanlarında olduklarını belirterek,  oda üyelerine bol ve bereketli kazançlar diledi.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.