TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İmplantın yaşı yok

Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) Akademi ile Adana Diş Hekimleri Odasının birlikteliğiyle ‘İmplant‘ semineri düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2017 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2017 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
İmplantın yaşı yok

 ADANA (İLKHABER)-Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) Akademi ile Adana Diş Hekimleri Odasının birlikteliğiyle ‘İmplant‘ semineri düzenlendi. Seminere ‘İmplantın Yaşı yoktur’ konu başlığıyla Yrd. Doç. Dr. Uğur Mercan ve ‘Köprüden Önce Son Çıkış’ konu başlığıyla Doç. Dr. A. Altuğ Çilingir konuşmacı olarak katıldı.

 

DR. DT. BOĞA, “80 - 90 YAŞINDAKİ İNSANLAR  İMPLANT YAPTIRIYOR”

Dental implantların eksik dişleri tamamlayan yapay diş kökleri olduğunun artık tüm kesimlerce bilindiğini, doğru planlama ve özenli bir ağız hijyeni ile implantların ömür boyu ağızda kalabildiğini söyleyen Adana Diş Hekimleri Odası Genel Sekreteri Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Dt. Hasan Boğa, “Diş kaybetmek çok moral bozucu bir durumdur. Dental implantlar sayesinde eksik dişler orijinali gibi yerine konulabilmektedir. Bu da hastaları rahatlattığı gibi yaşam ömrüne katkı koymaktadır. 80 – 90 yaşındaki insanların  implant yaptırıyor. Bu taleplerle gelen meslektaşlarımın çok olduğunu biliyorum. İmplant uygulamalarında yaş sınırlaması yoktur. Genel sağlık durumu iyi olan herkese rahatlıkla implant uygulanabilir. Bu gün başarılı çalışmalarındaki deneyimlerini bizlerle paylaşacak olan ve sorularınıza yanıt verecek olan Mercan ve Çilingir hocalarımıza hem hoş geldiniz diyor hem de çok teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

 

YENİLİKLER ANLATILDI

Diş hekimlerinin katılarak yoğun ilgi gösterdiği seminerde Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi  Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Uğur Mercan, Geriatrik hastalarda ve atrofik kretlerede implantoloji, Atrofiye maxilla ve mandibuladaki implant cerrahisinde karşılaşılan zorluklar ve çözüm önerilerinin vaka çalışmalarını , Trakya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. A. Altuğ Çilingir ise İmplant destekli protezlerde cerrahi öncesi planlama, Hareketli protezlerde implant uygulamaları, Tam dişsizlikte implant planlaması, tutucu seçimi ve ölçü teorisine bakış prosedürlerinin vaka çalışmalarını katılımcı diş hekimlerine slayt sunum yaparak paylaştılar.

Sunumların ardından katılımcı diş hekimlerinin merak edip, sorduğu sorular yanıt buldu.

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.