TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

M. Çoban Yurtçu unutulmadı

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Kurucu Başkanı vefatının 36.yıldönümünde, Şıhlı Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2017 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2023 12:01
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
M. Çoban Yurtçu unutulmadı

ADANA (İLKHABER) - Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin 1975 yılında kuruluşundan itibaren 6 yıl süreyle başkanlığını yapan M.Çoban Yurtçu vefatının 36.yıldönümünde, Pozantı’nın Akçatekir Şıhlı Köyü Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. 14 Mart 1981 tarihinde vefat eden merhum Gazeteci M.Çoban Yurtçu için yapılan anma etkinliğinde, ÇGC Başkanı Cafer Esendemir bir konuşma yaparak, Çoban Yurtçu’nun ÇGC’nin kuruluşunda büyük emeği olduğunu, ilkeli duruşu ve basın meslek ilkelerine olan bağlılığı ve eğitimci kişiliği ile asla unutulmayacağını söyledi.

Esendemir konuşmasında şu görüşleri dile getirdi:

“Cemiyetimizin kurucusu, ağabeyimiz, duayen gazeteci büyüğümüz Çoban Yurtçu’nun aramızdan ayrılışının 36.yıldönümünde, bir kez daha kabri başında toplanmış bulunuyoruz.

Çoban ağabey, ışığıyla yolumuzu aydınlattı. Kendisinin bizlere bıraktığı mirası korumak, mesleğimizin saygınlığını koruyarak daha da geliştirmek için bizler de Çukurova Gazeteciler Cemiyeti olarak büyük çaba sarfediyoruz.

Aynı zamanda eğitimci olan Çoban ağabey, genç gazeteci kardeşlerimiz için de önemli bir rehberdi, ışıktı. Mesleğimizin gelişmesinde, Çoban ağabeyimizin emeklerini unutmamız mümkün değil. İlkeli duruşu, saygın kişiliği, eğitimci yanı ile bizlere rehber oldu. Cemiyetimizin kurulmasında büyük emeği olan kurucu başkanımız merhum Çoban Yurtçu’yu unutmadık, unutturmayacağız da.” dedi.

Esendemir, rahatsızlığı nedeniyle anma törenine katılamayan duayen gazeteci TSYD Onursal Başkanı Nihat Geven’in mektubu okundu. Nihat Geven’in Çoban Yurtçu’ya övgü dolu sözleri törene katılanları duygulandırdı. Geven mesajında duygularını şöyle ifade etti:

“Öncelikle Çoban Yurtçu ağabeyimize, mesleğimizin ve Türk Milli Eğitiminin müstesna değerine gösterdiğiniz vefadan dolayı başta Cemiyetimizin Başkanı Sayın Cafer Esendemir ile yönetimine yanısıra saygı ve sevgi içeren manevi bağlılığımın bana yüklediği sorumluluk bağlamında duygularımı paylaşma imkanı veren sizlere huzurunuzda bizzat teşekkür etmek isterdim.

Ancak sağlık durumum nedeniyle olşturduğunuz anlamlı tabloda olamadığım için çok ama çok üzgünüm. Şu an zorunlu olarak kontrol ve ses protezi değişimi için Acıbadem Hastanesi’ndeyim.

Ayrıca ne mutlu bize ki; böyle bir cemiyete sahibiz ve ne mutlu bize ki; saygın bir basın kuruluşunun kurucusu ve ilk başkanı ağabeyimize karşı önemli bir görevi yerine getirmek için buradasınız.

Cemiyetimizin kardeş kuruluşu olan Türkiye Spor Yazarları Derneği Adana Şubesi’nin de kuruluş temeline ilk harcı koyduğu gibi  Temsilciliği şubeye dönüştürmenin onuru da ağabeyimize aittir.

Değerli arkadaşlarım,

Sonuç olarak; her iki kuruluşumuzun sağlam ve güvenli ellerde yaşamını saygın biçimde sürdürdüğünü, bu vesile ile de ağabeyimize sunmak istedim.

Huzurunda anlamlı bir vefa örneği verdiğiniz Çoban ağabeyle ilgili duygularımı bir mesajla paylaşmak istiyorum.

Manevi içerikli baba-oğul; abi-kardeş olarak yansıyan birlikteliğimiz sürecinde olduğu gibi, bu kez de sana olan hasretimden aldığım güçle yaşamımı sürdürüyorum.

Bir kez daha anladım ki; özlem çok farklı bir duygu ve ben bu duyguyu 36 yıldır birlikteliğimize yansıyan anılarla, paylaştığımız güzelliklerle yaşıyorum. Özlem duygusuyla oluşan heyecan ayrıca yaşamımı zenginleştiriyor.

Varlığının, bana Allahımın bir lütfu olduğunu bir kez daha anladım. Ne mutlu bana ki; sana layık olarak ayaktayım, sağlık durumumda da sorun yok.

Bundan böyle de hayatta kaldığım sürece sana olan saygımdan, gösterdiğin yoldan sapmayacağıma, varlığın sayesindeki kazanımlarımı muhafaza edeceğime de söz veriyorum..”

Merhum Çoban Yurtçu’nun kızı Oya Yurtçu, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin önceki yönetimleri de dahil olmak üzere 36 yıldan bu yana Çoban Yurtçu’yu asla unutmayarak, kabri başında tören yapmasının aile olarak kendilerini çok duygulandırdığını dile getirdi ve katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, ÇGC kurucu üyelerinden Vahap Ünkat  ve Bilal Tipi ile Mehmet Atay, TSYD’yi temsilen Mehmet Önal, Çoban Yurtçu’nun kızı Oya Yurtçu ve torunu Fırat Erdoğan katıldı. Anma törene katılanlar Çoban Yurtçu’nun mezarına çiçekler koyarak dua okudu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.