TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Halk otobüslerinde paso krizi: Yaşlı adamı otobüse bindirmediler

Otobüs durağında bekleyen yaşlı adam otobüse 65 yaş üstü kişiselleştirilmiş kartıyla binmek istedi. Ancak bazı otobüs şoförleri yaşlı adamın paso kullanacağını görünce kapıyı bile açmadan yollarına devam etti.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2017 17:54
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2017 17:54
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Halk otobüslerinde paso krizi: Yaşlı adamı otobüse bindirmediler

BAYRAM BULUT (ÖZEL HABER)

ADANA (İLKHABER )-Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanmaları için 65 yaş üstü vatandaşlara çıkartılan kişiselleştirilmiş kartlarla (pasolar)özel halk otobüslerine binmeye çalışan vatandaşlar sorunlarla karşılaşıyor. Kimi otobüs şoförleri 65 yaş üstü pasosu olan yaşlı vatandaşları araçlarına almayarak yollarına devam ediyor.  Yaşanan son örnek ise Adana’nın merkez Seyhan İlçesi Cemal Paşa mevkiinde meydana geldi. Seyhan Başkent Hastanesi önünde bulunan otobüs durağından bekleyen Hikmet Ceviz isimli yaşlı adam, 65 yaş üstü kişilere verilen pasosuyla özel halk otobüslerine binerek çarşıya gitmek istedi. Eline pasosunu alan yaşlı adam durakta bir süre bekledi.

ŞOFÖRLER KAPIYI AÇMADI

Durağa gelen ve duran bir otobüs Hikmet Ceviz’in elindeki pasoyu fark edince kapıyı açmadı. Kapının önüne giden yaşlı adam kapıyı aç neden açmıyorsun diyince şoförün el kol hareketleriyle karşılaştı. Başka yolcu olmadığını gören otobüs şoförü yaşlı adamı almadan duraktan ayrıldı. Hemen arkasından ise başka bir halk otobüsü geldi. Yaşlı adam bu otobüse de binmek istedi ancak bu otobüs şoförü de yine yaşlı adama kapıyı açmayarak yoluna devam etti. Duruma tepki gösteren Hikmet Ceviz, “Allah’ınızdan bulun. Benim pasom var diye beni almıyorsunuz” diyerek sitem etti.

OLAYI MUHABİRİMİZE ANLATTI

Hikmet Ceviz, yaşanılan olay anında durakta bekleyen muhabirimize yaşadığı sıkıntıları anlattı. Birçok zaman otobüs şoförlerinin kendisini gördüğünde durmadıklarını ileri sürdü.   Ceviz, “Bir süredir burada bekliyorum. Yaşlılık kartı pasom olduğu için beni otobüsler almıyorlar. Ben buradayken 2 tane araba geçti. Hiç biri beni almadı. Duracak otobüsü bekliyorum. Devlet bana bu imkanı vermiş neden kabul etmiyorlar. Kendileri de bir gün yaşlanacaklar, bu duruma düşecekler. Zaten parasını belediyeden alıyorlar. Yapılan gerçekten saygısızlık.” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.