TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hamzaçebi, Adana’da referandumu anlatıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana örgütleri, referandum çalışmalarına ara vermiyor. Adana İl Başkanlığı öncülüğünde gerçekleşen programlı çalışmalara genel merkez yöneticileri de yoğun destek veriyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2017 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2017 16:56
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Hamzaçebi, Adana’da referandumu anlatıyor

Hamzaçebi, Adana’da referandumu anlatıyor

 

ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana örgütleri, referandum çalışmalarına ara vermiyor. Adana İl Başkanlığı öncülüğünde gerçekleşen programlı çalışmalara genel merkez yöneticileri de yoğun destek veriyor.

 

İLK DURAK YÜREĞİR’İN KÖYLERİ

Bu kapsamda dün Adana’ya gelen TBMM Başkanvekili, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, CHP İl Başkanı Ayhan Barut, Adana Milletvekili Aydın Uslupehlivan, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Yüreğir İlçe Başkanı İsmet Yüksel ile birlikte Yüreğir ilçesinin Misis, Abdioğlu ve Çatalpınar köylerinde yurttaşlarla bir araya geldi, halk pazarı ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.

 

YUMURTALIK’TA YURTTAŞLARLA BULUŞTU

Hamzaçebi’nin bir sonraki durağı Yumurtalık oldu. Hamzaçebi, İl Başkanı Barut, Yumurtalık İlçe Başkanı Muhittin Eryiğit ve partililerle birlikte ilçe merkezinde ve Zeytinbeli köy kahvehanesinde halkla buluştu.

 

CEYHAN’DA DA İLGİ VE SEVGİYLE KARŞILANDILAR

TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi’nin son durağı Ceyhan oldu. Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer de yoğun Tufanbeyli, Saimbeyli, Feke ve Kozan programının devamında Hamzaçebi ve Barut’un Ceyhan’daki programına katıldı. İlçe Başkanı Kadir Aydar’ın eşliğinde önce Mustafabeyli, Tatarlı ile Çatak köylerinde yaşayan yurttaşlarla buluşan CHP heyeti, daha sonra ilçe merkezindeki Ceyhan Şehit ve Gazi Aileleri Derneği başkan ve yöneticilerini ziyaret etti. Hamzaçebi, buradaki anı defterine duygularını aktarıp, vatan uğruna canını hiçe sayan tüm şehitlere Allah’tan rahmet diledi.

 

“BİRLİK, BERABERLİK VE HUZURUN EGEMEN OLMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

CHP heyeti Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde düzenlenen mahalle toplantısında da yoğun ilgiyle karşılandı. Hamzaçebi burada yaptığı konuşmada; Türkiye’de birlik, beraberlik ve huzurun egemen olması için çalıştıklarını dile getirdi.

 

“ÜLKE NORMALLEŞME SÜRECİNE GİRMELİ”

Hamzaçebi, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası uygulanmaya başlanan olağanüstü hal durumunun son bulması ve ülkenin normalleşme sürecine girmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

“GELİŞMİŞ ÜLKELERDE PARLAMENTER SİSTEM UYGULANIYOR”

“16 Nisan’da yapılacak referandum, Türkiye'nin demokrasi, özgürlüklerle mi yoluna devam etsin yoksa demokrasi ve özgürlüklerin olmadığı bir rejimle mi yoluna devam etsin referandumudur” diyen Hamzaçebi, ABD ve Güney Kore hariç ilk gelişmiş 20 ülkeden 18'inde parlamenter sistemin uygulandığına dikkati çekti. Avrupa'da ise yarı başkanlıkla yönetilen Fransa hariç tüm Avrupa ülkelerinin parlamenter sistemle yönetildiğine işaret eden Hamzaçebi, “Hiçbir Avrupa ülkesi ‘Parlamenter sistem bize dar geliyor bunu değiştirelim’ demiyor” diye konuştu.

 

“EKONOMİDEKİ SORUN EKONOMİ YÖNETİMİNDEN KAYNAKLANIYOR”

Türkiye’de mevcut parlamenter sistemde ekonominin iyi yönetilemediğine dair söylemlere de değinen Hamzaçebi, ekonomik başarısızlığın nedeninin parlamenter sistem değil ekonomi yönetimi olduğunu sözlerine ekledi.

 

“TÜRKİYE TEK KİŞİYE TESLİM EDİLEMEZ”

İl Başkanı Barut ve Milletvekili Tümer ise Türkiye’nin tek bir kişinin iki dudağı arasından çıkacak sözlerle yönetilemeyeceğini, Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği çağdaş ve aydınlık, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için çaba sarf ettiklerini söylediler.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.