TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Karalar: 5 kat daha fazla hizmet yapabilirdik

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar 3 yılda 5 seçim yaşandığını belirterek, “Bu olmasaydı muhtemelen yaptığımız işlerin 5 katını yapacaktık” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2017 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2017 17:45
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Başkan Karalar: 5 kat daha fazla hizmet yapabilirdik

 

BAYRAM BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana’nın merkez Seyhan İlçesi Alidede Mahallesi’nde dükkanların kepenkleri ve evlerin duvarları grafiti sanatı ile renga renk şekillerle süslendi. Vatandaşlar, süslenen duvarların iç açıcı bir hale geldiğini söyledi.

EVLERİN DUVARLARI VE DÜKKANLARIN KEPENKLERİ SÜSLENDİ

Uluslararası Çukurova Sanat Günleri, Yerelden ulusala, ulusaldan evrensele’ sloganıyla yola çıkıp 11 yılı geride bıraktı.  Son olarak Uluslararası Çukurova Sanat Günleri kapsamında ise, “Eski Sokakların Düşü 2”  isimli grafiti sergisi açıldı. Seyhan İlçesi Alidede Mahallesi’nde açılan serginin açılışını Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve mahalle sakinleri yaptı. Açılış öncesi grafiti sanatı ile dükkanların kepenkleri ve evlerin duvarları grafiti sanatı ile renga renk şekillerle süslendi. Mahallede adeta görsel bir şölen yaratılan grafiti sanatı vatandaşlarında yoğun ilgisi ile karşılaştı.

SANATI SOKAĞA ÇIKARTMANIN MUTLULUĞU

 Açılışta ilk olarak konuşan Çukurova Sanat Girişimi kurucusu Çetin Yiğenoğlu, sanatı sokağa çıkartmanın ve halkla bütünleştirmenin mutluluğunu yaşadığını aktardı. Sanat sokakta anlayışının bir ürünü olan bu çalışmada başkanın desteğinin büyük olduğun kaydeden Yiğenoğlu “Grafiti sergisinin açılışı için buradayız. Sanat sokakta anlayışının ürünü olan bu çalışmada halkın başkanın desteğini hiçbir zaman unutmayacağız. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

İNSANLARIN MUTLU, HUZURLU YAŞAMALARI BİZİM EN BÜYÜK İDEALİMİZ

 Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, en büyük amaçlarının halka hizmet ve halkın mutluluğu olduğunu söyledi. Başkan Zeydan Karalar, “Seyhan’da yaşayan insanların mutlu, huzurlu yaşamaları bizim en büyük idealimiz. Bunun için de gece gündüz çalışıyoruz. Ama takdir ederseniz ki her şeyin yapılması için süre zaman imkan gerekiyor. Hoş çalışmaya da imkan bırakılmıyor. 3 ayda bir seçim oluyor. 3 senedir belediye başkanıyım 5. seçimi yaşatıyorlar bize ve her seçim de devlet duruyor 3 ay. Bu olmasaydı muhtemelen yaptığımız işlerin  5 katını yapacaktık. Buraların güzelleşmesini hayal eden bir insanım ama her şeyi bir anda yapmak mümkün olmuyor. Ama Seyhan’ın hepsini birde yapmak mümkün değil. Yoktan var etmek Allah’a mahsus. Bize biraz para, biraz imkân, biraz zaman lazım. İşte bugünde barış için, sevgi için, kardeşlik için, yeniden istikrar, kaybettiğimiz huzuru elde etmek için hayırlı olsun diliyorum” diye konuştu.

SİNEMA EVİNİ ZİYARET ETTİ

Konuşmaların ardından Adanalı Grafiti Sanatçısı Kerem Ali Yengüner’in hazırladığı açık hava sergisinin açılışı yapıldı. Açılışın ardından konukları sergiyi gezdi. Burada Başkan Karalar ile mahalle sakinleri sohbet etti. Mahalle sakinleri yapılan çalışmalarla mahallelerinin iç açıcı bir hal kazandığını dile getirdi. Bazı vatandaşlar Karalar ile hatıra fotoğrafları çektirdi. Karalar daha sonra ise mahallede bulunan Sabri Şenevi ve Serdar Kürkbaba Sinema evini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler alıp fotoğraflar çektirdi.  Etkinlik Başkan Karalar’ın sergiden ayrılmasıyla son buldu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.