TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

En iyi dost; kitap

Kütüphane Haftası, bu yıl 53. yılında “Yeni Enformasyon Teknolojileri ve Kütüphaneler” teması ile çeşitli etkinliklerle Adana’da kutlanmaya başladı. Adana Valisi Mahmut Demirtaş, “En iyi dost şüphesiz kitaptır.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2017 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2017 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
En iyi dost; kitap

Bayram  BULUT

ADANA (İLKHABER) - Her yıl 27- 31 Mart tarihleri arasında düzenlenen Kütüphane Haftası’nın açılış programı Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi girişinde bulunan Adana Devlet Tiyatrosu salonunda gerçekleşti. Programa Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, Adana İl Halk Kütüphanesi Müdürü Selim Arslan, ilk ve ortaokullardan çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı.

TARİ: KÜTÜPHANELER SOSYAL VE KÜLTÜREL MEKANLARDIR

Programın açılış konuşmasını Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, yaptı. Sabri Tari, Her yıl Mart ayının son haftası Nisan ayının ilk haftası arasında kutlanan Kütüphane Haftası’nın bu yıl 53. yılını kutladıklarını söyledi.  Tari, okumanın bir toplumun gelişmişliğinin en önemli göstergesi olduğunu aktararak, “İnsanın ufkunu açan, birey olmasını sağlayan, sanatsal, sosyal bakış açısı kazandıran, tüm dünyayla kültürel iletişim kurmamızı sağlayan evrensel bir bağdır. Bu nedenledir ki kütüphaneler yaşayan, toplumla iç içe olan sosyal ve kültürel mekanlardır. “ dedi.

KONU “YENİ ENFORMASYON TEKNOLOJİLERİ VE KÜTÜPHANELER”

Kütüphane Haftası’nın bu yıl “Yeni Enformasyon Teknolojileri ve Kütüphaneler” konusu adı altında kutlandığını işaret eden Tari, “53. kutladığımız Kütüphane Haftası’nın bu yıl ki konusu ise, “Yeni Enformasyon Teknolojileri ve Kütüphaneler” dir. Günümüz artık bildiğiniz üzere bilgi çağıdır. Bundan dolayı da kütüphanelerimiz sürekli kendini çağın gereksinimlerine uygun olarak yenilemekte, teknolojik gelişmelerle desteklenmektedir. Bilgiye en hızlı, en doğru, en güncel ve en yeni teknolojiyle ulaşılması hedeflenmektedir. Bakanlığımızda hizmet veren 21 adet halk kütüphanesi vardır.” diye konuştu.

ADANA İL HALK KÜTÜPHANESİ’NİN İLK 10’DA

1200 kütüphane içerisinde Adana İl Halk Kütüphanesi’nin ilk 10’da yer aldığını vurgulayan Tari, “Halk kütüphanemiz, hizmet standartı ve okuyucu sayısı bakımından Bakanlığa bağlı yaklaşık 1200 kütüphane içerisin de ilk 10 kütüphane içerisinde yer almaktadır. Adana ilinde bulunan Bakanlığımıza bağlı tüm kütüphanelerde 307.929 kitap, 1.514 süreli yayın bulunmaktadır. 21 Bin 380 üye sayısı ile toplam 460 Bin civarında okuyucu bulunmaktadır. Okumanın artması, kütüphanelerin çoğalması, insanların bu mekanları aktif bir şekilde kullanması her zaman Bakanlık olarak hedefimiz olmuştur.” şeklinde konuştu.

ADANA OKUYOR ETKİNLİĞİNE DAVET

Çarşamba günü Atatürk Parkı içerisinde “Adana Okuyor” etkinliğinin düzenleneceğini de hatırlatan Tari, “Okumayı sevdirmek, okuma alışkanlığını kazandırmak, kütüphanelerin önemine vurgu yapmak, bilgiye ulaşmada okuma bilincini yerleştirmek amacıyla her yıl çeşitli etkinliklerle düzenlenen Kütüphane Haftası bu yılda çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır. 53. Kütüphane Haftamızı kutluyor, herkesi ve her kesimi kütüphanelerimize ve etkinliklerimize bekliyoruz. Ayrıca buradan tüm katılımcıları 29 Mart Çarşamba günü saat 14:00’de Atatürk Parkı’nda yapılacak olan, “Adana Okuyor” etkinliğine davetimi yeniliyorum” ifadelerini kullandı.


 
VALİ DEMİRTAŞ: EN GELİŞMİŞ TOPLUMLARIN EN FAZLA KİTAP OKUYAN TOPLUMLARDIR

En gelişmiş toplumların en fazla kitap okuyan toplumlar olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Adana Valisi Mahmut Demirtaş, ise kitabın en iyi arkadaş olduğunu insanların bol bol kitap okuması gerektiğini aktararak, “En gelişmiş toplumlar en fazla kitap okuyan toplumlardır. Eğer 2023 yılında gelişmek ve büyümek istiyorsak, dünyanın ilk 10 ülkesi olmak istiyorsak mutlaka okumamız gerekiyor. Bugün en az gelişmiş toplumların en az kitap okuduğunu görüyoruz. Japonya’ya, İngiltere’ye, Fransa’ya bakıyorsunuz kitap okuma oranı çok yüksek. Az gelişmiş toplumlara baktığınızda ise kitap okuma oranının çok düşük olduğunu görüyoruz. Bu alışkanlıklarımızı değiştirmemiz lazım. Devletimizin 2023, 2050 ve 2071 hedeflerine ulaşmak için hep birlikte el ele vereceğiz gece gündüz demeden mutlaka kitap okuyacağız. Kitap en iyi arkadaştır” dedi.

EN İYİ DOST ŞÜPHESİZ KİTAPTIR

Vali Demirtaş konuşmasını şöyle sürdürdü; “Zengin bir bilgi yuvası olan kütüphanelerimiz, bilgiye kolay ve hızlı ulaşılabilmesini sağlamasının yanı sıra çocuklarımıza ve gençlerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırılmasında ve ufuklarının genişletilmesinde çok önemli bir misyonu yerine getirmektedir. En çok gelişen ülkeler, kitap okuma oranının en yüksek olduğu yerler. Biz de 2023, 2071 gibi devletimizin hedeflerine ulaşmak için daha çok okumalıyız. En iyi dost şüphesiz kitaptır. Kalkınma ve gelişme okumayla sağlanacak. Burada öğrencilerimizin yönlendirilmesi için öğretmenlerimize de görev düşüyor. Bu vesileyle Kütüphane Haftası’nı kutluyor, tüm kitap dostlarına sevgi ve saygılarımı sunuyorum"

SERGİYİ DOLAŞTI

 Konuşmaların ardından program, Çukurova Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin şarkılar seslendirip, şiirler okunmasıyla sürdü. Programda, çok kitap okuyan öğrencilere Adana Valisi Mahmut Demirtaş tarafından hediyeleri verildi. Ardından ise, karikatür ve resim sergisi gezildi. Öğrencilerle Vali Demirtaş’ın Kültür Merkezi önünde fotoğraf çekilmesinin ardından program son buldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.