TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seyhan Belediyesi’nden akıllı proje

Seyhan Belediyesi kendi elektriğini kendi üreten, üstelik de ürettiği enerjiden yılda 100 bin lira gelir sağlayacak semt pazarı kuruyor

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2017 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2017 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Seyhan Belediyesi’nden akıllı proje

ADANA (İLKHABER) - Seyhan Belediyesi, enerjisini güneşten üreten kapalı semt pazarı yapıyor. Yeşiloba Mahallesi’ne yapılacak semt pazarı aylık 100 bin lira değerinde elektrik üretecek. Üretilen elektrik sayesinde yapılan yatırım 3-4 yıl içerisinde kendi kendini amorti edecek. 

ÖRNEK ALINACAK BİR PROJE DAHA

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar Yeşiloba Mahallesi’nde düzenlediği halk toplantısında mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Adana’da ilkleri hayata geçiren Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yine ilk ve örnek olacak bir projenin müjdesini verdi. Yeşil enerjiye karşı duyarlılığı ve yaptığı uygulamalar ile dikkatleri üzerine toplayan Başkan Karalar, enerjisini güneşten alan taziye evleri ve muhtarlık binalarının ardından güneş enerjisi ile çalışan kapalı semt pazarı yapacağını açıkladı. Başkan Karalar, Yeşiloba Mahallesi’nde yapılacak kapalı semt pazarının üzerinin güneş enerji panelleri ile kaplanacağını söyledi. Aylık yaklaşık 100 bin lira değerinde elektrik üretecek kapalı pazardan üretilecek enerji satılacak.

SENE SONUNDA AÇILIŞI YAPILACAK

Yılsonuna kadar yapılacak semt pazarın açılışını yapmayı planladıklarını belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, enerjisini güneşten alacak olan pazarın 3-4 yıl içerisinde kendi kendini amorti edeceğini söyledi. Başkan Zeydan Karalar, Bu sene sonuna kadar Allah nasip ederse 10. semt pazarını açacağız. Yeşiloba’da buna dâhil, hayırlı olsun. Projesini yaptırdık. Kendi enerjisini üreten ve ayda 100 bin lira değerinde enerji satan üstü güneş enerji paneli semt pazarı yapacağım. 3-4 yıl içerisinde kendi kendini amorti edecek. Her ayda yaklaşık 100 bin liralık enerji satacak. Ben bu parayı ne yapacağım yine size harcayacağım. İnşallah bu sene sonuna kadar bitireceğiz” ifadelerine yer verdi.

EN İYİ ENERJİ, YEŞİL ENERJİ

En özel ve örnek projeleri bir bir hayata geçirdiklerini belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana’nın güneş yönünden zengin bir il olduğu belirtirken bu enerji varken diğer zararlı enerji kaynaklarına tenezzül edilmemesi gerektiğini söyledi, Başkan Karalar, “En güzel ve örnek taziye evini bu mahalleye açıtım. Herkes bunun gibi bir taziye evi istiyor. Buradaki taziye evimizde güneş enerjisi ile yani yeşil enerji ile çalışıyor. Enerji günümüzde çok önemli bir şey ama bu güneş enerjisi varken biz termik santral, nükleer santral gibi enerji üretimlerine tenezzül etmemeliyiz” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından mahalle halkı, isteklerini, sorunları Başkan Zeydan Karalar’a bizzat iletme fırsatı buldu. Birim müdürleri ve başkan yardımcıları sorunları not aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.