TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bingöl: Parti kimliğimizden sıyrıldık

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Adana’da milletvekilleri ve Belediye Başkanlarıyla birlikte, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptığı toplantıda referandumun bir parti meselesi değil, memleket meselesi olduğunu dile getirerek; “16 Nisan Türkiye’nin geleceğini çok ama çok yakından ilgilendiren bir referandum. O açıdan parti kimliğimizden sıyrılıp, bu kampanyayı götürüyoruz.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2017 18:20
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2017 18:20
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Bingöl: Parti kimliğimizden sıyrıldık

Bingöl: Parti kimliğimizden sıyrıldık

BAYRAM BULUT

ADANA (İLKHABER)-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Adana’da milletvekilleri ve Belediye Başkanlarıyla birlikte, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptığı toplantıda referandumun bir parti meselesi değil, memleket meselesi olduğunu dile getirerek;  “16 Nisan Türkiye’nin geleceğini çok ama çok yakından ilgilendiren bir referandum. O açıdan parti kimliğimizden sıyrılıp, bu kampanyayı götürüyoruz.” dedi.

 CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. 16 Nisan referandum çalışmaları kapsamında parti yöneticileriyle, milletvekilleriyle, belediye başkanlarıyla Anadolu’yu karış karış gezerek çalışmalar yaptıklarını aktardı. Adana’nın özellikle kırsalında yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini dile getiren Bingöl, “Ve bugünd e bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Mutluluk verecek bir tablo söz konusu. Vatandaşlarımız gittiğimiz her köyde, her belediyede açık bir şekilde tavırlarını sergiliyorlar. Geçmiş seçimlerde vatandaşlar kolay kolay kendi eğilimlerini ya da hangi bir partiye oy vereceklerini, çoğunlukla ifade etmezlerdi. Ama bu defa siyasi parti tercihlerini de dile getirerek bu referandumun farklı bir şey olduğunu, bu referandumun bir siyasi parti mensubu olmanın ötesinde bir memleket meselesinin olduğunu ifade ederek, bizden daha fazla konuya hakimiyetlerini ortaya koyuyorlar. Tercihlerini de açık bir dille ortaya koyuyorlar. Bu bizi çok mutlu etti. Buna benzer tablolarla karşılaşacağımızı umuyoruz. Malum 16 Nisan referandumla ilgili biz ta başından beri parti olarak parti kimliğini bir tarafa bırakarak, yaptığımız çalışmaların hiçbirisinde parti öncelikli bir anlayış gütmeden bunun bir halk oylaması bilinciyle bir sergi tutunduk. Bu anlayışla götürüyoruz. Vatandaşlarımızla yaptığımız toplantılarda tümüyle bu anayasa değişikliğinin neleri içerdiğini ifade eden değerlendirmeler yapıyoruz. Çünkü bu referandum gerçekten çok önemli Çünkü bu referandum Türkiye’nin geleceğini çok ama çok yakından ilgilendiren bir referandum. O açıdan  parti kimliğimizden sıyrılıp bu kampanyayı götürüyoruz.” diye konuştu.

İYİCE İRDELEMEDEN, BİR TAVIR KOYMADIK

Anayasa değişikliği paketinde ön görülen maddeleri başından beri yoğun bir şekilde üzerinde durarak, çalıştaylar yaptıklarını ve sonrasında tavırlarını netleştirdiklerini vurgulayan Tekin Bingöl, “Biz başından beri Anayasa değişiklik metni parlementoya geldiğinden itibaren çok yoğun bir çalışma yaptık, bir karşıt duruş sergilemeden önce. Bu metnin neleri içerdiğini ve bu metinden neleri anladığımızı uzun değerlendirmelerle konunun uzmanlarıyla yoğun toplantılar ya yaparak enine boyuna değerlendirerek çalıştaylar yaptık. Sonrasında tavrımızı netleştirdik. Bir siyasi partinin ya da iki siyasi partinin ortaya çıkarttığı bir metine karşı duralım anlayışı asla bizde söz konusu değil. Bundan önceki bütün gelişmelerde, bütün kanun tekliflerinde bütün değişiklik metninde aynı hassasiyeti göstermiştik. İyice irdelemeden, araştırmadan, enine boyuna konuyu değerlendirmeden bir tavır koymadık. Yoğun bir çalışma yaptık. Bu çalışmaların çok ciddi yansımaları oldu. Anayasa Komisyonu’nda bu anaya metni görüşülürken TBMM ve genel kuruldu bu anayasa metni görüşülürken milletvekili arkadaşlarımız konuya ne kadar hakim olduklarını her fırsatta kürsüye çıktıklarında yada söz aldıklarında açık bir şekilde ortaya koydular. Çok net bir dille ifade et etmek istiyorum ki, Anayasa komisyonunda ve parlemento genel kurulundaki değerlendirmelerde konuya son derece uzak olan bu anayasa değişikliği metni atına imza atanların konunun bilincinde olmadıklarını gördük.” şeklinde konuştu.

YURT DIŞINDA OYLAMALAR BAŞLADI

Tekin Bingöl, yurt dışında oy verme işleminin başladığını ve oy kullanımının yoğun geçtiğini öğrendiklerini hatırlattı. Kendilerinin doğru tespitler yaparak konunun üzerinde hassasiyetle durduklarını söyleyen Tekin Bingöl, “Bizim arkadaşlarımızın zengin açıklamaları sayesinde iki siyasi partinin milletvekillerinin birçoğu konuyu arkadaşlarımızın bu açıklamaları sayesinde öğrendiklerini gördük ve bu da bizi son derece mutlu etti. Bizim doğru tespitler yaptığımızın da bir göstergesiydi. Dün yurt dışında oy verme işlemleri başladı. Yurt dışındaki arkadaşlarımızın bizimle yaptıkları görüşmelerde ciddi bir katılımın olduğunu hatta daha ilk gün olmasına  rağmen hatta Avrupa da Türklerin yoğun olduğu yerlerde oy verme işlemi 27 Mart’ta başlayıp, 9 Nisan’a kadar sürecek. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın bu referanduma çok ciddi bir ilgi gösterdiklerini bizimle paylaştılar.” ifadelerini kullandı.

HERKES SANDIĞA GİTSİN

Vatandaşların sandığa giderek oy kullanmalarının çok önemli olduğunun altını çizen Tekin Bingöl, “Her vatandaşımızın önem taşıyan bu referandumda yurttaşlık bilinciyle hareket ederek, o yüksek sorumluluklarının gereğini yerine getireceklerine inanıyorum. Vatandaşlarımızın sandığa gitmesi çok ama çok önemli Burada herhangi bir siyasi tercih yapmayacağız. Burada herhangi bir genel seçim, ya da yerel seçim için parti tercihlerimiz asla söz konusu değil. Bu bir memleket meselesi. Bu memleket meselesine her vatandaşın ilgi göstermesi ve sandığa gidip oy kullanması çok önemli.  Umut ediyorum ki Adana’da da, Adanalı hemşehrilerimizin 16 Nisan da yoğun bir şekilde sandığa giderek  tercihlerini Türkiye’den yana, Türkiye’nin geleceğinden yana ve Türkiye’nin geleceği olan çocuklarımızın Cumhuriyet rejiminin altında parlementer demokrasi sisteminin daha da genişletilip sürdürülmesinden yana oy tercihi yapacaklardır diye düşünüyorum. Şimdiden Hayırlı sonuçların Adana’mızda Türkiye’den dalga dalga yayılarak Türkiye’nin ufkunu açacağını düşünüyorum.” dedi.

ADANA ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR

Basın mensuplarını sorularını da yanıtlayan Tekin Bingöl, “Ankara’dan Adana  çok güzel görünüyor. Adana demek, Çukurova demek. Adana demek, Adana’ya gidiyoruz dediğimizde hepimizin heyecanlandığımız, sıcakkanlı misafirperver hemşerilerimizin bulunduğu bir şehir. Onun için Adana bizim içinde çok önemli, Türkiye içinde çok önemli. Tabi varlık fonu özellik 15 Temmuz sonrasında Olağan Üstü Hal Yasası kapsamında çıkartılan kararnameyle ortaya çıktı. Oysa Olağan Üstü Hal Yasası’nın başlangıçta parlementoya geldiğinde bir gerekçesi vardı. Oda 15 Temmuz darbe girişi kalkışmasına yönelik bir takım kararların çok hızlı bir şekilde alınmasına yönelik idi. 3 aylık zaman dilimini beklemeden sonlandırılacağı ifade edilmişti. Biz Olağan üstü Hal Yasasına karşı çıkmıştık. Sakıncalarını ifade etmiştik. Hayat bizi bir kez daha doğruladı. “ diye konuştu.  

DENİZ BAYKAL’A SALON TAHSİS EDİLMEMESİ

 CHP eski genel başkanlarından Deniz Baykal’ın Adana’da yapacağı referandum toplantısının yapılacağı salonun verilmemesi olayını da değerlendiren Tekin Bingöl, şöyle konuştu; “ Hollan’da da bir salon krizi söz konu oldu. Hepimiz ayağa kalktık. İlk açıklamayı biz yaptık. O açıklamaları sürdürdük. Bunun bu ülkenin bakanlarına reva görülmeyecek hareketler olduğunu söyledik ve üzüntümüzü o günlerde açık bir dille ifade ettik. Kendi ülkemizde bir referandum çalışmasını yapmak üzere bizim önceki dönem genel başkanımızın salon toplantısına tahammül edemeyip bir ay öncesinde 7 Mart’ta il örgütümüzün yapmış olduğu başvuruyu cevaplandırmıyor olmaları son derece düşündürücüdür. Hollanda’yı kınayalım ülkemizin bakanına yapılan bu tutumu kınayalım ama bizim siyasetçilerimize salon vermemeyi neyle izah edecekler. 7 martta bir başvuru var. Mütevazi bir kapalı salon toplantısı. Bizim önceki dönem genel başkan arkadaşımız gelip toplantısını başka yerde yapar.”

ÇGC’Yİ ZİYARET

Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bilgöl’ün yanı sıra CHP Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner çetin, CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut ve parti yöneticileri katıldı. Açıklamaların ardından CHP’li heyet Çukurova Gazeteciler Cemiyeti  yönetimini ziyaret etti. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir  ile bir süre sohbet eden Bingöl daha sonra kentte ki referandum çalışmalarına devam etmek üzere Cemiyetten ayrıldı.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.