TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BY-PASS ameliyatında Endoskopik Damar Çıkarma Yöntemi (EVH)

Adana’da Özel Ortadoğu Hastanesi’nde kesi izi bırakmayan damar çıkar işlemi EVH işlemi uygulanmaya başlandı.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2017 18:25
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2017 18:25
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
BY-PASS ameliyatında Endoskopik Damar Çıkarma Yöntemi (EVH)

BY-PASS ameliyatında Endoskopik Damar Çıkarma Yöntemi (EVH)

Tevfik Dinçkalmış

ADANA (İLKHABER) – Adana’da Özel Ortadoğu Hastanesi’nde kesi izi bırakmayan damar çıkar işlemi EVH işlemi uygulanmaya başlandı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. İsa Coşkun EVH yönteminin hastanın daha hızlı iyileşmesini sağlayıp, neredeyse hiç yara izi bırakmadığını söyledi.

Kol ve bacak ağrıları nedeniyle Özel Adana Ortadoğu Hastanesi, Kardiyoloji kliniğine başvuran 65 yaşındaki Ersin Erol’a önce Kardiyoloji Uzmanı Dr. Süleyman Binici tarafından anjiyo yapıldı. Yapılan anjiyonun ardından Kalp Damar Cerrahisi Kliniğine sevk edildi. Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. İsa Coşkun tarafından yapılan tetkiklerin ardından by-pass ameliyatı yapılmasına karar verilen Ersin Erol, ‘’Başta çekindim. Kalp hastası ve kalp ameliyatı olan yakınlarımın ameliyat yaralarında ve bacaklarında damarlar alındığını devamlı görmekteydim. Ameliyat sonrası oluşan yaralarının iyileşme süreci, merhem sargı bir sürü sıkıntı yaşıyorlardı. Fakat doktorum Doç. Dr. İsa Coşkun bana yeni bir yöntemden bahsetti. Anlattığı yöntemi hoşuma gitti.’’dedi.

Endoskopik Damar Çıkarma (EVH) yöntemi ile başarılı bir by-pass ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. İsa Coşkun bu yöntemin özellikle kesi izi bırakmadığının altını belirterek,

‘’Daha az acı, daha küçük yara izi ve daha hızlı iyileşme imkânı sağlıyor. Bu yöntem özellikle obez ve diyabet hastaları içinde büyük bir avantaj sağlıyor. Endoskopik Safen Çıkarma yöntemi Türkiye’de çok az sayıdaki kalp merkezinde yapılmaktadır. Biz bu hizmeti Adana’da vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Normalde hastalarımız 15-20 günde taburcu olurlarken, bu yöntemle 1 haftada taburcu oluyorlar. Hem hasta hem de hasta yakınları için büyük bir avantaj sağlamaktadır.’’ Dedi.

Endoskopik Damar Çıkarma Yöntemi (EVH) ile tedavisi yapılan Ersin Erol bu yöntem sayesinde bir haftada taburcu olduğunu söyledi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.