TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AKPM Başkanı Küçükcan: “Uluslararası terörizm medeniyetin düşmanıdır”

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türk Heyeti Başkanı ve Adana Milletvekili Prof. Dr. Talip Küçükcan, terörün küresel bir tehdit ve tehlike olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2017 18:33
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2017 18:33
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
AKPM Başkanı Küçükcan: “Uluslararası  terörizm  medeniyetin düşmanıdır”

AKPM Başkanı Küçükcan: “Uluslararası

terörizm  medeniyetin düşmanıdır”


ADANA (İHA) - Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türk Heyeti Başkanı ve Adana Milletvekili Prof. Dr. Talip Küçükcan, terörün küresel bir tehdit ve tehlike olduğunu belirtti.
Uluslararası Terörizmle Mücadele Parlamenter Konferansı'na katılmak üzere Rusya'nın St Petersburg şehrine giden Milletvekili Küçükcan, Türkiye'nin ciddi terör tehdidi ile karşılaştığını ve mücadelesini sürdüreceğini belirtti. Milletvekili Küçükcan, konferansta Türkiye'nin PKK ve DEAŞ ile mücadelesine değineceğini, terörün bölgesel ve küresel güvenliğe yönelik tehditlerine işaret edeceğini belirterek çok boyutlu işbirliğinin altını çizeceğini belirtti.
Milletvekili Küçükcan, terörle mücadelede samimiyet ve işbirliğinin zaruri olduğunu belirterek bunlar olmadan bölgesel ve küresel istikrarın sağlanamayacağını söyledi. PYD/YPG gibi örgütlerin de siyasi boşluktan yararlanarak etnik temelli bölünmelere yol açabileceğine dikkat çeken Küçükcan, terörün sınır tanımadığını ve bunun son örneğinin Londra'da görüştüğünü ifade etti.
Adana Milletvekili Talip Küçükcan, terörle mücadele kapsamlı bir stratejinin gerektiğini belirterek, "Eğer insanlığı ve medeniyeti tehdit eden terör tehditlerine karşı başarılı olmak istiyorsak terör örgütlerini besleyen kaynakları kurutmak zorundayız. Siyasi istikrarı sağlamayı çalışmanın yanında terörün ekonomik kaynaklarını ortadan kaldırmak, örgütlere insan devşirilmesini engellemek, istihbarat paylaşımı yapmak ve özellikle terör örgütlerini araç olarak kullanmaktan kaçınmak gerekir" dedi.
Milletvekili Küçükcan, Uluslararası Terörizmle Mücadele Parlamenter Konferansı'na katılan Türk heyetinin terörle mücadelede ortak ve etkin bir yol haritasının belirlenmesine katkıda bulunacağını belirtti.
Heyette AK Parti Milletvekilleri Talip Küçükcan ve Celal Göçer ile CHP Milletvekili Deniz Baykal yer alıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.