TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Sağlık turizmi başlayacak”

Bakan Akdağ’dan Adanalılara müjdeli haber

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2017 18:37
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2017 18:37
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
“Sağlık turizmi başlayacak”

“Sağlık turizmi başlayacak”

 

BAYRAM BULUT

ADANA (İLKHABER)- Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, sağlık turizminin açılacağını ve yurt dışından hastaların 2018 yılından itibaren kente geleceğini belirtti.

 

Adana son dönemde bakanlarını ağırlamanın mutluluğunu yaşarken, son alarak kent sabah saatlerinde iki bakanını ağırladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ Adana ve Mersin’de bir dizi etkinliklere katılmak üzere Adana’ya geldi. Vatandaşlar Bakanlarla selfi yapmak için adeta birbirleriyle yarıştı.

 

ADANA İKİ BAKANINI AĞIRLANDI

 

Adana’ya gelen bakanları Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Adana Milletvekilleri Fatma Güldemet Sarı, Necdet Ünüvar, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar çiçeklerle karşıladı. Sevgi seliyle karşılanan bakanlardan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu buradan kara yoluyla Mersin’de etkinliklere katılmak üzere ayrıldı. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, ise Adana’da referandum çalışmaları kapsamında gerçekleştireceği etkinliklere katılmak için ilk olarak Adana Valiliği’ne hareket ederek Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ı makamında ziyaret etti.

 

2018 YILINDA SAĞLIK TURİZMİ AÇILACAK

Bakan Akdağ, geldiği Adana Valiliğindeki, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı. Ardından ise, bir açıklama yapan Bakan Akdağ, referanduma kısa bir süre kaldığını aktardı. Yapımı devam eden şehir hastanesi ile ilgili bilgiler veren Bakan Akdağ, şehir hastanesi inşaatının sonuna doğru gelindiğini kaydetti. Artık sağlık turizminin açılacağını ve yurt dışından hastaların 2018 yılından itibaren kente geleceğini savunan Bakan Akdağ, “Yüreğir'deki mevcut hastaneyi en büyük yatak kapasitesine çıkartacağız. Seyhan ilçesinde de 300 yatak kapasiteli bir hastane yapmayı planlıyoruz. Kozan'daki hastanemiz hizmet verir hale geldi. Ceyhan'da da en kısa zamanda yeni bir hastaneyi vatandaşların hizmetine sunacağız.” dedi.

 

 EVET ÇALIŞMALARINA İZİN VERİLMEDİ

 Almanya, Hollan’da. İsviçre gibi ülkelerin referandum çalışmaları kapsamında yapılacak çalışmalarına izin vermediklerini kaydeden Bakan Akdağ, bu ülkelerin çeşitli engeller çıkartarak hayır kampanyalarına müsaade ettiklerinin işaret etti. Bakan Akdağ, bu ülkelerde Türkiye Cumhuriyeti bakanları dahil olmak üzere 'evet' yönünde kampanyalar yapmak isteyenlere müsaade etmeyip, engel çıkarttıklarını, ama aynı ülkelerin PKK paçavraları altında yapılan mitinglere müsaade ettiklerini vurgulayarak, “Bu milleti, bu ülkeyi, vatanımızı, bayrağımızı temsil eden Sayın Cumhurbaşkanımıza tehdit içeren bir poster de dahil olmak üzere PKK'lıların ve onların yandaşlarının miting yapmalarına, salon toplantıları yapmalarına izin veriyorlar. Bu ülkelerdeki politikacılar Türkiye'deki 'hayır' kampanyası veren politikacılarla el ele vermiş durumda. Milletimiz bunu değerlendiriyor.” diye konuştu.

 

3 ÜLKEYE TEPKİ

Bu ülkelere tepki gösteren Bakan Akdağ, “Almanya, Hollanda ya da İsviçre'nin Türkiye'deki anayasa değişikliği ile ne ilgisi olabilir? Onlar kendi işlerine baksınlar. Türk milleti Almanların Hollanda ya da İsviçrelilerin söylediklerini yapacak bir millet midir? Baskıları karşısında kararını mı değiştirecektir? Elbette öyle olmayacak. Türk milletinin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ağır makineli tüfek, uçak, helikopter saldırılarında bile diz çökmeyen bir millet oldu.

 Onun için bu çabalar sadece milletimizi bir araya getiriyor, milletimizin bu meseleyi görmesini sağlıyor. İnşallah güçlü bir Türkiye hedefimize 16 Nisan'da önemli bir hamleyle devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

 

TÜRKİYE GÜÇLENMELİ

Türkiye'nin güçlenmesi gerektiğini belirten Bakan Akdağ, “Ekonomisini geliştirmesi lazım. Çocuklarımıza, gençlerimize yeni iş alanları açmak durumundayız. Sağlıkta yapacak birçok atılımımız var. Her alanda bize istikrar ve güç lazım. 'Yeni Cumhurbaşkanlığı sistemi hızlı hareket etmeye, istikrar içinde hizmeti kolaylaştırmaya fırsat verir' deyince küçümseyenler var. Hükümetlerin zaten işi budur, başka ne işi olabilir? Bazı partilerin yaptığı gibi milletimize yön vermeye, dönüştürmeye çalışmıyoruz. Hizmet etmeye çalışıyoruz. Milletin gösterdiği doğrultuda gitmeye gayret gösteriyoruz. Millet bizden güçlü bir terör mücadelesi istiyor, şükürler olsun yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.