TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DAEŞ’in kilit adamı yakalandı

Türkiye’ye yasa dışı yollarla gelen Avrupa’dan gelenleri DAEŞ terör örgütene katılmalarını sağlayan terörist Adana’da otobüste yakalandı. Teröristin üzerinde çıkan dijital verilerde birinin boğazına bıçak dayadığı ve dolarla çekilmiş fotoğraflar çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2017 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2017 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
DAEŞ’in kilit adamı yakalandı

 

ADANA (İLKHABER) – İddialara göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ortaklığında yürütülen çalışmada DAEŞ üyesi olan Suriyeli Safwan Qahwatı’nın, örgüt saflarına katılmak üzere Avrupa’nın farklı ülkelerinden Türkiye’ye gelenleri, Suriye’ye götürüp, terör örgütüne katılmalarını sağladığı bilgisine ulaşıldı. Terör örgütüne üye bulan kişilere teröristin bizzat bomba ve silah eğitimi verdiği öğrenildi.  Teröristin Türkiye üzerinden Avrupa’ya geçeceği bilgisini alan ekipler düğmeye bastı. 15 Mart’ta Suriye’den çıkıp Hatay üzerinden ailesiyle birlikte önce İstanbul’a, ardından da havayoluyla Avrupa’ya gideceği istihbaratı Qahwatı ve eşinin bulunduğu otobüs, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun Sarıçam mevkiinde durduruldu.  Üst araması ve kimlik kontrolü yapılan Qahwatı ve eşi burada gözaltına alındı. Eşi, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, Qahwatı’nın sorgulanmasına devam edildi.  

Zanlının, yapılan sorgusu ve üzerinden çıkan dijital verilerinden terör örgütü DAEŞ üyesi olduğu ortaya çıktı. Safwan Qahwatı’nın aynı zamanda da örgüt üyelerinin taşıdığı ve ‘mühür’ olarak da kullanılan DAEŞ yüzüğü taşıdığı da belirlendi.  Dijital verilerde Safwan Qahwatı’nın, yüzünü maskeyle gizlediği bir fotoğraf karesinde birinin boğazına bıçak dayadığı, bir başka fotoğraf karesinde de binlerce dolarla birlikte objektife poz verdiği belirlendi. Safwan Qahwatı’nın, 1 Şubat’ta yine Adana’da gerçekleştirilen bir operasyonda gözaltına alınan ve terör örgütü DAEŞ’in askeri sorumlularından biri olan Irak asıllı İsveç vatandaşı Mohammed Tofik Saleh ve Lübnan uyruklu Danimarka vatandaşı Abdullah El Halabi ile de bağlantısı tespit edildi. Qahwatı’nın, her iki zanlıyı da yasadışı yollarla Türkiye üzerinden Suriye’ye geçirip, burada onlara savaş ve bomba eğitimi verdiği belirlendi. Emniyetteki sorgusu tamamlanan Safwan Qahwatı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.