TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Dayakçı koca’ya indirimsiz ceza

Özbek asıllı Shakhnozkhon Leymunçiçeği’ne yönelik eylemleri eziyet olarak kabul eden mahkeme, cezayı üst sınırdan verdi

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2017 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2017 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
‘Dayakçı koca’ya indirimsiz ceza

Emre EKİCİ

ADANA (İLKHABER) – Adana’da makinede bulaşıkları yıkadığı için eşinden dayan yiyen Özbek asıllı Shakhnozkhon Leymunçiçeği, eşi 52 yaşındaki eşi Nüsret Leymunçiçeği14 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edildi. 

Olay geçen yıl 18 Kasım tarihinde meydana geldi. Adana’nın merkez Seyhan İlçesi  Akkapı Mahallesi’nde yaşayan Nüsret Leymunçiçeği, yaklaşık 3 yıl önce Özbekistan asıllı Shakhnazahon Leymunçiçeği ile ikinci evliliğini yaptı. İddialara göre; olay günü evin mutfağında bulaşıkları makineye yerleştiren genç kadına kocası, bulaşıkları makinede değil, elde yıkamasını istemesi üzerine tartışma çıktı. Çıkan tartışmanın ardından Nüsret Leymunçiçeği eşini darp etti. Öfkeli koca, yüzünde, gözünde ve vücudunda oluşan darp izleri nedeniyle genç kadını 2 gün boyunca eve kilitleyip, dışarı çıkmasına da izin vermedi. Vücudundaki yaralar nedeniyle çektiği acıya dayanamayan Shakhnozkhon Leymunçiçeği, yalvardığı eşi tarafından 2 gün sonra hastaneye götürüldü. Yapılan tedavisinde burnunda kırık olduğu tespit edilen kadın, Kadın Sığınma Evi'ne yerleştirilirken, eşini darp eden koca ise yakalanarak tutuklandı. 

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Aile İçi Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada   kadının, yaklaşık bir yıl önce yine eşinin şiddeti sonucu düşük yaptığı ortaya çıkarken, bu konuda Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nden alınan raporlar da dosyaya eklendi. Olayla ilgili olarak da Adana 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.   Davanın karar duruşmasına çıkan Nüsret Leymunçiçeği, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. ‘Dayakçı koca’, “Amacım 2 bulaşık için makine çalışmamasıydı. Tasarruf yapmak istedim. Eşim de iki tabağı illa makineye koymak isteyince tartıştık. Tartışma esnasında da karıma tokat attım. O da kafasını mutfak tezgahına vurup yere düştü. Yere düştükten sonra vurmadım” diyerek, kendini savundu. 

Shakhnozkhon Leymunçiçeği de eşinin alkol bağımlısı olduğuna söyleyerek, “Evlendiğim günden bu yana şiddet görüyorum. Eşim, alkol aldığı zamanlar beni tekme tokat dövüp, sık sık şiddet uygular. Bunu evliliğimizin ilk gününden beri yapıyor. 4.5 aylık hamileyken beni yine tekme tokat dövdü. Bundan dolayı kanamam oldu. Doktora gittiğimizde bebeğimin öldüğünü öğrendim. Türkiye’de kimsem olmadığı için eşimin şiddetine boyun eğdim. Olay günü de; ‘Bulaşıkları elinde yıka, makineye koyma’ diyerek, tartışma çıkarttı. Bana küfür edip, ‘Seni öldürürüm, bu evden çıkamazsın’ diye tehdit savurdu. Yüzüme attığı yumrukların etkisiyle başımı mutfak tezgahına çarptı. Saçımı tutup, kafamı yerlere vurdu. Ben yere düştükten sonra da bana tekme tokat atarak saldırdı. Sonra da sürükleyip yatak odasına kilitleyip, 2-3 gün boyunca eve hapsetti. Herhangi bir işte çalışmadığımdan hiçbir güvencem yok. Sanıktan çok korktuğum için şikayetçi olmak istemiyorum. Kendisinden şikayetçi olsam da olmasam da cezaevinden çıkınca beni döveceğini biliyorum. Artık baş edemiyorum. Sanıktan şikayetçi değilim” ifadelerini kullandı. 

Savunmaların ardından mahkeme heyeti de son sözünü söyledi. Sanığın, eşine yönelik eylemlerini; ‘eziyet’ olarak değerlendiren mahkeme heyeti, Nüsret Leymunçiçeği’ne de en üst sınırdan ceza verdi. Leymünçiçeği, ‘kasten yaralama’, ‘tehdit’, ‘eşe karşı eziyet’ ve ‘cebir ve tehditle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından toplam 14 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edildi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, cezada herhangi bir indirim de uygulamadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.