TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Oto kiralamacılar tatil sezonuna hazır

Tatil sezonu öncesi araç bakımlarını yaptıran oto kiralamacılar, müşterilerini bekliyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2017 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2017 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Oto kiralamacılar tatil sezonuna hazır

Oto kiralamacılar tatil sezonuna hazır

 

Serhat Şanlı

(ÖZEL HABER)

ADANA (İLK HABER) - Yaz mevsimi, oto kiralamacıların yoğun çalıştığı bir dönemdir. Yurt dışındaki gurbetçilerin ziyaretleri ve tatile gelenler, düğünlerdeki artışlar, ayrıca Çukurova bölgesinde tarım işlerinin başlaması araç kiralamalarında artışa neden oluyor.

Oto kiralama sezonunun başladığına değinen işletmeci Bayram Pamuk, araçların bakımlarını yaptırdıklarını ve müşterilerini beklediklerini söyledi.

Adana’da yaklaşık 100 civarı oto kiralama acentesi olduğunu belirten Pamuk sözlerini şöyle sürdürdü;

KİRALAMA SEZONU BAŞLADI

‘’İlimizde yaklaşık 100 kiralama acentesi var ve her acentede de ortalama 20-25 adet araç bulunmaktadır. Kış mevsimi işler biraz durgun geçer. Kışın sona ermesi ile birlikte bizim işlerde başladı. Yaz sezonu ile birlikte de en yoğun döneme gireceğiz. Artık sezonumuz başladı.

ÇUKUROVA’NIN BEREKETİNDEN BİZDE YARARLANIYORUZ

İnsanlar genellikle yaz aylarında tatil yapar. Ayrıca bildiğiniz gibi Adana, Türkiye’nin önemli bir tarım dinamosu olan bereketli toprakları olan Çukurova’yı barındırmaktadır. Tarım sektöründe başlayan hummalı çalışma ister istemez bizlere de olumlu bir şekilde yansımaktadır. Üreticilerimiz ve tarım işçisi elçileri gelip haftalık, aylık, üç aylık hatta 5-6 aylık sürelerde araç kiralıyorlar. Bu bizim için çok önemli bir dönem demektir. Yani Çukurova’nın bereketli topraklarının bereketinden bizde yararlanıyoruz. Ayrıca bahar ile birlikte artık düğünlerde de artış başlar.

YENİ SEZONA HAZIRIZ

İşlerin yoğun olduğu dönemlerde araç bakımlarını her ne kadar aksattırmamaya çalışsak da, uzun vadeli kiralamaya gönderdiğimiz araçların bakımlarında biraz gecikmeler olabiliyor. Ayrıca yıpranmış araçlarımızı işlerin düşük olduğu kış mevsiminde satıp, modellerini yükseltiyoruz. Gece gündüz çalıştığımız yaz sezonunun yorgunluğunu araçlarımız gibi biz işletmeciler de kış aylarında dinlenerek atlattık. Artık hem biz, hem araçlarımız yeni sezona hazırız.

UZUN VADELİ KİRALAMA DAHA AVANTAJLI

Araç kiralama fiyatlarımız da çok uygun. Geçen yıllara nazaran pek bir artış yapmadık. Kiralama her zamanki gibi uzun vadeli araç kiralamalar daha uygundur. Yani fiyatlar aracın modeline göre değişmekle birlikte, haftalık, aylık ya da yıllık daha avantajlı olur. Günlük 80-90 lira, haftalık 70, aylık ise günlük ortalaması 50 liraya gelen fiyatlar mevcut. Araç kiralama işini mutlaka yasal firmalardan yapın. Aracın kaskosunun olmasına dikkat edin. Araç üzerinde açık hasar var ise onu sözleşmede belirtilmiş olmasına bakın’’ dedi.

MÜŞTERİLERİMİZİ BEKLİYORUZ

Diğer bir kirama acentesi sahibi Cebrail Şan da sezon hazırlıklarına başladıklarını söyledi. Şan; ‘’Bir yandan düğün sezonu diğer yandan tatil dönemi yaklaşıyor. Kışın işler kötüydü, şimdi ise yavaş yavaş işler açılmaya başladı. İnşallah kışın yapamadığımız işlerimizi şimdi yaparız. Araç kredilerimiz var ödemelerimiz var. Onları ödememiz gerekiyor. Tüm araçlarımızın bakımlarını yaptık. Artık müşterilerimizi bekliyoruz.’’ dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.