TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gençler konuştu Başkan dinledi

“Gençler Konuşuyor Başkan Dinliyor” projesi kapsamında üniversite öğrencileriyle bir araya gelen Başkan Zeydan Karalar, gençlerin cumhuriyetin en büyük teminatı olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2017 19:31
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2017 19:31
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Gençler konuştu Başkan dinledi

ADANA (İLKHABER)- Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Gençler Konuşuyor Başkan Dinliyor” projesi kapsamında üniversite öğrencisi gençlerle bir araya geldi. Toplantı Pamuk Müzikhol’de gençlerin yoğun katılımı ile gerçekleşti. Her fakülteden bir genç branşı ile ilgili belediyelerden ve başkanlardan beklentilerini anlatan birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmaları dikkatle dinleyen Başkan Zeydan Karalar, beklentileri ve önerileri tek tek not aldı. Konuşmaların ardından Başkan Zeydan Karalar, bir konuşma yaptı. Gençleri önemsediklerini belirten Başkan Karalar, gençlerin kendilerine Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti olduğuna vurgu yaparak, gençlerin cumhuriyetin en büyük teminatı olduğunu söyledi.

KARALAR: GENÇLER ÜLKENİN GELECEĞİ İLE YAKINDAN İLGİLENMELİ

Gençlerin ülke konularına daha ilgili olmaları gerektiğini söyleyen Başkan Zeydan Karalar, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkeyi gençlere emanet ettiğini söyledi. Başkan Zeydan Karalar, “Gençler ülkenin geleceği ile yakından ilgilenmelidir. Çünkü gençler bilinçlidir, okuyandır. Asla hiçbir şekilde satın alınamazlar. İdealisttir gençler. Bu özelliklerini ülkenin geleceği ile ilgili değerlendirmek durumundalar. Ve Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ben sporcunun zeki çevik aynı zamanda ahlaklısını severim’ sözü vardır ki; spor ile ilgili dünyada bundan daha güzel bir söz yok. Yani sporcu zeki olacak, çevik olacak aynı zamanda ahlaklı olacak. Demek ki spor insana aynı zamanda ahlaklı olmayı öğretiyor” şeklinde konuştu.

BUGÜNLERE KOLAY GELİNMEDİ

Konuşmasında Kurtuluş Savaşı’ndan örnekler veren Başkan Zeydan Karalar, o topu tüfeği olmayan, içindeki kazanma azminden başka hiçbir şey olmayan insanların Atatürk öncülüğünde bugün çağdaş, demokratik, laik, hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduğunu söyledi. Başkan Karalar, “Biz Osmanlı dönemini reddedecek değiliz. Ancak hiçbir şeyi olmayan, topu tüfeği olmayan bir ülkede değil kurtuluş savaşını kazanmak kurtuluş mücadelesini başlatmak dahi çok büyük bir olaydı. Ve kurtuluş savaşı bittikten sonra mücadelenin en büyüğü başladı. Ekonomisi bitik hiçbir şeyi olmayan bir ülkede bugünün önemli tesislerini kurmak ve sanayi atılımını yapmak çok önemliydi” dedi. 

Toplantının gerçekleşmesinde katkıda bulunan Doğan Çelikten’de etkinlik sonrası  “Ben Anadolu’yum” şiirini okudu. Çelikten’in şiiri uzun süre alkışlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.