TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erikci: Sektör hareketlenecek

Mobilyacılar, KDV indiriminin uzatılacağı sevincini yaşıyor

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2017 19:35
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2017 19:35
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Erikci: Sektör hareketlenecek

ADANA (İHA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun mobilyada 30 Nisan’da sona erecek KDV indiriminin uzatılacağı yönündeki açıklamaları sektörde büyük sevinç yaşattı. 

Adana Mobilya Sanayicileri İş Adamları Derneği (MOSİAD) Başkanı Rüştü Erikci, yaptığı açıklamada, ahşap ve plastik mobilyalar, koltuklar ve büro mobilyalarına uygulanan KDV oranının şubat ayında hükümet tarafından 30 Nisan’a kadar yüzde 18 yerine yüzde 8’e çekildiğini anımsattı.
Hükümetin almış olduğu bu kararın ardından mobilya sektöründe canlılık yaşanmaya başladığını belirten Erikci, ilkbaharın gelmesiyle birlikte daha da hareketlendiğini söyledi.
KDV indirimiyle birlikte vatandaşların yüzde 10 daha ucuza mobilya aldıklarını belirten Erikci, şöyle konuştu:
"Uygulamayla hem tüketici hem de sektör kazanıyor. Bunun yanında sektördeki kayıt dışılıkta azalıyor. İndirimin bu ay sonunda bitecek olması nedeniyle nişanlı çiftler ve yeni evlenecek olanlar ile uzun yıllardan sonra mobilyalarını değiştirmek isteyen vatandaşlarımızın alımları devam ediyor. Sektör olarak KDV indiriminin uzatılmasını arzu ediyorduk. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun Bursa’da bir esnaf ziyareti sırasında yapmış olduğu, ‘Bu indirimin hem mobilyacılarımıza hem de vatandaşlara olumlu yansıdığını burada bir kez daha gördük. KDV indiriminin devam etmesi için gerekeni yapacağız’ şeklindeki açıklaması sektörde büyük sevinç yaşattı."
ADASO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Güldiker de devam eden KDV indiriminin uzatılmasının doğru bir karar olacağını ve Bakan Müezzinoğlu’nun bu açıklamalarının sektöre büyük bir müjde olarak geldiğini söyledi. Güldiker, "KDV indiriminin uzatılacak olması ilkbahar ayları ile birlikte hareketlenen sektöre daha da bir canlılık getirecek. Sektörün KDV indiriminin uzatılması yönündeki taleplerine olumlu yanıt veren hükümet yetkililerine de teşekkür ediyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.