TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ünüvar, “Marka değeri için el birliği ile çalışmalıyız”

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, bir ürünün dünyanın herhangi bir yerinde pazar bulabilmesi için sadece ürünün kaliteli olmasının yetmediğini, ülkenin marka değerinin de yüksek olması gerektiğini belirterek, “Her alanda güçlü bir Türkiye için el birliği ile ülkemizin marka değerini yükseltmeliyiz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2017 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2017 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Ünüvar, “Marka değeri için el birliği ile çalışmalıyız”

ADANA (İHA) - Kozan Ticaret Odası’nda iş adamlarına yeni anayasayı anlatan Ünüvar, 16 Nisan’da yapılacak tarihi oylama ile Türk halkına bugüne kadar yaşadığı krizlerden kurtulma fırsatı sunulduğunu ifade etti.

Siyasetin temel amacının insanları mutlu, huzurlu ve ülkeyi güçlü kılmak olduğunun altını çizen Ünüvar, “O halde insanları mutsuz eden sebepleri gidermek de siyasetin görevi. İnsanları mutsuz eden şey nedir? Kriz, kaos ve karmaşa. Krizin, kaosun, karmaşanın olduğu yerde huzur olmaz. Bu en küçük ailede de böyledir, orta büyüklükteki bir mahallede de böyledir; şehirde de ülkede de dünyada da böyledir. Dünyanın sürekli kriz üreten bir noktası varsa, o kriz dalga dalga her tarafı etkiler” diye konuştu.

Bugün dünyanın herhangi bir yerinde verilen en küçük mesajın dünyanın bir diğer ucunda çok ciddi yankıları olduğunu ifade eden Milletvekili Ünüvar, “Küçücük bir mesajınız çok farklı yeni açılımlara yol açabiliyor. O yüzden küreselleşen dünyada ürettiğimiz ürünlerin pazar payı bulacağı alanlarla ilgili çalışmaları da bizim dikkatli bir şekilde ölçmemiz, tartmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Burada özel müteşebbislerin çok önemli bir rol üstlendiğini kaydeden Ünüvar, şöyle devam etti:
“Bir defa işimizi çok düzgün yapacağız. Üretim kapasitemizi buna uygun hale getireceğiz. Ürettiğimiz ürünün hem iç pazarda hem dış pazarda yankı bulmasını sağlayacağız. Ürettiğimiz bir ürünün dünyanın bir ucunda yankı bulabilmesi için sadece ürünün kaliteli olması yetmiyor. Aynı zamanda sizin hem kendi ürününüzün hem de ülkenizin marka değerinin yüksek olması gerekiyor.”

Türkiye’nin marka değerinin yükselmesinin sadece siyasetçilerin elinde olan bir şey olmadığını vurgulayan AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, “Hep beraber el birliği ile çalışmamız, gayret etmemiz lazım. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bunun için sürekli çabalıyor. Sürekli ülkemizi dışarı açmak için o ülke senin bu ülke benim koşturuyor. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım da keza öyle. Kaldı ki bu iki siyasetçi büyüğümüz Sayın Erdoğan ve Sayın Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden beri aynı şekilde çalışıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımız belediye başkanı olduğu zaman Sayın Başbakanımız da belediyenin bürokratıydı. Ta o zamandan beri ülkenin marka değerini yükseltmek için gayret gösteriyorlar. O açıdan bizim de bu çabaya destek vermemiz lazım” şeklinde konuştu.
Geçmişte özellikle siyasetin ve siyasetçinin güçsüz olduğu ortamlarda bir takım vesayet odaklarının devreye girdiğini anımsatan Ünüvar, şunları kaydetti:
”Önce siyasi kriz, sonra ekonomik kriz, daha sonra ‘bu siviller bu ülkeyi yönetemiyorlar’ diyerek darbe yaptılar. 1960 darbesine bakın böyle oldu, 70 darbesinde böyle oldu, 80 darbesinde aynısı oldu. 97’de 28 Şubat postmodern darbesinin arkasında böyle bir şey vardı. ‘Siyasiler bu işi kotaramıyorlar’ diye darbe yapanlar bu işi kotarabildiler mi? Hayır. Hatta daha da kötüye götürdüler. İşte bu gibi bir takım zorlamalı mekanizmalar devreye giriyor ve ondan sonra ülkenin marka değeri ve gücü azalıyor. Ülkenin gücünün azalması demek, ürettiğiniz ürünün kalitesi aynı kalsa bile onun yankı bulduğu alanlarda ülkenin etkisi azaldığı için ürünün elinizde kalması demek. Ürünü dünyaya satamamış oluyorsunuz. Dolayısıyla bunun da karşılığı önce işlerde daralma, sonra istihdamda daralma, işsizlik, yoksulluk, fakirlik; hep böyle kısır döngü söz konusu oluyor.”

“İş dünyasının ihtiyacı istikrar ve güven”
İş dünyasının en fazla ihtiyaç duyduğu hususlardan birinin güven, diğerinin ise istikrar olduğunu dile getiren Necdet Ünüvar, “Öncelikle ülkeyi yönetenlere güveneceksiniz. Ülkeyi yönetenler de yönettiklerine güvenecek. Ve bunu bir istikrar içinde yapacak. Güven sarsıldığı zaman istikrar da bir müddet sonra bozuluyor zaten. İstikrar bozulduğu vakit geçmişte Türkiye’nin defalarca yaşadığı o zincirleme sıkıntılar söz konusu olabiliyor. O zaman bu istikrarsızlık ve güven bunalımını çözecek köklü bir değişiklik yapmamız lazım. O köklü değişikliğin ilk oylamasını da 16 Nisan’da yapacağız. Anayasa değişiklik teklifiyle köklü güven ve istikrar ortamının oluşmasıyla ilgili hususu gündeme getiriyoruz” dedi.
Türkiye’nin güçlü olması için güçlü liderlere ihtiyacı olduğunu kaydeden Milletvekili Ünüvar, “Hamdolsun bugün güçlü bir Cumhurbaşkanımız var ve onunla uyumlu bir Başbakanımız var. Ama biz istiyoruz ki bundan sonra da hep güçlü liderler bu ülkeyi yönetsin. Çünkü tarih bizim güçlü olmamızı zorunlu kılıyor” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.