TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’nin ilk Felsefe Festivali başladı

Adana Tarihi Kız Lisesi binasında açılışı gerçekleşen Adana Felsefe Festivaline katılımın yoğun olması dikkatlerden kaçmadı. Portakal Çiçeği karnavalı kapsamında gerçekleşen festivalin açılış konuşmasını yapan Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mahmut Tülek, şehir dışında olduğu için festivale katılamayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün selamını ileterek sözlerine başladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2017 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2017 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Türkiye’nin ilk Felsefe Festivali başladı

BAYRAM BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ve Adana Kent Konseyi ve Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Felsefe Bölümü iş birliğiyle düzenlenen ve Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan Adana Felsefe Festivali başladı.

Adana Tarihi Kız Lisesi binasında açılışı gerçekleşen Adana Felsefe Festivaline katılımın yoğun olması dikkatlerden kaçmadı. Portakal Çiçeği karnavalı kapsamında gerçekleşen festivalin açılış konuşmasını yapan Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mahmut Tülek, şehir dışında olduğu için festivale katılamayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün selamını ileterek sözlerine başladı. 

 

TÜRKİYE’DE İLK KEZ ADANA’DA

 

 

Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan felsefe festivali hakkında bilgiler veren Tülek, emeği geçenlere teşekkür etti. Tülek, Adana’nın çeşitli nedenlerden dolayı Türkiye genelinde zaman zaman farklı algılandığını ve felsefe etkinliği ile gündeme gelmesinin önemini aktardı. Felsefe Festivali’nin, bazı olumsuz algıların azalmasına katkı koyacağını söyleyen Tülek, etkinliğin 2 gün süreceğini kaydetti. Tülek, “Adana her gün bir başka etkinliğe ev sahipliği yapmakta. Bize bu projeyi getirdiklerinde Kent Konseyi ile birlikte yapılmasının uygun olacağını söyledik. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.”dedi. 

 

FESTİVAL BAŞARILI GEÇECEK

 

 

Ardından ise, Adana Kent Konseyi Başkanı Ömer Güner Sazak da; “Türkiye’nin ilk Felsefe Festivali’nin Adana’da yapılıyor olması bizim için ayrı bir gurur kaynağı.  Bu festivale ev sahipliği yapmaktan büyük gurur duyuyoruz. Festivalin başarılı geçeceğine inanıyoruz. ifadelerini kullandı. 

 

 ADANA’DA DÜZENLENMESİ ÇOK ÖNEMLİ

Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Felsefe Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof Dr. Adnan Gümüş, Felsefe Festivali’nin Adana’da düzenlenmesinin çok önemli olduğunu belirtti.

Festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Gümüş, her yıl düzenli yapılan bir etkinliğe dönüşmesini arzu ettiğini söyledi.  Gümüş, “Adana her haliyle bir kültür düşünce tarih ortamını oluşturuyor. Onun için Adana’nın bu tür etkinliklerle ön plana çıkması çok çok önemli. Bu festivalin kente çok büyük katkısı olacaktır.” diye konuştu. 

PLAKETLER TAKDİM EDİLDİ

 

 

Konuşmaların ardından Festivale katkı koyanlara Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Felsefe Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof Dr. Adnan Gümüş, tarafından plaketleri takdim etti. 

 

FARKLI BİR FESSEFE YAKLAŞIMI 

 

 Eskişehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Demet Taşdelen “Zaman” adlı koreografiyi sundu. Sahne alan ve dans eden Taşdelen’in, Felsefe’ye farklı yaklaşımı, salonu dolduranların büyük beğenisini topladı.  “Felsefe Hayatın İçinde” sloganıyla yürütülecek iki günlük etkinliğin açılışında, Demet Taşdelen, “Düşünce ve Hareketin Deneysel Buluşması: Bir Kavramı Görülebilir Kılmak Olanaklı Mıdır?” başlıklarını anlattı. 

 

ETKİNLİKLER

 

 

Etkinlikte Nuran Dilek “Öykülerle Çocuklar İçin Felsefe”, Ömer Naci Soykan “Felsefe Hayata Ne Yapar?”, İsmail Demirdöven “Albert Camus ve Devrimin Sorunsalı” konularıyla festivale katkıda bulunurken, festival kapsamında Örsan Öymen’in “Felsefe Nedir?”, Osman Şahin’in “Halk Ozanlarımızda Felsefe”, Yücel Kayıran’ın “Poetikanın Felsefe Algısı”, Ali Osman Gündoğan’ın “Hayata Davet Eden Felsefe”, Harun Tepe’nin “Felsefede ve Yaşamda Etik Politika İlişkisi” başlıklı söyleşileri gerçekleşecek. 

 

MÜZİK VE ŞİİR DİNLETİLERİ

 

 

Şiir ve müzik dinletileriyle renklendirilen Felsefe Festivali’nde Ali Utku’nun “Edebiyat ve Felsefe”, Betül Çotuksöken’in “İnsan Felsefesinde Yeni Bir Boyut”, Hatice Nur Erkızan’ın “Felsefe İnsanlığın Hizmetinde Nasıl Olabilir?” ve Haluk Erdem’in “Hayatın İçinde Felsefe” başlıklarıyla yapacağı sunumlar da katılımcılara felsefenin farklı yönlerini aktarıyor. 

 

İKİ GÜN SÜRECEK 

 

Festivale Adana Kent Konseyi yöneticileri, Adana Büyükşehir Belediyesi bürokratları, Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Felsefe Bölümü akademisyenleri, öğrenciler ve konuklar katıldı. İki gün sürecek Felsefe Festivali’yle, Adanalıların felsefeye ilgisinin artırılması ve felsefeye farklı yaklaşımlar getirilmesi amaçlandığı öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.