TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünyaca Ünlü Piyanist Çukurova Üniversitesi’nde

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuvarı, alanında tanınmış kişileri öğrencilerle buluşturmaya devam ediyor. Erasmus+ Yükseköğretim Programı çerçevesinde Çukurova Üniversitesi’ne gelen akademisyen, dünyaca ünlü Piyanist Prof. Ludmil Angelov Devlet Konservatuvarı öğrencileri ile masterclass gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2017 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2017 17:28
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Dünyaca Ünlü Piyanist  Çukurova Üniversitesi’nde

ADANA (İLKHABER) - ÇÜ Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalı öğrencileri dünyaca ünlü Piyanist Prof. Ludmil Angelov ile ders yapma şansı yakaladı.

 

Devlet Konservatuvarı Öğrencileriyle Ders Yaptı.

5. kez geldiği Adana’da 4 kez üstü üste Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’nın solisti olarak sahne alan ünlü Piyanist Prof. Angelov deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Prof. Angelov, konservatuvar öğrencilerine uzun zaman ayırarak yaptığı masterclass sonunda öğrencilerin özenle seçilmiş yetenekli ve istekli olduklarını söyledi. Prof. Ludmil Angelov masterclass sonrası ÇÜ Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalı öğrencileriyle muhteşem birde konser verdi.

 

Masterclass bitiminde ünlü Piyanist Prof. Ludmil Angelov’a ÇÜ Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı ve Piyano Anasanat Dalı Başkanı Doç. Dr. Ulviyye Güler tarafından teşekkür belgesi takdim edilirken, öğrencilere de katılım belgesi verildi. Masterclass anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu. 

Prof. Ludmil Angelov Kimdir?

Varna, Bulgaristan'da doğan Ludmil Angelov, Sofya'daki Pancho Vladigerov Devlet Müzik Akademisi'nden mezun oldu. Öğretmenleri Viktoria Spassova, Ludmila Stoyanova ve olağanüstü piyanist ve pedagog Konstantin Stankovich, ayni zamanda Pancho Vladigerov'un asistanıydı. Senigallia (İtalya, 1976), Fryderyk Chopin (Polonya, 1985), Palm Beach Uluslararası Yarışması (ABD, 1990), Piyano Masters (Monte Carlo, 1994) ve World Piano Masters Tour (Dünya Piyano Masters Tour) da dahil olmak üzere uluslararası müsabakalarda ödüller ve diplomalar kazandı. 

Ludmil Angelov, Sofya'daki Yeni Bulgar Üniversitesinde öğretim üyesidir ve burada 2013 yılından beri Fahri Profesördür. Dünya genelinde masterclass dersleri vermektedir ve Varşova'daki Chopin Rekabetini (2010 ve 2015) içeren birçok Uluslararası Müsabakada Jüri üyesi olarak görev yapmıştır. Kasım 2011'de, Polonyalı müziğin uluslararası tanıtımına katkısı nedeniyle Polonya Kültür Bakanlığı tarafından Gloria Artis madalyası verildi. 

1992 yılından bu yana İspanya'da yaşıyor ve burada Toledo Uluslararası Müzik Festivali'nin Kuruluş Sanat Yönetmeni ve Kraliyet Güzel Sanatlar Akademisi Toledo'nun üyesi. Ayrıca Sofya'daki Piano Extravaganza Festivali'nin kurucusu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.