TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ne kadar özlemişiz

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde Türküler konserinde Sevcan Orhan ve Hüseyin Turan izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2017 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2017 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Ne kadar özlemişiz

 

Zekeriya ŞAHİN

ADANA(İLKHAER) – Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO)kurulduğu tarihten bu yana ilk kez düzenlediği “Türkülerle senfoni” konserinde sahne alan Türkiye’nin sevilen sesleri arasında gösterilen Sevcan Orhan ile Hüseyin Turan, Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’ni dolduran bin 300 izleyiciye unutulmaz anlar yaşattı.

Konserin tüm orkestrasyonları ve düzenlemelerinin Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası sanatçısı, ÇDSO Çoksesli Çocuk Korosu’nun başında görevini başarıyla  sürdüren Eray İnal tarafından yapıldığı konseri Şef Burak Tüzün yönetti. Yaklaşık 2 saat süren konsere Türk Halk Müziği aşıkları büyük ilgi gösterdi. Tüm koltukların dolduğu salonda yer bulamayanlar ise salonun kenarında sıralanarak üstün bir performans ortaya koyan ve icra ettikleri eserleri eşsiz bir şekilde yorumlayan Sevcan Orhan ile Hüseyin Turan’ı canlı olarak izlemenin büyük keyfini yaşadı.

Sahneye ilk çıkan Sevcan Orhan, doğu – batı sentezinin birleşmesinin neredeyse imkansız olduğu böyle bir konserde sahne almasının kendisi için bir dönüm noktası niteliğinde olduğunu belirterek,” Gerçekten de doğu-batı sentezini birleştirerek böyle bir konser sunmak çok zor. Ancak, bu zorluğu aşmak için çok çalıştık. Herkese çok teşekkür ediyorum. Buraya geldiğiniz için de sizlere çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer’in de izlediği konserde usta yorumcu Hüseyin Turan ve Sevcan Orhan, Anadolu insanının kalbinden saçılan aşk, özlem duygularının hakim olduğu unutulmaz Türk Halk Müziği’nin sanatçılarının bestelediği türküleri seslendirdi.

Koronun seslendirdiği Fidayda eserini takiben alkışlar eşliğinde eserleri yorumlayan Sevcan Orhan ile Hüseyin Turan Bahçada Yeşil Çınar, Şu Karşıki Dağda, Ah Le Yar Yar, Kınıfır, Tanrıdan Diledim, Gönül Dağı, Bahça Duvarından Aştım, Söyleyemedim, Beyaz Giyme, Yalan Dünya adlı eserleri icrasından sonra koro Azerbaycan Potpurisi’yi sunduktan sonra konser Oy Akşamlar, Arpa Buğday Daneler, Gal Gene Gurban, Fuzili kantatı, Tipiye Yakalandım ve Şinanari adlı eserleri seslendirdi.

Azerbaycan Potpirisi’ne geçilmeden önce sahneyi terk eden Hüseyin Turan’ın ardandın sıranın kendisine geldiğini sanan ve hızlı sahneye gelen zarif sanatçı Sevcan Orhan,” Sanırım ben bir hata yaptım. Ne yapayım böyle bir topluluk karşısında ve müziğin de sesini duyduğumda hemen atılıyorum.” dedi ve sahneyi terk ederken izleyicilerden de bol bol alkış topladı.

TRT’nin çekim yaptığı konserde daha sonra tekrar sahne alan sanatçı Sevcan Orhan,” Sanırım orkestranın önünde en kımıl kımıl olan sanatçı ben oldum. Ne yapayım, çok güzel çalıyorsunuz.” dedikten sonra sırada ki eserleri icra ederken, salonu dolduran izleyenler de alkışlarıyla hem kendisine ve hem de Hüseyin Turan’a eşlik etti.

Etkinliğin sonuna doğru başına “Portakal Çiçeği Karnavalı”nın simgesi olan tacı takarak çıkan Sevcan Orhan büyük alkış toplarken, milyonlarca insanın hayran olduğu sanatçı Hüseyin Turan ile birlikte orkestra eşliğinde yaptıkları düetle de Türk Halk Müziği aşıklarının kalbine bir kez daha girdi.

Sanatçı Sevcan Orhan ile Hüseyin Turan’ın birlikte gerçekleştirdiği düeti ölümsüzleştirmek isteyen Türk Halk Müziği aşıkları sahneye kadar yaklaşarak, iki sanatçıyı videolarına alabilmek için adeta birbirleriyle yarıştı.

Çukurova Devlet senfoni Orkestrası eşliğinde baştan sonuna kadar ilk sunulan Türk  Müziği konserini büyük bir keyifle izleyen sanatseverler,” Uzun zamandan beri böyle bir konser izlememiştik. Ne kadar da özlemişiz. Doğrusu bu konserle adeta büyülendik. Böyle bir geceyi bizlere yaşatan Çukurova Devlet senfoni Orkestrası yetkililerine çok teşekkür ediyoruz. Böylesi süper konserlerin devam etmesini tüm kalbimizle diliyoruz.” dediler.

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.