TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ünüvar: İktidarın yolu samimiyetten geçiyor

AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, iktidara giden yolun milletin gönlüne girmekten geçtiğini belirterek, referandumda “evet” diyenleri denize dökmekle tehdit eden, “15 Temmuz kontrollü darbedir” diyen CHP zihniyetinin milletin gönlüne girmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2017 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2017 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Ünüvar: İktidarın yolu samimiyetten geçiyor

ADANA (İLKHABER)-AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, iktidara giden yolun milletin gönlüne girmekten geçtiğini belirterek, referandumda “evet” diyenleri denize dökmekle tehdit eden, “15 Temmuz kontrollü darbedir” diyen CHP zihniyetinin milletin gönlüne girmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Yüreğir’de gerçekleştirdiği fabrika ziyaretleri ile vatandaşa anayasa değişikliği teklifini anlatmaya devam eden Ünüvar, 15 yıla yakın süredir iktidarda bulunan AK Parti’nin, pek çok alanda çok önemli işler yaptığını ifade etti. Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, ticarette, turizmde, tarımda, sanayide alınan önemli mesafelerle Türkiye’nin büyüdüğünü, geliştiğini ve kalkındığını belirten Ünüvar, “Milli gelir arttı, vatandaşın hizmete erişimi arttı ve talepler de arttı. AK Parti’nin istikrarlı gidişi, Türkiye’nin istikrarlı büyümesine imkan tanıdı. En son açıklanan büyüme rakamlarına bakıldığında Çin’den sonra en fazla büyüyen küresel aktörüz. Yaşadığımız sıkıntılara, bütün o karmaşık ve kaotik durumlara rağmen halen köprüler, tüneller, hızlı trenler, şehir hastaneleri yapıyoruz” dedi.

 

“ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ İLE ARIZALARI GİDERİYORUZ”

Problemlere çözüm üretmekle sorumlu olan siyasetin, aynı zamanda çıkması muhtemel krizleri önlemekle de yükümlü olduğunu vurgulayan Ünüvar, “Geçmişte çok fazla şahit olduğumuz gibi, Türkiye’de halkı fakirleştiren, darbelere ve vesayetçi odaklara imkan tanıyan bir huzursuzluk kaynağı var. Cumhurbaşkanı ile başbakan arasında çıkan kavgaları hepimiz biliyoruz. Ahmet Necdet Sezer ile rahmetli Bülent Ecevit arasındaki tartışmayı yine herkes hatırlıyor. Bir defa bizim bu arıza noktalarını gidermemiz lazım. Bunun yolu da anayasada değişiklik yapmaktan geçiyor. Nitekim Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile cumhurbaşkanı ve başbakanın yetkileri tek makamda toplanıyor” ifadelerini kullandı.

Şu anda tam yetkili, ancak hiç sorumlu olmayan bir Cumhurbaşkanlığı mekanizması bulunduğuna işaret eden Ünüvar, “Halbuki biz yeni sistemle diyoruz ki; cumhurbaşkanı yetkili olsun, yetkisini de yüzde 51 oy ile halktan alsın. Yaptığı iş ve işlemlerden sorumlu olsun. Meclis tarafından denetlenebilsin, suç işlediği takdirde yargılanabilsin” diye konuştu.

 

“ATAMA YAPILMAYACAK, MİLLET SEÇECEK”

Herkesin milletin iradesine güvenmesi gerektiğinin altını çizen Ünüvar, muhalefete, “Milletin önüne iki sandık konulacak, birinci sandıkta cumhurbaşkanı, diğerinde milletvekilleri seçilecek. Atama yapılmayacak, millet seçecek. Yeni sistemi bu kadar eleştirenlere söylüyorum; çok çalışın, milletin gönlüne girin, siz cumhurbaşkanı seçilin, parlamentoda çoğunluğu siz elde edin” diye seslendi.

Halkın iradesinin her zaman esas olduğunu, ancak bugünkü CHP zihniyetinin yüzde 50’yi yakalamasının da mümkün görünmediğini kaydeden AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Milletin gönlüne girmek için toplumla bütünleşmek, kucaklaşmak gerekir. Demokrasilerde seçim esastır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan daha önce ifade etti. ‘İkinci parti olursam bırakırım’ dedi. Cumhurbaşkanımız milletin gönlüne girmenin yolunu biliyor. Milletin gönlüne girmenin yolu samimiyetten geçiyor. Oysa tıp doktoru olan bir CHP milletvekili ‘evet’ verecek olanları denize dökmekle tehdit ediyor. Yılların kurt siyasetçisi Deniz Baykal 9 Eylül üzerinden benzer bir açıklama yapıyor. Kemal Kılıçdaroğlu ‘15 Temmuz için kontrollü darbe’ diyor. Bu açıklamaları yapan bir parti halkın gönlüne giremez.”

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.