TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayallerinizi bir “KUTU”ya sığdırabilirsiniz

Teknoloji ilerledikçe dünya küçülüyor, sınırlar ortadan kalkıyor. Teknoloji geliştikçe rekabet artıyor ve firma ya da kurumlar kendilerini daha farklı ifade etmek istiyor. Bu aşamada devreye giren reklam ajansları büyük önem taşıyor. Kutu Ajans, bugün sadece Adana ya da Türkiye’ye değil, Amerika, Kanada, Fransa, Norveç ve İskoçya gibi ülkelere yaptığı önemli işlerle ön plana çıkıyor. Ajansın sahibi Kubilay Kurt’la reklam sektörünü ve yaptığı işleri konuştuk.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2017 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2017 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Hayallerinizi bir “KUTU”ya sığdırabilirsiniz

Hayallerinizi bir “KUTU”ya sığdırabilirsiniz


RÖPORTAJ: MURAT YILDIRIM

Kutu Ajans ne zaman kuruldu, hangi aşamalardan geçti?

2000 yılından bu yana sizlere hizmet vermeye devam ediyoruz. Önce medya sektöründe başladığımız bu işte daha sonra freelance çalışıp şirket, ajans ve televizyonların jenerik, reklam ve tanıtım filmlerini yaparak büyümeye devam ettik. Sadece Türkiye’deki firmalara tasarım yaparken, 2003 yılında yurtdışında ki firmalar için de tasarım yapmaya başladık. 2008 yılında ise yapmış olduğumuz işlere yeni alanlar ekleyerek reklam ve tanıtım sektöründe KUTU Ajans olarak yerimizi aldık. Hemen her sektörde artan rekabet koşulları kuruluşları daha esnek, verimli ve hızlı olmaya zorlamakta, teknolojik gelişmeleri yakından takip edip onu doğru ve etkin kullanan kuruluşlar rakiplerine karşı ciddi avantajlar sağlamaktadır. KUTU AJANS bu teknolojik gelişmeleri yakından izleyerek size, verimliliğinizi ve rekabet gücünüzü artıracak teknolojik tabanlı uygulamalar üretmeye devam etmektedir.

Firma tanıtımlarında hangi aşamalardan geçiyorsunuz?

Firmanızı tanıtırken sizlerden aldığımız brief doğrultusunda senaryo hazırlıyor ve o senaryoya bağlı kalarak tanıtım filminizi hazırlıyoruz. İzleyici kitleyi düşünerek ne çok uzun ne de çok kısa filmler çekiyoruz. Kurumsal tanıtım filminizi Full HD (1920x1080p) formatında teslim ediyoruz. Film aşamaları hakkında bilgi almak için iletişim sayfamızı kullanabilirsiniz.

Tanıtım filmleri de çekiyorsunuz sanırım.

Ürün, hizmet veya marka bilinilirliği reklamı, animasyon reklamlar, green box uygulamalı reklamlar ve daha fazla seçenekler. İster sizin senaryonuz ile dilerseniz bizim önereceğimiz senaryo ile reklam filmlerinizi çekip ürün veya hizmetlerinizi pazarlamak için elinizin güçlenmesine yardımcı olabiliriz. Sizin bütçenize göre ulusal ve yerel televizyon kanallarında reklamlarınızın daha geniş kitlelere duyurulmasını sağlayabiliriz.

Animasyon reklamlar konusunda da iddialı mısınız?

3d/2d animasyonların yanı sıra stop-motion ve cut-out animasyonlar da bünyemizde hazırlanmaktadır. 3d/2d animasyonlar medikal sunumlarda ve mimari görselleştirmede de yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Projenizde yer alan detayları karakter modelleme veya animasyon filminiz ile ilgili bilgi almak için iletişim sayfamızı kullanabilirsiniz.

Hangi alanlarda hizmet veriyorsunuz?

Tanıtım Filmi , Reklam Filmi, Görsel Efekt, Kurumsal Kimlik Tasarımı, 3d / 2d animasyon, Web Tasarım ve Seo çalışmaları

En çok ne tür reklamlar tercih ediliyor?

Günümüzde en çok üretici için reklam yapılsa da bizim Türkiye’deki müşterilerimiz tarafından en çok tercih edilen reklam türü kurumsal reklamlardır. Yurtdışında 75 ülkeye hizmet veren firmalara da yerel veya ulusal reklam veren firmalara da hizmet vermekteyiz. 2003’den bu yana Merkezi Kanada’da bulunan Amerika’da da alanında 85 sitesi bulunan bir firmayla çalışıyoruz. Animasyonlu bannerlar görsel tasarım ve seo alanında hizmet alıyorlar bizden. Seo kelime olarak sosyal medya kullanımı arttıktan sonra Türkiye’de popüler hale gelse de biz bu alanda çok eski tarihlere dayalı hizmet veriyoruz.

 

Gelişen teknoloji  reklamcılık sektörüne tür imkanlar sağlıyor?

Teknolojiyle hayatımıza girmiş en büyük imkanlardan birisi de sosyal medyayla tüm dünyayla bireysel olarak iletişime geçebilmemiz. Her kullanıcı kendi reklamını ve tanıtımını yapabilme imkanına sahip aslında fakat bunun için belirli bir donanıma sahip olmak gerekiyor. İnsanların en fazla göz ardı ettiği konu bu parayı veren herkes reklamı yapacağını düşünüyor.  20 TL’ye şu kadar kullanıcının göreceği reklam  yapayım düşüncesi var. Tamam haklısın çok düşük bütçeyle insanlara ulaşacaksın ürün veya firmayı görüyorlar ancak reklamda herhangi bir geri dönüş söz konusu olmuyor. Tabi ki bunun için doğru yer doğru zaman doğru insanlara ulaşarak hem reklamın amacına ulaşması hem de bütçeyi iyi yönetmek gerekiyor. Bir makalede okumuştum ülkemizde insanlar 20 Bin TL’lik yatırımla ayda 30 bin TL gelir elde etmeye çalışıyorlar diye.  Keşke öyle olsa tabi ki insanlar para kazansın ama böyle bir beklentiye girmek polyannacılıktan öteye gidemez. İşletmeye de reklama da küçük bütçeler ayırarak büyük beklentiye girmek çok yanlış. Bugün coca cola’nın reklam bütçesi 2.9 milyar dolar yani Türkiye’deki tüm reklam pazarında harcanan para kadar. Ama bizde herkes bir coca cola herkes bir apple. Bu nedenle Türkiye’d ki işletmelerin bakış açısı değişmediği sürece teknolojinin bize verdiği imkanlardan yararlanmamız söz konusu değildir. Bu nedenle teknolojinin bize verdiği imkanların doğru kullanılması çok önemli.

Hangi ülkelere iş yapıyorsunuz?

Yurtdışında Amerika, ve Almanyaile  her yıl çalışıyoruz. Fransa’ya 1 defaya mahsus iş yaptık sürekli değil ve yeni olarak  Norveç ve İskoçya  ülkelerine iş yapıyoruz. Amerika’ya görsel ve animasyon olarak, Almanya’ya tv spot ve teaser, Fransa’ya görsel tasarım, Norveç’e e-ticaret ve iskoçya’ya kurumsal kimlik ile web tasarımı alanında hizmet sağlamaktayız.

Kubilay Kurt kimdir?

Almanya’nın küçük bir kasabasında dünyaya geldi. Ailesinin aldığı bir kararla küçük yaşlarda tekrar ülkesine döndü. Teknolojiye meraklı olan bir çocuk olarak evdeki radyo ve tv leri çok bozup tamir ettiği görülmüştür. Sırf teknolojiye daha yakın olmak için endüstri meslek lisesinde bilgisayar teknolojileri bölümünü kazanarak lise eğitimine başladı. O yıllarda bilgisayarlar hayatımıza yeni yeni giriyordu. Bilgisayar ve teknoloji bölümünü bitirip yazılım alanında ilerlemeye karar verip İnönü Üniversitesi Bilgisayar Teknolojileri ve Programları Bölümü’ne girdi. O yıllarda Çernobil virüsü adlı bir virüs çıkmıştı. Okulda o virüsü temizleyebilen iki kişiden biri olarak laboratuvar başkanı seçildi. İlahiyat fakültesi öğrencilerini tost karşılığında laboratuvara girişlerini sağlamasıyla da tanınır. Bitirme tezi olarak Telsim’in (şimdi ki vodafone) bayilerinde kullanılan bir takip sistemi yazılımı hazırladı. Her ne kadar yazılımı sevse de gönlünde yatan animasyon ve görsel tasarım merakına yenik düştü. Yazılım programlarının yanında animasyon öğrenmeye başladı. Okul bitene kadar animasyon serüvenine devam etti. Mezun olunca yazılım ya da animasyon şeklinde bir tercih yapmamasına rağmen bir TV kanalında işe girdi orada reklam filmleri ve jenerikler yapmaya başladı. Tv’lerde analog dönemden dijital yayıncılığa geçiş döneminde kendi çalıştığı Tv kanalında olmayan Post Prodüksiyon bölümünü kurdu. Daha sonra radikal bir karar alıp Adana’ya dönerek Adana’daki Tv kanallarında işe başlayarak aynı işinde hizmet verdi. 2003 yılında internet üzerinden yurtdışında hizmet verdiği firmayla tanışarak çalışma alanına yenisi ekledi. 2006 yılında Tv ve medya sektöründeki işinden ayrılarak sadece yurtdışına hizmet vermeye başladı. 2008 yılında halen hizmet vermekte olan KUTU AJANS’ı kurup hizmet sektöründe yerini aldı. Evli ve İki çocuk babasıdır. Sculpting’e meraklı olan KURT hobi olarak tüplü dalış, taş dizme sanatı ve minyatür heykeller yapmaktadır.

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.