TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tecelli edecek irade başımızın tacıdır

Bakan Çelik; ‘’Milletin iradesinden güçlü irade yoktur. Bugün milletin iradesi tecelli edecek. Tecelli edecek irade başımızın tacıdır. Türkiye'nin güçlü geleceği için güçlü bir karar çıkmasını bekliyorum’’

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2017 19:57
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2017 19:57
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Tecelli edecek irade başımızın tacıdır

Serhat ŞANLI

ADANA (İLKHABER) –  Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, referandum için oyunu Lütfiye Kısacık İlkokulu'nda kullandı. Oyunu kullanmak için AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni ile birlikte mezun olduğu Lütfiye Kısacık İlkokulu'na gelen Bakan Çelik, okulun bahçesinde vatandaşlarla selamlaştıktan sonra oyunu kullanmak üzere 1062 nolu sandığa gitti. Burada sandık görevlileriyle tek tek tokalaşan Bakan Çelik, kimlik kontrolünün yapılmasının ardından oyunu kullandı.

Ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, milletin iradesinden güçlü irade olmadığını ve referandumda Türkiye'nin güçlü geleceği için güçlü bir karar çıkmasını beklediğini belirtti.

Türkiye’de sandığın kurulduğu her günün önemli olduğuna değinen Bakan Çelik sözlerine şöyle devam etti;

‘’Oyumuzu kullandık, memleketimiz iyi olsun, diri olsun. Türkiye’de sandığın kurulduğu her gün çok önemlidir. Türkiye’de sandığın kurulması; aziz milletimize kanaatinin sorulması, milletimizin kendi tercihiyle Türkiye’nin geleceğini inşa etmesi, Türkiye’nin nasıl yönetileceğine karar vermesi her zaman tarihidir, her zaman önemlidir. Türkiye’de sandığın kurulduğu her gün kıymetlidir. Bizim geçmişte devlet hayatımız boyunca iyi ve kötü günler, her zaman ilerleyişimizi, büyümemizi ve geleceğe güvenle bakmamızı sağlayan şey sandıktır. Sandık, milli iradenin tecil etmesi aziz milletimizin, Türkiye’nin yönetimi ve Türkiye’nin geleceği ve Türkiye’nin sistemi hakkında karar vermesi Türkiye’nin en büyük zenginliği ve kazanımıdır. Herkes, hür bir şekilde görüşlerini açıkladı. Türkiye’nin genelinde her yerde, televizyonlarda, sahada, cadde ve meydanlarda her türlü görüş dinlenildi. Artık söz de, karar da milletin. Memleketimizin geleceği için güçlü bir sonuç çıkmasını bekliyorum. İnşallah her şey güzel olacak.

Vatandaşlarımızın sandığa sahip çıkması ve Türkiye’de siyasal katılım oranının yüksek olması çok hepimiz için önemli. Bazı gelişmiş demokrasilerde, her ne kadar demokrasiler ‘gelişmiş’ olarak adlandırılsa da siyasal katılım oranları düşmektedir. Siyasal katılım oranının düşmesi demek, demokrasinin derinliğinin kaybetmesi demektir. Vatandaşlarımızın güçlü bir şekilde sandığa gittiği, tercihlerini ortaya koyduğu görülüyor. Bu tabi Türkiye için önemlidir. Türkiye için büyük bir kazanımdır. Türkiye’nin en büyük enerjisi, kuvveti ve kudreti; sandığa gidilmesi ve sandıkta karar verilmesidir. Biz kanaatlerimizi 40-45 gündür sokak sokak, cadde cadde, Adanamızda Türkiye’nin dört bir yanında televizyonlarda meydanlarda vatandaşlarımızla paylaştık. Kuşkusuz Türkiye’de vatandaşın iradesinden daha üstün bir siyasi irade yoktur. Türkiye’nin sahibi vatandaşımızdır, halkımızdır, milletimizdir; onun iradesi tecelli edecektir. Tecelli eden irade, başımızın üzerindedir, başımızın tacıdır. Türkiye’nin güçlü bir geleceği için güçlü bir karar çıkmasını bekliyorum. İnşallah memleketimizin geleceği her zaman daha iyi olacak.’’

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, daha sonra oy kullandığı okulun karşısında bulunan taziye çadırına gidip başsağlığı diledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.