TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sandığın rengi belli oldu: EVET

Adana’da AK Partililer halk oylamasından ‘evet’ oyu çıkmasının ardından parti binası önünde toplanıp kutlama yapmaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2017 19:58
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2017 19:58
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Sandığın rengi belli oldu: EVET

Serhat ŞANLI

ADANA( İLKHABER) - Halk oylamasından ‘evet’ oyu çıkmasının ardından partililer il başkanlığı önünde toplantı. Güvenlik önlemleri altında parti binası önünde toplanan vatandaşlar davul zurna çalıp halay çekip ‘evet’i kutlamaya başladı. Bazı partililer ise meşale yakıp ‘Recep Tayyip Erdoğan’ diye slogan attı. Öte yandan trafikten geçen vatandaşlar ise ellerinde Türk Bayrağı sallayıp korna çalarak kutlamaya ortak oldu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçmek için yapılan referandumda sabah saatlerinden itibaren milyonlarca seçmen sandık başına giderek oylarını kullandı. Kesin olmayan sonuçlara göre ‘EVET’ oyları ‘HAYIR oylarından fazla çıktı. Kesin sonuçlar Yüksek Seçim Kurulu tarafından bildirilecek.

Referandum için oyunu veren Türkiye artık ülke genelinde kesin sonuçları beklemeye başladı. Doğu ve Güneydoğu ile Doğu Karadeniz’deki toplam 32 ilde saat 07.00'de başlayan oy verme işlemi 16:00’da, bu 32 il dışındaki illerde ise oy verme işlemi 17.00 itibarıyla sona erdi.

Referandumda 55 milyon 319 bin 222 seçmenin oylamaya katılım oranı yüzde 84 olarak gerçekleşti. Kesin olmayan sonuçlara göre; Türkiye genelinde vatandaşların yüzde 51,3’ü ‘EVET’, yüzde 48,7’si ‘HAYIR’ dedi. Türkiye genelinde 48 ilde 'Evet' ve 33 ilde 'Hayır' oyları öndeyken, 30 büyükşehir illerinin 13'ünde 'Evet', 17'sinde 'Hayır' önde. ‘Hayır’ oy oranının en yüksek olduğu il yüzde 80,34 ile Tunceli iken, ‘Evet’ oy oranının en yüksek olduğu il ise yüzde 81,67 ile Bayburt oldu.

ADANA’DA

Adana’da 1 milyon 511 bin 884 seçmenin referanduma katılım oranı yüzde 86 oldu. Vatandaşların yüzde 41,87’si referandumda ‘EVET’ oyu verirken, yüzde 58,13’ü ‘HAYIR’ oyu verdi.

ARANAN ŞAHISLAR OY KULLANIRKEN YAKALANDI

Adana'da halk oylamasında aranan kişileri yakalamak için polis sandık başında nöbet tuttu. Oy kullanmak için sandığa giden aranan 230 kişi gözaltına alındı. FETÖ'den 10,  PKK'dan aranan 5 kişinin de aralarında bulunduğu 230 kişiyi emniyet birimleri tarafından yakalandı. Yakalanan şahıslardan 20’sinin 3 yıldan fazla hapis cezası bulunurken, yakalanan şahıslar, işlemlerinin ardından adliyeye götürüldü.

Başbakan Binali Yıldırım balkon konuşmasını yaptı. Yüksek katılımla sandık başına giderek tercihini yapan, demokrasiye sahip çıkan bütün vatandaşlara teşekkür eden Başbakan Yıldırım, huzur içinde neticelenen oylamanın demokrasi tarihinde bu oylamayla yeni bir sayfa açıldığını söyledi.  Başbakan Yıldırım, “Tek vücut tek milletiz bölücü hainler aklına koysun kardeşiz. Teşekkürler Türkiye“ dedi. Başbakan Yıldırım Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da teşekkürlerini sunduğu konuşmasında , yurt dışında oylarını kullanan vatandaşlara da seslenerek teşekkürlerini iletti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.