TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ADASO-ABTÜ işbirliği

Adana Sanayi Odası ile Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi arasında “Endüstri ve Elektrik-Elektronik’te Uygulamalı Mühendislik Eğitimi” protokolü imzalandı.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2017 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2017 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
ADASO-ABTÜ işbirliği

 ADANA(İLKHABER) - Adana Sanayi Odası ile Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi arasında “Endüstri ve Elektrik-Elektronik’te Uygulamalı Mühendislik Eğitimi” protokolü imzalandı.

 

Meclis Başkanı İsrafil Uçurum ile yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu törende işbirliğine ilişkin protokol, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay ile Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç tarafından imzalandı. Protokol kapsamında, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Endüstri ile Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümleri öğrencilerine 2017-2018 öğretim döneminden itibaren eğitimlerinin son yarıyılında işletmelerde uygulamalı eğitim verilecek.

 

ADASO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Çukurova Üniversitesi tekstil, endüstri, tarım makinaları, tekstil ve moda tasarımı bölümleri ile gerçekleştirilen uygulamalı mühendislik eğitimini, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile hayata geçirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Uygulamanın sanayi ve mühendislik eğitimi açısından son derece faydalı olduğunu belirten Kıvanç, sanayinin yüksek katma değerli ürün üretmeyi hedeflediğini, bunun da ancak nitelikli mühendis ve elemanlarla gerçekleştirilebileceğini vurguladı. Kıvanç, üniversite-sanayi işbirliğinin gelişmesinin yanında işletmelerin nitelikli mühendis talebinin karşılanmasına katkı sağlayacağını kaydetti.

 

ABTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, uygulama ile öğrencilerin öğrenimlerinin son dönemini işletmelerde çalışarak geçireceklerini belirtti. Rektör Tümay, “Üniversitede alınan teorik bilgiler işletme ortamında pratikle desteklenecek, öğrenciye işletme deneyimi ve mesleki yetkinlik kazandırılacak, mezuniyet sonrasında istihdam kolaylaştırılacak” dedi.

 

Üniversite-sanayi işbirliğinin daha çok yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini belirten eden Prof. Dr. Tümay, “Öğretim üyelerimizden fedakarlık, sanayicilerimizden sabır bekliyoruz. Uygulama ile daha donanımlı, işletmelerimizin taleplerine ve beklentilerine uygun mühendis yetiştirilmesine katkı sağlayacak” diye konuştu.

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.