TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Çocuğum tembel” demeden önce

Yaklaşan TEOG Sınavı öncesi Uzman Psikiyatrist Sabri Yurdakul, açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2017 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2017 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
“Çocuğum tembel” demeden önce

Yaklaşan TEOG Sınavı öncesi Uzman Psikiyatrist Sabri Yurdakul, açıklamalarda bulundu. “Çok iyi bildikleri halde sınavlarda düşük not alan çocukları ve gençleri gördüğümde notun çalışmanın karşılığı olmadığına giderek daha çok inanıyorum” diyen Yurdakul, “Gerek dikkat eksikliği olsun gerekse sınav kaygısı olsun dış etkenler sınavlarda bilgiyi göstermeyi engelliyor. O yüzden sınavlarda düşük notlar aldı diye çocuklarımıza kızmak yerine öncelikle bilgisi var mı ve bu bilgiyi gösterebiliyor mu ona bakmak gerekir” şeklinde konuştu.

 

Bunları biliyordum. Sınavda yapamadım

 

Sınavda alınan iyi notların bilginin karşılığı olduğu halde bunun tersinin her zaman doğru olmadığını ifade eden Yurdakul, “İyi bilen ve sınavlarda başarılı olan bir genç için sorun yoktur. Çalışmış ve yapmıştır. Ama bildiği halde bildiklerini tam gösteremeyen, sınavdan çıktığında “Ben bunları biliyordum. Ama yapamadım” diye üzülen gençlerin sayısı hiç azımsanmayacak kadar çok. Aileler de bu durumda “Neden başarısız oldun?” diye gençlere laf ediyor ama bu durumun farkına varan öğretmenler “Çocuğunuz biliyor ama sınavlarda bunu gösteremiyor” diyerek durumu ailelere izah etmektedir” diye konuştu.

 

Nedenlerini araştırın

 

Yurdakul, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bildikleri halde sınavlarda bunu gösteremeyen gençlerde yapılması gereken temel iş bunun nedenini bulmak ver ortadan kaldırmaktır. Sorun dikkat eksikliğinden kaynaklıysa dikkat eksikliğini, sınav kaygısından dolayı ise sınav kaygısını yada moral bozukluğu nedeniyle yapamıyorsa moral bozukluğunu düzeltmek sınav başarısını arttırmaya ve hak ettikleri notu almalarına yardımcı olmaktadır. Bu durum sadece notları düzeltmekle kalmıyor, gençlerin “Ben başarısız olacağım, ne yapsam notum yükselmiyor” diye düşünerek motivasyonunu kaybetmesini engelleyerek de işe yarıyor. Sonuçta çocuğunuzun sınav notları kötüyse “Benim çocuğum tembel” yargısına varmadan önce mutlaka bunun nedenlerinin araştırılması ve ortadan kaldırılması gerekir”.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.