TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zumba nefes kesecek

Dünyada büyük bir akım olarak kendini hissettiren zumba, ülkemizde de geniş kitlelere ulaşmaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2017 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2017 13:58
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Zumba nefes kesecek

 Dünyada büyük bir akım olarak kendini hissettiren zumba, ülkemizde de geniş kitlelere ulaşmaya başladı. 2. Akdeniz Zumba Masterclass Adana 14 Mayıs Pazar günü Adana Hiltonsa Oteli’nde gerçekleştirilecek ve Türkiye’nin farklı illerinden gelen 800 dansçıyı aynı sahnede buluşturacak. Etkinliğin Organizatörü Erol Güncek Akademi’nin kurucusu Erol Güncek’le organizasyona dair ayrıntıları konuştuk.

 

MURAT YILDIRIM

 

800 ZUMBACI KATILACAK

 

Türkiye’nin ve dünyanın büyük ilgi duyduğu zumba, giderek insanları daha da mutlu eden bir egzersiz programı haline geldi. Bu mutluluğu herkesin yaşaması için büyük bir proje gerçekleştirildi. Bu projenin ikincisi Adana’da yapılacak. 2. Akdeniz Zumba Masterclass 14 Mayıs 2017 tarihinde Adana Hiltonsa’da gerçekleştirilecek. Gecenin organizasyonunu Erol Güncek Akademi üstlendi. Türkiye’nin farklı bölgelerinden zumba temsilcilerini Adana’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Erol Güncek, etkinliğe yaklaşık 800 zumbacının katılacağını açıkladı.

 

ŞOVLAR NEFES KESECEK

 

Zumba severler de Adana’daki organizasyon için hazırlıklarını sürdürüyor. 800 dansçının yanı sıra birçok dans okulunun da içinde bulunacağı şovlarla, inanılmaz bir gece yaşatılacak. Yüzlerce kişinin aynı anda dans edeceği etkinlik dolayısıyla Adana yine bir festival havası ve coşkusu yaşayacak. Türkiye’nin tüm şehirlerinden bu organizasyona destek veren zumba eğitmenleri ve dansçıları sahne performanslarıyla göz dolduracak ve Türkiye Zumba Team’den gözlerimizi alamayacağız. 

 

KİMLER KATILIYOR

 

Türkiye Zumba Team’de kimler var sorusunu ise Erol Güncek şöyle açıkladı:  ZES DIDEM ZEYBEK,  ZES ECEM ÖZCAN KUNTAY, ZJ.REMZI ÖZTOSUN, ZJ.GÜLCAN BAŞKURT, ZJ.BENGÜ TEKIN, ZJ.ORIT HABIP, ZJ.NADYA OTAG, ZJ.GÜLEN SEZMİŞ

 

GECE SONUNDA AFTER PARTİ

 

14 Mayıs Pazar günü Adana Hiltonsa Oteli’nde açık havada gerçekleştirilecek etkinlik saat 16.00’da başlayacak. Muhteşem etkinliğin ardından Hiltonsa Otel’de After Party düzenlenecek ve gece tüm hızıyla devam edecek.

 

 

Zumba bir spor dalı mıdır bir dans türü müdür?

Zumba bir dans değildir. Zumba bir dans fitness egzersiz programıdır. İnsanların daha keyifli spor yapabilmeleri için Colombia'da büyük yaratıcı Beto Perez tarafından düzenlendikten sonra tüm dünya ülkelerinde çığır açan bir egzersiz programı olmuştur.

Dünya geneline göre zumba Türkiye’de hangi noktada?

 Bu Dünya ülkelerinden birisi de Türkiye olmuştur. Bunun öncüsü de sevgili Didem Zeybek olmuştur. Türkiye’nin Zumba Master Trainer'ı olarak ülkemizi yurt içinde ve yurt dışında harika işlere öncülük ederek temsil etmiştir. Şu anda Türkiye'de herkes bu egzersiz programı ile eğlenerek hem stres atıyor,hem yağ yakımını gerçekleştiriyor hem de spor yaparak formda kalıyor. Dünya ülkelerinde yaygınlaşan bu program keyifli bir şekilde şehirlere sıçramıştır. Bu şehirlerden birisi de güzel memleketim Adana. Adana'ya ne yapsak yakışıyor aslında, sanat şehriyiz sonuçta. Bu şehre duyduğum hayranlıkla ve mesleğime duyduğum saygı ve aşk ile birlikte güzel organizasyonlar için kollarımı sıvadım. Herhangi bir yaş sınırı olmayan ZUMBA FITNESS EGZERSIZ programını çocuklar, yetişkin bireyler yaşlılar ve özel durumu olan bireyler için Adana'da yaymaya başladık. Neden başladık diyorum çünkü zumba eğitmeni arkadaşlarımın da desteği oldu bu aşamada. Onlara da teşekkürlerimi sunuyorum.

Sen ne zaman zumba yapmaya başladın, eğitmenliğin ne zaman başladı? Bu süreci anlatır mısın?

Zumba eğitmenliğim yokken hayatımda spor ve dans vardı. Bir dönem sürekli olarak çeşitli etkinliklerde Latin dansları yaparak sahne alıyordum daha sonra zumba ile tanışınca hayatım bir anda değişti, bu işe aşık oldum. Daha keyifli daha bütünleştirici daha sağlıklı gelmeye başladı bana. Sonrasında insanlara bu işi göstererek daha mutlu olmalarını sağladım. Zumba eğitmenliği insanları spor yaparken mutlu etmek düşüncesiyle başladı.  Ee haliyle bir de Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezunu olunca ikisini birleştirmek daha anlamlı geldi

Bu yıl etkinliğin ikincisi olacak, farklılıklar var mı?

Adana’da gecen yıl Mayıs Ayında gerçekleştirdiğimiz 1. Adana Zumba Masterclass şerefine erişebildiğim için çok mutluyum. Bu işin birlik ve beraberlik içinde olmasını bir kez daha vurgulamak isterim. Şimdi ikincisini yapmak için kollarımızı sıvadık ve sürprizleri hazırlıyoruz. Daha büyük daha kapsamlı olması için çalışıyoruz. Herkes için spor diyorum.

Dansın yanı sıra sosyal sorumluluk projelerinde de seni sıkça görüyoruz. Özellikle dezavantajlı gruplarla da çalışmaların var. Bunlardan bahseder misin?

Sonuçta hepimiz bir yerde vicdanı olan ve insan olarak kendimize saygı duyan bireyleriz. Bu düşüncede olduğum için sadece kendim için değil buna ihtiyaç duyan herkes için bir seyler yapmak istedim. Bu yüzden elimden geldiğince her türlü sosyal sorumluluk projelerinde karşılık beklemeksizin yer aldım ve almaya devam edeceğim. Sadece yer almak yetmiyor tabi bir de bu tarz organizasyonlara vesile olmak gerekiyor diye düşüyorum. Aklımda çok güzel projeler var ve bir kısmı için hazırlıklar yapıyorum. Henüz içeriğini bitirmedim için şu anda açıklama kısmını dolduramıyorum ama şunu söyleyebilirim ki herkes dans edecek herkes spor yapacak ve herkes bir özel çocuğa yardımlarıyla katkıda bulunacak projemi çok yakında açıklayacağım. Şu an Mayıs ayında ikincisini gerçekleştireceğimiz Akdeniz Zumba Masterclass için çalışıyorum.

Zumba bir ansanın hayatında neleri değiştirir, neleri kazandırır?

Zumba sınıflarında dersler parti havasında geçer. İnsanlar eğlenirler evet ama sosyal yönleri de çok gelişir. Zumba grup halinde aynı anda yüksek bir enerjiyle yapıldığı için insanların biraz daha hayatlarına pozitif yönde bakmalarını sağlar. Yeni arkadaşlıklar edinerek sosyal anlamda da gelişirler. Genelde hepimiz iş yoğunluğundan ve iş stresinden kaynaklı olarak bir şekilde istemsiz bir şekilde ailemizi ve kendimizi ihmal ediyoruz. Evimize o enerjiyi yansıtamıyoruz. Çoğu kişiden duymuşumdur, çoğu zumba yaparak daha enerjik bir şekilde ailesinin yanına gittiğini ve mutlu anlarını paylaştığını söylüyor. Aslında tam olarak yapmak istediğimiz insanları sıkmadan zorlamadan bize ayırdıkları 1 saat içinde evlerine stressiz bir şekilde yollamak.

Bundan sonraki hedeflerin nelerdir, bizleri neler bekliyor başka bir deyişle?

Her organizasyon,her gittiğim şehir, her tanıdığım insan bana yeni hedefler, yeni planlar yeni heyecanlar kazandırıyor Bu yüzden bundan sonraki hedefim daha doğrusu hedeflerim daha büyük daha kapsamlı ve sınırları daha zorlayan işler yapmak. Bir hayalim vardı, bir akademi kurmak istiyordum ve bu hayalimi gerçekleştirerek Erol Güncek Akademi'yi kurdum. Kendime koyduğum ilk hedef buydu ve bunu birçok insanın desteğiyle gerçekleştirdim. Şimdiki hedefim Erol Güncek Akademi’yi tüm dünyaya yaymak.  Hedeflerim büyük ve sınırları zorlayacak demiştim.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.