TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP, iktidar olmayı kendi eliyle yok etti

MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya, MHP’yi hesaba katmadan hükümet kurulamayacağını ileri sürdü

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2017 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2017 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
CHP, iktidar olmayı kendi eliyle yok etti

 ADANA(İLKHABER) – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, “CHP, yeni sistemle birlikte hükümet olma ihtimalini kendi eliyle sonsuza dek yok etmiştir” dedi.

KONGREYE YOĞUN İLGİ VARDI

Adana’da Sarıçam İlçe 12. Olağan Kongresinde konuşan Mevlüt Karakaya, MHP’nin daha da güçlenerek yoluna devam edeceğini söyledi. Sarıçam ilçesinde Asım Savaş Kapalı Spor Salonu’nda yapılan kongre yoğun katılıma sahne oldu. MHP İl Başkanı Yusuf Baş, MHP MYK Üyesi Adana Milletvekili Muharrem Varlı ile diğer protokol üyelerinin de hazır bulunduğu kongrenin divan başkanlığını yapan Karakaya, referandumla sistemin değişmesinde CHP’nin çok önemli payı olduğunu vurguladı.

MHP’NİN REFERANSI MİLLETTİR

Karakaya “Bugün ‘Partili cumhurbaşkanlığı olur mu?’ diyenler, 2007’de Meclisi tıkayarak cumhurbaşkanını seçtirmeyenler ve seçim sistemini değiştirenlerdir. Bugün en çok bağıranlar bunun müsebbibidirler. Biz MHP olarak hiçbir zaman, hiçbir kişinin veya kurumun istekleri doğrultusunda hareket etmedik. MHP’nin tek bir referansı vardı, o da Türk milletidir. MHP; Türk devletinin, Türk milletinin bekası için ne gerekiyorsa onu yapar. Geçtiğimiz referandum da, devletimizin, milletimizin bekası adına yapılan bir tercih ve bir duruştu” ifadesini kullandı.

“MHP’YE NEDEN SALDIRIYORLAR?” SORUSUNUN CEVABI

Referandumdan sonra MHP’ye yönelik saldırıları da değerlendiren Karakaya,

“Öncesinde olduğu gibi referandum sonrasında da MHP’ye saldırılar arttı. Türk milletiyle, Türkiye Cumhuriyeti’yle, bayrağımızla, ezanımızla hesabı olan herkes MHP’ye saldırıyor. 16 Nisan akşamında tezgâh hazırdı. Haber programlarında yalan sanal grafikler bile hazırlanmış. Daha sonuçlar netleşmeden, sanki sandık başına hangi partili geldi, hangi partili hangi tercihi yaptı, izlemişler gibi MHP’li seçmenin MHP Genel Başkanı’nın, MHP’nin arkasında durmadığı yalanını uydurdular. MHP’yi, klavye kahramanlarından, her ortama ayak uyduran birkaç yüz kişiden ibaret sanıyorlar. 7 Haziran’da 7.5 milyon seçmenin tercih ettiği, bunun üç katı potansiyeli bulunan MHP’yi itibarsızlaştırmak istiyorlar. MHP’li seçmenin Sayın Genel Başkanımızın, genel merkezin arkasında durmasaydı, hangi sonucun çıkacağını da çok iyi bilen bu yüzsüzlerin, Sayın Cumhurbaşkanını, siyasi iktidarı etnik bölücülerle tekrar işbirliği yapmaya yönelik kirli tuzağını bu millet gayet net görüyor” diye konuştu.

ARTIK YENİ BİR SİSTEME UYANDIK

“Artık dün dünde kaldı” diyen Karakaya, “Şimdi yeni bir sisteme uyandık. Türkiye, hükümet etme sistemini kökten değiştirmiştir. Türkiye, bu değişikliği milli ve üniter devlet yapısı üzerinde cumhurbaşkanlığı sistemi olarak değiştirmiştir. Bugün bu değişikliğin rejim değişikliği olduğunu söyleyenler, Türkiye’yi böleceğini söyleyenler, önümüzdeki günlerde ne kadar haksız olduklarını, yanıldıklarını anlayacaklar” şeklinde konuştu.

“AK PARTİ İÇİNDE OLUP HAYIR DİYENLER…”

MHP’nin, ‘Açılım projesi’ olarak bilinen çalışmaya şiddetle karşı çıktığını, 2013 yılında 81 ili tarayan 9 bölgede mitingler yaptığını hatırlatan Karakaya, şunları söyledi:

“Bugünkü anayasa değişikliğine hayır diyenler, dün o bölücü anayasa değişikliğini destekleyenlerdi. Açıkça söylüyorum; Ak Parti içinde olup bugün bu referandumda hayır diyenler de dün o bölücü anayasa taslağına destek veren, bölücü açılım sürecinin önde koşanlarıydı. Bugün elbette karşısında olacaklar. Neden? Çünkü, bu anayasa değişikliği üniter ve mili devlet yapısını koruma altına alan cumhurbaşkanlığı sistemidir.”

CHP KENDİ ELİYLE SONSUZA DEK O İHTİMALİ YOK ETTİ

“Bu sistemde yok olanlar olabilir” ifadesini kullanan MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya devamla şu görüşleri dile getirdi:

“Dün, kendi siyasi miyopluğu yüzünden Mecliste cumhurbaşkanını seçtirme imkânını ortadan kaldıran CHP, artık bugün yeni sistemle birlikte hükümet olma ihtimalini kendi eliyle sonsuza dek yok etmiştir. Bugün hiç kimse; hükümet olmak için de, mecliste iktidar olmak için de tek başına hayaller kurmasın. MHP’ni denkleme katmadan, MHP’ni hesaba almadan hiç kimse ne Meclis’te ne de hükümet için hayal kursun. Birileri ‘MHP bitecek, iki partili sisteme geçilecek, MHP bundan sonra bu siyasi yaşamda yeri yok’ diyerek edepsizlik, terbiyesizlik yapıyorlar. Yer yüzünde, bu coğrafyada bir tek Türk kalıncaya kadar MHP var olmaya ve Türk milletinin, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet var olması için, güçlenerek yoluna devam edecektir.”

SARIÇAM’DA MUSTAFA KIZILELMA SEÇİLDİ

MHP Sarıçam İlçe Başkanlığı’nın 12. olağan kongresinde mevcut ilçe başkanı Mustafa Kızılelma ile Ahmet Köse’nin iki listesi yarıştı. 401 delegeden 390’ının oy kullandığı, 3 oyun geçersiz sayıldığı seçimde Mustafa Kızılelma 295 delegenin tercihini kazanırken Ahmet Köse 92 oy aldı. Geçtiğimiz aylarda atanan Kızılelma, “seçilmiş ilçe başkanı” olarak görevine devam edecek.

YUSUF BAŞ: KONGRELERİMİZİN KAYBEDENİ YOK

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, iki adayı da tebrik etti. Baş, “Sarıçam her zaman MHP’ye cömert davranmıştır. Dolayısıyla Sarıçam bizim için çok önem arz etmektedir. İki adayımız da inanıyorum ki yerel yönetimdeki başarımızın ve Sarıçamlılara hizmetin devamlılığı için aday olmuşlardır. Kongrelerimizin kaybedeni yoktur. Kazanan milletimizdir, teşkilatımızdır, partililerimizdir” dedi.

MUHARREM VARLI’DAN BİRLİK MESAJI

MHP MYK Üyesi Adana Milletvekili Muharrem Varlı da, “Gün birlik ve beraberlik günüdür. Gün, kucaklaşma günüdür. Gün, Milliyetçi Hareket Patisi’ni iktidara taşıma adına gayret sarf etme günüdür. Hepimizin hedefi, üç hilali en yükseklerde dalgalandırmak olmalıdır. Her ülkücünün, her dava arkadaşımızın gayesinin de böyle olduğunu biliyorum. Hepimiz bir aileyiz. Bu aile içinde hepimiz birbirimizi kucaklamalı ve sevmeliyiz” mesajı verdi.

İMAMOĞLU’NDA İSMET ERGANİŞ GÜVEN TAZELEDİ

Öte yandan MHP İmamoğlu İlçe Başkanlığı 12. Olağan Kongresi, MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz’ın divan başkanlığında gerçekleştirildi. Tek liste çıkarılan ve kullanılan 321 oydan 317’sinin geçerli olduğu seçim sonucunda mevcut ilçe başkanı İsmet Erganiş güven tazeleyen isim oldu.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.