TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kas gücü değil, kafa gücü öne çıkmalıdır

Adana İş Kadınları Derneği Başkanı Özçelik, kadınların olduğu her alanda başarıyı yakaladıklarını ifade etti:

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2017 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2017 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kas gücü değil, kafa gücü öne çıkmalıdır

 ADANA(İLKHABER) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen ve Çok Yönlü Sanatçı, Kültür-Sanat Adamı Dr. Haluk Uygur’un konuşmacı olarak katıldığı Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD)’ın geleneksel aylık toplantısında konuşan Başkan Belgin Özçelik, “Ekonomik kalkınma için kas gücünün değil, kafa gücünün öne çıktığı bugünlerde elimizden geleni yapmaya bizde hazırız” dedi.

 

ÖZÇELİK, “NÜFUSUN YARISINI OLUŞTURAN NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞI KULLANILMIYOR” 

Girişimcilik, İş Geliştirme, Proje Geliştirme, Eğitim ve Uluslararası ilişkilerde gösterdikleri başarılarını sosyal işlerde de yakaladıklarını belirten İŞKAD Başkanı Belgin Özçelik, “Rekabetçilikte de kadınların olduğu her alanda başarıyı yakalıyoruz. Kadınların iş hayatındaki varlığı, ülkedeki kalkınmanın önemli göstergesidir. Ama maalesef halen ülkemizde her 100 erkekten 77’si iş yaşamına katılırken, her 100 kadından yalnızca 33’ü iş gücüne dâhildir. Yani ülkemiz, nüfusun yarısını oluşturan nitelikli insan kaynağını kullanamamaktadır. Her 10 girişimciden yalnızca biri kadındır. Bu sayı artmalıdır. Kadınlara fırsat verildiğinde inanın laf değil, iş üretirler. Bu yüzden kadınlar her alanda desteklenmeli ve güçlendirilmelidir. Çünkü güçlü kadın, güçlü Türkiye demektir. Bizler işkadını olarak işhayatını sarıp, sarmalarken sanata, sanatçıya ve siyasetçilerimize de her zaman destek olduk olmaya devam edeceğiz.” Dedi.

 

DR. UYGUR, “ÖDÜL SİSTEMATİĞİME VERİLDİ”

Uluslararası Çukurova Sanat Girişimi (UÇSG) tarafından ‘Çukurova Ödülü’ verilen fotoğraf sanatçısı Dr. S. Haluk Uygur, yaptığı konuşmada “İşimdeki başarıyı sanatıma, sanatımıda işime yansıtıyorum. Çok ödül aldım ama Çukurova Ödülü eserlerime değil, bana, benim sistematiğime, yaşam tarzıma verildi. Başarı için iyi bir işe ve iyi bir eşe sahip olmak gerekir. Yaşamın tüm alanında sosyolojik bir bağa ihtiyaç vardır. İçi kötü olan bir insan dışarıya iyiyi gösteremez. Sanatın düşünce sistematiğinden yararlanarak kendime yeni bir bakış açısı oluşturdum. Sanat: fotoğrafı değiştirmek için değil, kendimizi geliştirmek için yapılmalıdır. Fotoğrafı güzel yapmak için oluşturduğum düşünce sistematiğimi hastama bakarkende yürütüğüm için hem etik hem estetik hem sosyolojik iletişim hem psikolojik iletişim hemde bilginin altına yerleştirilmesi olduğu için başarılı olduğumu biliyorum.” Diye konuştu.

 

TÜRKMEN, “İŞKAD TÜRKİYE İÇİN ROL MODEL”

Türkiye’nin önüne bakmaya, yeniden üretmeye, istihdama ve gerçek anlamda huzura ihtiyacı olduğunu söyleyen CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, “Tüm bunların olması için bizleri yönetenlerin 80 milyonu kucaklaması gerekiyor. Adana aydın insanların bir arada olduğu bir şehirdir. Köylüsü kentlisi, işçisi memuru, emeklisi, kadını erkeği ve çocuklarının sağduyuya sahip olduğu kenttir. Cumhuriyet değerlerine ve çağdaş Türkiye değerlerine sahip çıkmak ve bunun ilelebet payidar kalmasını sağlamak hepimizin görevidir. Bu konuda İŞKAD,  yalnızca Adana için değil Türkiye için rol model bir dernektir.” Şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İŞKAD Başkanı Belgin Özçelik, konuşmacılara teşekkür ederek plaket verdi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.