TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana’da Dünya Veteriner Hekimler Günü kutlandı

Adanalı veterinerler bu yıl Dünya Veteriner Hekimler Günü ‘nü “Antimikrobiyal direnç – Farkındalıktan Aksiyona” teması ile kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2017 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2017 13:58
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana’da Dünya Veteriner Hekimler Günü kutlandı

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adanalı veterinerler bu yıl Dünya Veteriner Hekimler Günü ‘nü “Antimikrobiyal direnç – Farkındalıktan Aksiyona” teması ile kutladı.

 

Aralarından CHP Milletvekili İbrahim Özdiş’in de bulunduğu Adana Veteriner Hekimler Odası üyeleri sabah saatlerinde Atatürk Parkı içerisinde toplandı. İlk olarak Atatürk büstüne çelenk sunan veteriner hekimler daha sonra 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okudu. Ardından ise Adana Veteriner Hekimler Odası adına basın açıklamasını okuyan Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, bu yıl Dünya Veteriner Hekimler Günü temasının “Antimikrobiyal direnç – Farkındalıktan Aksiyona” olarak belirlendiğini söyledi. 29 Nisan tarihinin tüm dünyada Veteriner Hekimler günü olarak kutlandığına dikkat çeken Köse, “2000 yılından günümüze kadar bu tarih ülkemiz de dahil olmak üzere tüm dünya ülkelerinde Dünya Veteriner Hekimler Günü olarak kutlanılmaktadır. Bugünün kutlanmasındaki amaç Veteriner Hekimlerin yaptığı çalışmaların vurgulanması, tanıtımının yapılması, veteriner hekimlerin hayvan sağlığı, hayvan refahı ve halk sağlığının iyileştirilmesi için yaptığı katkılara olan farkındalığın artırılmasıdır” dedi.

 

ÖLÜMCÜL OLAN ENFEKSİYON HASTALIKLAR ARTIK TEDAVİ EDİLEBİLMEKTEDİR

Ölümcül hastalıkların bile artık tedavi edildiğini kaydeden Köse, antimikrobiyal ilaçların bulunuşu ve kullanımının hem insan sağlığı hem de hayvan sağlığı için önemli bir dönüm noktası olduğunu aktardı. Köse, “Bir zamanlar ölümcül olan enfeksiyon hastalıklar artık tedavi edilebilmektedir. Antimikrobiyal ajanların kullanılması hayvan refahı ve gıda güvenliğinin çok önemli bir bileşeni olan hayvan sağlığı alanında önemli ilerleme sağlamıştır. Bu hayat kurtaran ilaçların insan ve hayvan sağlığı için varlığı ve etkinliğinin korunması geleceğimiz için çok önemlidir. Ancak antibiyotiklerin (Antimikrobiyal )insan ve hayvan sağlığında aşırı ve yanlış kullanımı Antimikrobiyal direnç oluşumunu çarpıcı bir şekilde hızlandırmıştır” diye konuştu.

 

ŞİMDİ KELİMELERİ FAALİYETE GEÇİRME ZAMANIDIR

Veteriner hekimlerin antimikrobiyal dirençle mücadelede çok önemli görevler üstlendiğini ifade eden Köse, “Bu görevler arasında antimikrobiyal kullanımının düzenlenmesi ve denetlenmesi, hayvan yetiştiricilerine profesyonel tavsiyelerde bulunulması ve insan sağlığı sektörü ile işbirliğinde bulunulması sayılabilir. Hayvan hastalıklarının kontrolündeki gelişmelerin devam ettirilebilmesi ve hayvan refahının iyileştirilmesi için, veteriner hekimler sorumlu ve bilinçli antimikrobiyal kullanımına gayret etmelidirler. Şimdi kelimeleri faaliyete geçirme zamanıdır. Bu yılki Dünya Veteriner Hekimler Günü temasıyla; veteriner hekimleri, ilgili diğer sektörlerle birlikte, kendi kentlerinde, ülkelerinde ve hatta bütün dünyada antimikrobiyal direnç ile savaşmaya ve bu konuda farkındalık oluşturacak çalışmalara davet etmekteyiz. Aksi takdirde çok yakın bir gelecekte enfeksiyonlara bağlı hastalıkları tedavi edemeyecek duruma gelecek” şeklinde sözlerini tamamladı.

 

Açıklamanın ardından hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından etkinlik sona erdi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.