TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Müzik tutkum, fotomodellik mesleğim

Tesadüfen tanıştım Özge’yle. Ve tanıştığım anda 16 Mayıs’ta düzenleyeceğim defile için podyuma çıkmasını rica ettim.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2017 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2023 12:10
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Müzik tutkum, fotomodellik mesleğim

RÖPORTAJ: MURAT YILDIRIM

ADANA (İLKHABER)Tesadüfen tanıştım Özge’yle. Ve tanıştığım anda 16Mayıs’ta düzenleyeceğim defile için podyuma çıkmasını rica ettim. Kırmadı, “Evet” dedi. Sonrasında daha sık görüşmeye başladık. Birkaç çekimine katıldım. Konservatuvar mezunu. Fagot ve piyano çalıyor. Modellik yapıyor. Yakın zamanda evleniyor. Ve bütün bu işleri hakkını vererek yapıyor. Bu durumda röportaj yapmak kaçınılmaz oluyor. Müzisyenliğin  kendisi için bir tutku ve çocukluğundan bu yana severek yaptığı bir iş olduğunu belirten Özge Berfu Kaya, “Modellik ve fotomodellik ise hobiden öte meslek olarak da icra etmek istediğim bir alan” diyor..

Önce seni biraz tanıyalım

Tabi ki. 1990 Adana doğumluyum. Aslen Selanik göçmeni olan emekli memur bir anne babanın kızıyım.4 kız kardeşten en küçüğüyüm. Boyum 1.74 kilom 52. Lise ve üniversiteyi Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik bölümünde okudum. Üflemeli enstrüman Fagot üzerine eğitimimi tamamladım.Yan enstrüman olarak piyano çalıyorum. 2013 yılında mezun olduktan sonra ortaokul ve liselerde müzik öğretmenliği yapmaya başladım.Aynı zamanda modellik ve fotomodellik üzerine deneyimlerim oldu.. Yaptığım çalışmalardan büyük keyif aldım ve bu alanda da çalışmalarım devam ediyor.

Yaptığın işi nasıl tanımlıyorsun?

Müzisyenlik benim için bir tutku ve çocukluğumdan bu yana severek yaptığım bir iş. Modellik ve fotomodellik ise hobiden öte meslek olarak da icra etmek istediğim bir alan. Bu alana yeni girdim teknik ve performansta belki de yolun başındayım fakat ilgi alanımın tutkuya çevirebileceğim bir alan olduğunu fark ettim. Modellik ve fotomodelliğin içinde yasamak bu tutkuyu hissetmenin beni profesyonelleştireceğini düşünüyorum.

Model olmak için belirli standartlar var mıdır?

Tabi ki öncelikle belirli vücut ölçülerine ya da yüz güzelliğine sahip olmanız lazım. Bunu bir meslek olarak kabullenmeniz ve ciddiye almanız gerekiyor. Formunuzu korumanız gerekli. Hayatınıza, yediğiniz içtiğinize, uyku düzeninize dikkat etmelisiniz. Bunun dışında belirli kriterlerim var kendi açımdan.  Ancak profesyonel çalışmalarda işin kalitesi  doğrultusunda esneklik gösterebilirim.

Ailen bu mesleğini nasıl karşılıyor? Sorun yaşadığın oldu mu?

Ailem bu konuda destek oluyor. Sorunun aksine hoşlarına gidiyor. Benimle gurur duyuyorlar. Bu durum beni çok mutlu ettiği gibi başarımı da etkiliyor. Zaten yaptığım iş göz önünde bir iş. Aileden gizli saklı yapılabilecek bir iş değil. Bu nedenle onların desteğini çok önemsiyorum ve arkamdaki en büyük güç olarak onları görüyorum.

Mankenlik ya da modellik yapmak için şüphesiz fiziğe dikkat etmek gerekir. Fiziğini korumak için yaptığın özel diyetler ya da farklı şeyler var mıdır?

Dengeli beslenmeye özen gösteriyorum.Ayrıca kişisel bakımıma dikkat ediyorum.Kontrollü yeme alışkanlığım var her şeyden mutlaka yiyorum ama ölçüsüne mutlaka dikkat ediyorum. Özellikle hamur işi yiyeceklerden uzak duruyorum.Tatlı ile de pek aram olmadığı için bu konuda sıkıntı yaşamıyorum.

En beğendiğin manken ya da modeller kimlerdir?

En beğendiğim model kuşkusuz Kate Moos. Türk olarak Didem  Soydan'ı beğeniyorum. Duruşu, tarzı oldukça güzel ayrıca  Türkiye ve yurtdışındaki  başarıları da oldukça etkileyici bunun yanında yabancı olarak Kaia  Gerber ve Cindy Mello beğenerek takip ettiğim modeller arasında. Hem başarıları hem de modellikleri dikkat çekici..
Modeller bir süre sonra mutlaka bir dizide oynuyorlar gibi. Senin bir dizi ya da sinema filmi düşüncen var mı?

Konservatuvar kökenli olduğum için sinema ve tiyatro ile iç içe vakit geçirdim.Oyunculuğa eğilimim hep vardı.Deneyimlemeyi çok istediğim bir alan.Yerel projelerde Klip,kısa film ve tanıtım filmlerinde deneyimlerim oldu. Profesyonel bir projede kendimi görmek isterim.

16 Mayıs’ta benim projemde de mankenlik yapacaksın. Sosyal sorumluluk projelerine bakış açın nedir?

Sosyal sorumluluk projelerinin yeri duygusal ve sosyal açıdan her zaman daha kıymetlidir.Bu projede yer almaktan ayrı bir memnuniyet duyacağım.Bu projelerin artması dileğiyle.

Yakın zamanda düğünün olacak. E senin düğünün pek sıradan olmaz sanırım. Sürprizlerini açıklamak ister misin?

Eşim tiyatro sanatçısı, ben de bir müzisyen olarak sıradanlıktan  ve kasıntılıktan  uzak, farklı, bohem ,salaş ve eğlenceli bir düğün konsepti düşünüyoruz. Sürpriz olarak düğünün yapılacağı açık alana gelinliğimle at üzerinde gelmek gibi bir fikrimiz var, umarım olur ve düşmem :) Bu sürpriz aramızda kalsın  (;

Bundan sonraki hedeflerin nelerdir?

İlgilendiğim meslek alanlarında ileride daha başarılı bir noktaya ulaşmak.. Müziğin yanı sıra modellikte de profesyonel olmak gibi bir hedefim var.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.