TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana’da rock rüzgarı

12-13-14 Mayıs tarihlerinde Adana Galeria çim alanda düzenlenecek Çukurova Rock Festivali öncesi, festivale katılan sanatçıların bazıları ve festivalin organizatörü Sanatçı Umut Kuzey, tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Sheraton Grand Adana’da düzenlenen basın toplantısına genel koordinatör ve sanatçı Umut Kuzey; festival sanatçıları Harun Tekin (Mor ve Ötesi), Tarkan Gözübüyük (Pentagram), Tuna Velibaşoğlu (Grup 84) ve Feridun Düzağaç gibi isimler katıldı. Biz de basın toplantısı sonrası Sanatçı Umut Kuzey’le İlkhaber’e özel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2017 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2017 16:46
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana’da rock rüzgarı

Adana’da rock rüzgarı

 


 

RÖPORTAJ: MURAT YILDIRIM

Zeytinli, Kuşadası Rock festivallerinin ardından, Bu yıl ki festival tarihleri ve çıkacak isimler belli oldu mu, izleyiciyi neler bekliyor?

Zeytinli Rock Festivali ve Kuşadası Gençlik Festivali'nin ardından bu yıl Anadolu'nun farklı yerlerinde toplamda 6 festivali gençlere ve müzik camiasına kazandırmayı hedefliyorum. Zeytinli Rock Festivali ve Kuşadası Gençlik Festivali'nden başka bu yıl Samsun da Samsun Gençlik Festivali Adana'da Çukurova Rock Festivali ve Ankara da Anki Rock Fest i yapıyoruz. Ayrıca bütün bu festivaller yerli festival olarak kalsın arzusunu her zaman içimizde taşıdığımız için, bir tane yabancı festivali Kuşadası’nda ağustos ayının başında yapmayı planlıyoruz bu festivalde yabancı sanatçıları konuk edeceğiz Zeytinli Rock Festivali ve Kuşadası Gençlik Festivali ve Anadolu'nun çeşitli yerlerinde yaptığımız diğer festivallerin yerli kalması, Türk rock müzisyenlerinin platformlarının olması en büyük hedefimiz..

Bir müzik plak şirketiniz var. Yakında da bir gençlik kanalı da açtınız. İçeriği nasıl olacak?

Arpej yapım benim müzik firmam ve 2006 yılında kurduğumuz bir firmaydı. 2010 yılından sonra yoğun olarak çalışmaya başladı ve yaklaşık 140’ın üzerinde yapıma imza attı. Arpej Yapım'da daha çok yeni isimleri ve yeni müzisyenleri camiaya kazandırmak adına özverili bir çalışma yürütüyoruz. Son 3-4 yıldır da yaptığımız başarılı çalışmalar Kurtalan Ekspress "Göğe Selam 2" albümü, haftalarca listelerde 1 numara kalmış olan  Harun Kolçak "Çeyrek Asır" albümü, Gülçin Ergül albümü ve şimdi de Çelik albümü gibi değerli sanatçılarımızın yapımlarını da yapmaya devam ediyoruz.. Arpej Yapım sektörde son dönemlerde en çok yenilerle ilgili yatırım yapan üreten ve müzik camiasına yeni isimler kazandırmaya çalışan firmalardan bir tanesi; bundan da büyük mutluluk duyuyorum. Milyon Tv yeni açtığımız bir kanal, müzik camiasında son zamanlarda herkesin çokça muzdarip olduğu, yeni isimlerin yayınlanmadığı, yeni isimlere yer verilmediğinden yola çıkarak, uydu da yer alan Turksat frekanslı yeni bir televizyon kanalı kurduk; ve burada festivallerimizi de yayınlayacağız. Gençlere yönelik programlar olacak ve ana akım müzik kanallarında yayınlanmayan genç, yeni isimlere yer veren bir kanal yaratmayı hedefliyoruz. Bu anlamda kimsenin rakibi olmak yada kimsenin karşısına çıkmak gibi bir niyetimiz yok; sadece oralarda yer alamayan genç rock müzisyeni arkadaşlarımıza ve oralarda çokça yayınlanmayan rock müzisyeni arkadaşlarımıza yer vermek amacıyla bu kanalı kurduk.. Başarılı olacağını umut ediyoruz.. 

 

Festivallerde alanda hizmet veren temizlik firması, tuvalet firması ve bariyer firmanız da var. Tüm bunların üstesinden nasıl geliyorsunuz?  Sektörde nasıl tanınıyorsunuz?

Şu ana kadar ticari hayatımda yaptığım bütün işler birbirini tamamlayan ve ihtiyaçtan kaynaklanan şeylerdi. Türkiye'nin en büyük festivalini geçen sene gerçekleştirdik.. Zeytinli Rock Festivali 3 yıldır başarıyla tamamladığımız çok güzel bir festival oldu.. Bu festivaller sırasında tabi ki festivalciliği de öğrenmeye başlıyorsunuz. Ve burada en büyük ihtiyacımızın lojistik olduğunu… Oraya gelen insanların kamp alanında rahat kalmaları ve 5 gün boyunca çok güzel bir festival geçirmeleri için gerekli olan tel örgü, çit, bariyer, mobil tuvalet, duş gibi ihtiyaçların zaman içerisinde, Türkiye'de fazla festival olmadığından, çok iyi olmadığını gördük ve İtalya'dan özel tuvaletler getirdik. Daha doğrusu kendi işimizi daha düzgün yapabilmek, festivale katılan insanlara daha iyi şartlar sağlayabilmek için bir yatırıma girdik ve burada özel çitler, mojo bariyerler yaptırdık. Başka bir alanda da hizmet vermeye başladık, aynı zamanda Milyon Yapım'ın bir lojistik şirketi var. Şu anda Pozitif Şirketi'nin bir çok işini, festivalini, aynı zamanda Anzaklar'ın geldiği Anzak Törenleri'nin bütün lojistik hizmetini, Milyon Yapım olarak lojistik şirketimizle vermeye başladık.. Türkiye'deki diğer festivallerde bu hizmeti vermek ve Türkiye'de festival kültürünü ileriye götürmek için emek veren, çaba sarfeden ve bütün varlığıyla hizmet veren bir firmayız, bu anlamda da yatırımdan kaçınmıyoruz..

Bu yıl Zeytinli Rock Festivali’ne bilet alanlara 2. Kuşadası Gençlik Festivali bileti 1 TL. Diye bir kampanya yapıldı. Kampanyaya talep nasıl, ne kadar devam ediyor?

Geçen yıl da buna benzer bir şey yapmıştım yine Zeytinli Rock Festivali alana Kuşadası 1 tl idi. Benim için önemli olan festival kültürünü büyütmek, yaşatmak ve gençlere yılın belli dönemlerinde yaşayacakları ve yaşatacakları özgür alanlar yaratmak olduğu için; ön planda olan şey müzisyen arkadaşlarımın kendilerini ifade edebilecekleri düzgün ve güzel platformlar kurabilmek. Gençlere, gerçekten bir arada yaşayabilecekleri,  bir arada vakit geçirebiecekleri  ve sevdikleri sanatçıları dinleyebilecekleri ortamlar ve alanlar yaratabilmek. Hem sektöre hem de müzik dinleyicisine gerçek manada katkıda bulunan işler yapmak amacıyla bu kampanyaları çoğaltıyoruz. Mevcut olarak şu an yapmış olduğumuz Zeytinli alana Kuşadası 1 tl kampanyasına ilgi çok büyük tabi ki; çünkü Zeytinli Rock Festivali, gerçekten iyi bir noktaya geldi şu an.. İnsanlar Zeytinli Rock Festivali'ne geldiğinde, yazın bir tane daha tatilli festivale gitmeyi tercih ediyor, bu anlamda da Kuşadası Gençlik Festivali  şu an çok ilgi görüyor…

 

Bahar aylarıyla birlikte gerçekleştireceğiniz başka projeler var mı?

Durmadan çalışıyoruz büyük hedeflerimiz var; fakat sadece bir hedefe gözümüzü dikip gitmiyoruz. O hedefe ulaşmaya çalışırken yaşadığımız ortamda en iyisini yapmaya çalışıyoruz dolayısı ile biz bir şeyler yapmaya çalışırken yeni bir şeyler çıkıyor. Adana, Samsun, Ankara, Kuşadası ve Zeytinli Rock Festivalleri'ni en güzel şekilde yapmak için hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Bu arada üniversitelerde yaptığımız tur devam ediyor. Üniversitelere de gidip Zeytinli Rock Festivali'ni  ve festivallerimizi anlatıyoruz; aynı zamanda yüzdeyüzmüzikekspres.com platformundan bu festivallere yeni ve genç gruplar seçmeye devam ediyoruz.  Bahar aylarında yapacaklarımız şimdilik bunlar. Ekim ayına kadar Türkiye'ye bir arada yaşayabilecekleri, bir arada eğlenebilecekleri çok güzel festivaller armağan etmeyi hedefliyoruz.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.