TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anneye ve eşe vefa

Başarılı çini seramik çalışmaları yapan Rabia Sayan eşinin doğum günü ve anneler günü nedeniyle Seyhan Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde sergi açtı.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2017 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2017 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Anneye ve eşe vefa

Anneye ve eşe vefa

 

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Ankara’da yaşanan bombalı saldırıda hayatını kaybeden Nevzat Sayan anısına eşi ve çocukları tarafından açılan Nevzat Sayan Sanat Atölyesi ilk sergisini gerçekleştirdi. Açılan sergi hem Nevzat Sayan’a, hem de annelere armağan edildi.

Geçtiğimiz yıl Adana’nın Çukurova İlçesi Güzelyalı Mahallesi’nde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Ankara patlamasında hayatını kaybeden Nevzat Sayan’ın eşi Rabia Sayan ve çocukları tarafından çini seramik ürünlerinin yapıldığı sanat atölyesi açılmıştı. Aradan geçen dönemde öğrencileri ile başarılı çini seramik çalışmaları yapan Rabia Sayan eşinin doğum günü ve anneler günü nedeniyle Seyhan Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde sergi açtı.  Serginin açılışına CHP Milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, Elif Doğan Türkmen, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Ankara patlamasında yakınlarını kaybeden aileler ve sanat atölyesi öğrencileri katıldı.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

İlk olarak serginin açılışı için kurdele kesimi gerçekleşti. Açılış kurdelesini Milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, Elif Doğan Türkmen, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile Rabia Sayan birlikte kesti. Ardında Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar yaptığı konuşmada, sergide emeği geçenlere teşekkür ederek, “ Hem duygulanıyoruz, hem geçmişi anıyoruz, hem şehitlerimizi anıyoruz. Biliyorsunuz 10 Ekim şehitleri adına tek  anıt yapan belediye biziz. Sergi çok güzel olmuş. Bizimde SEYMER’lerimiz var biliyorsunuz. Bende diyorum ki, bu iki gücü birleştirelim. Hayırlı olsun.”dedi.

EŞİ VE ANNESİNE VEFA BORCU

Rabia Sayan ise eşine ve annesine vefa borcumu ödemek istediğini ve öğrencilerini de onure etmek için bu sergiyi açtığını anlattı. Sergilerinde 20 öğrencinin ürünlerinin yer aldığını dile getiren Rabia Sayan, “20 öğrencinin ürünleri var. Kasımda başladık sergiye. Küçücük bir atölyemiz var ama arkadaşlarımızın yürekleri büyük. Çok meşakatli masraflı bir iş. Bir o kadar da zevkli bir iş. Kadınlar daha çok talep de buluyor. Annem ve Nevzat bir atölyemin, fırınımın olmasını çok istiyorlardı. Kendi işlerimi yapmam için . Belediyeye bağlı çalışıyordum hep. Bu benim için bir vefa borcuydu. Atölyeyi açıp bir sergi yapmayı çok istiyordum. Belki ilk ve son olacak.” diye konuştu.

GÜCÜMÜZÜ BİRLEŞTİRELİM TEKLİFİ

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın iki gücü birleştirelim teklifi konusunda ki sorumuzu da yanıtlayan Rabia Sayan, “Bu benim eşime doğum günü hediyem oldu. Ayın 10’u doğum günüydü. Anneler günündeyiz zaten anneme hediye ediyorum bu sergiyi. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın atölyemizle SEYMER’in birlikte çalışmasına yönelik bir teklifi  oldu. Açıkçası bu bir iş teklifi. Maddi anlamda sıkıntı yaşamıyorum desem yala söylemiş olurum.  Kira elektrik su parası var. Öğrencilerimde destek oluyor ama ürünlerimizi yaptığımız malzemelerde pahalı birbirimize destek oluyoruz. Gelecek yıl ne olur hiçbir birikimim, hiçbir fikrim yok.” İfadelerini kullandı.

KARALARA HEDİYE

Ardından ise, Rabia Sayan hazırladıkları sergiyi Karalar ve milletvekillerine dolaşarak anlattı. Görenlerin hayran kaldığı çini seramik ürünlerinden bir tanesini Rabia Sayan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a hediye etti. Yoğun bir katılımın gerçekleştiği sergi büyük beğeni topladı. Sergi 14 Mayıs Pazar gününe kadar devam edecek.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.