TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mükemmelliyetçi kadını bekleyen tehlike: FMS

Fibromiyaljinin özellikle sırt, boyun,omuz ve kalçalarda olmak üzere yaygın vücut ağrısı,yorgunluk,uykusuzluk ve hafıza değişikliklerinin eşlik ettiği kronik romatizmal bir hastalığı olduğu belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2017 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2017 17:25
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Mükemmelliyetçi kadını  bekleyen tehlike: FMS

Mükemmelliyetçi kadını

bekleyen tehlike: FMS

 

 

 

 

Murat YILDIRIM

ADANA(İLKHABER) - Fibromiyaljinin özellikle sırt, boyun,omuz ve kalçalarda olmak üzere yaygın  vücut ağrısı,yorgunluk,uykusuzluk  ve hafıza değişikliklerinin eşlik ettiği kronik romatizmal bir hastalığı olduğu belirtildi.

En çok orta yaş kadınlarda görülüyor

Tek bir belirtisi olmayıp birden fazla sistemi etkilediğinden dolayı fibromiyalji sendromu(FMS) olarak adlandırıldığını belirten Özel Adana Avrupa Hospital Fizik Tedavi Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Vildan Özdoğan, “FMS, en sık genç-orta yaş bayanlarda görülür. Fibromiyalji, mükemmelliyetçi, hassas veya çok stresli  kişilerin hastalığıdır. Bu hastaların çevresindeki insanlardan aşırı beklentileri vardır” diye konuştu.

Ağrı, ana belirtidir

 Uzman Doktor Vildan Özdoğan, FMS in her hastada mutlaka olması gereken belirtilerini ise şu şu şekilde açıkladı:  3 aydan uzun süren yaygın vücut ağrısı. Ağrı ana belirtidir. Kaslarda ve eklemlerde hissedilen ağrı günden güne, haftadan haftaya değişebilir. Ağrının yeri vücudun farklı yerlerinde dolaşma eğilimi gösterse de en sık boyun, bel, kollar, göğüs, kalça ve bacaklarda hissedilir. Vücudun değişik bölgelerinde 18 hassas noktadan (boyun, omuz, diz, dirsek veya kalçalarda) en az 11 tanesinin varlığının hissedilmesi de en önemli unsurdur”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.