TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Minik öğrenciler hünerlerini sergiledi

Seyhan Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarından Altındağ Kur’an Kursu ve İlim ve İrfan Yuvası öğrencileri tarafından 2016-2017 eğitim-öğretim yılsonu gösteri merasimi düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2017 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2017 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Minik öğrenciler hünerlerini sergiledi

Minik öğrenciler hünerlerini sergiledi

 

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Seyhan Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarından Altındağ Kur’an Kursu ve İlim ve İrfan Yuvası öğrencileri tarafından 2016-2017 eğitim-öğretim  yılsonu gösteri merasimi düzenledi. Minik öğrenciler etkinlikte Kur’an-ı Kerim okuyup, ilahiler söyleyip, dans etti.

 

Yüreğir Belediyesi Ramazanoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlen yılsonu merasiminin sunumu Gazeteci ve Yazar Muhammet Tunç yaptı. Etkinlik minik öğrenciler tarafından yapılan Kur’an tilavi ve dualarla başladı. Ardından ise Seyhan İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Güller, günün anlam ve önemine uygun bir konuşma yaparak 4-6 yaş arası öğrencilerin aldığı eğitimin önemini vurguladı. Müftü Güller, “İlim ve İrfan Yuvası ve Seyhan İlçe Müftülüğümüze bağılı Altındağ Kur’an Kursu 4-6 yaş öğrencilerinin hazırlamış olduğu programa hepiniz hoş geldiniz. Kur’an eğitimi din eğitimi her şeyin bir zamanı olduğu gibi bu eğitimlerinde muhakkak verilmesi gereken bir dönem bir zaman dilimi var. “ dedi.

SINIF SAYIMIZ ARTIYOR

4-6 yaş Kur’an Kurslarının çocukların milli ve manevi değerlerle yetişebilmesi açısından oldukça büyük bir fırsat olduğunu dile getiren Müftü Güller, “Seyhan Müftülüğümüze bağlı olarak 4-6 yaş eğitiminde 2015 yılında 2 tane olan 4-6 yaş kursumuzun, geçen yıl sınıf sayısını 13’e çıkartmıştık, bu yıl 28 sınıfımız var. 4-6 yaş eğitimimize devam ediyoruz.  Çalışmalarımız hala devam ediyor.  Mekan sıkıntımız var. Yeteri kadar mekan bulmakta, yer bulmakta zorlanıyoruz. Yer ve mekan bularak uygun sınıflar oluşturabilirsek, bu sıkıntıyı aşabilirsek sınıfların sayısını arttırmayı planlıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl bu sayıyı tekrar katlayıp 50 sınıfa çıkartmayı düşünüyoruz, Bizim için bu büyük bir başarı sayılabilir. Diğer Kur’an Kurslarımız da hizmetlerimiz devam ediyor. Öğrencilerimizi canı gönülden kutluyor tebrik ediyorum, ailelerine de teşekkür ediyorum. Programda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Allah yollarını bahtlarını açık eylesin, hayırlı hizmetlerinin devamını nasip eylesin.” diye konuştu.

5 YAŞINDAKİ ÇOCUK KUR’AN’I HATMEDEBİLİYOR

Altındağ Kur’an Kursu ve İlim ve İrfan Yuvası  adına konuşan Muhammed Emin Akalan ise, 4-6 yaş eğitimin önemine vurgu yaptı. Muhammet Emin Akalan, “Daha önce 4-6 yaş gibi bir eğitim yoktu. Erken yaşta kuranı aşılaya bileceğimizin yeni yeni farkına varıyoruz. Hepiniz görüyorsunuz küçücük 5 yaşında bir çocuğun Kur’an-ı hatmede biliyor.” ifadelerini kullandı.   

ÇOCUKLAR İLAHİ SÖYLEYİP, DANS ETTİ

Konuşmaların ardından minik öğrenciler yıl boyunca öğrendikleri ilahileri, söyleyip dans ederek hünerlerini sergilediler. Minik öğrencilerin gösterileri salondaki izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Program sonunda ise minik öğrenciler Seyhan İlçe Müftüsü Güller’e hediyeler takdim etti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.