TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kosova Büyükelçisi Adana Büyükşehir’in konuğu oldu

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Kosova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Avni Sipahui’yi ağırladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2017 19:51
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2017 19:51
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kosova Büyükelçisi Adana  Büyükşehir’in konuğu oldu

Kosova Büyükelçisi Adana

Büyükşehir’in konuğu oldu

 

ADANA (İLKHABER)-Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Kosova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Avni Sipahui’yi ağırladı. Ziyarette iki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkiler ile Adana’nın bu çerçevedeki rolü değerlendirildi.
Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, ziyaretinden dolayı Büyükelçi Avni Sipahiu’yu teşekkür edip, kendisini ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.  Kosova’nın Türkiye’nin kadim dostu olduğunu vurgulayan Akyürek, iki ülke arasındaki kardeşlik bağlarının daha da güçlenmesi için ekonomik ve kültürel işbirliğinin artmasından mutlu olacaklarını ifade etti.
Konuk Büyükelçi Avni Sipahiu ise Balkan coğrafyasında küçük bir ülke olan Kosova’nın Türkiye gibi çok büyük bir dostu olduğunu ve kendilerini güçlü hissettiklerini vurguladı. 2008’de Kosova’nın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkeler arasında Türkiye’nin bulunduğunu dile getiren Sipahiu, uluslararası platformda ülkesine ciddi siyasi destek sağlamaya devam ettiğini söyledi. Sipahiu, hem Kosova’nın hem de Türkiye’nin birlikte kalkınmasının en büyük dileği olduğunu, bu amaç doğrultusunda siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilere ivme kazandırmak üzere ziyaretlerde bulunduklarını kaydetti.
Akyürek, misafiri Sipahiu’ya ziyaret anısına plaket, çini işlemeli vazo ve el dokuması Saimbeyli kilimi hediye etti. Sipahiu da Kosova’nın tarihi ve kültürel değerlerinin yansıtıldığı kitabı Akyürek’e armağan etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.