TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mardin badem şekeri ve kahvesi Adana’da

Mardin’in meşhur kahvesi ve badem şekerleri Adanalı severlerle buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2017 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2017 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Mardin badem şekeri ve kahvesi Adana’da

Mardin badem şekeri ve kahvesi Adana’da

 

ÖZEL HABER

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Mardin’in meşhur kahvesi ve badem şekerleri Adanalı severlerle buluştu.

Adana’da Yöresel Lezzetler Fuarına katılan bir firma Mardin’in meşhur badem şekeri ve kahvesini Adanalılarla buluşturdu. Mardin’e özgü kahve badem şekerlerinden Adana Valisi Mahmut Demirtaş da tadarak Mardin ürünlerine tam not verdi. Mardin’de üretimi yapılan Maride kahvesi hakkında gazetemize bilgi veren firma sahibi Hatip Dora’dan önce badem şekerleri hakkında bilgiler aldık. Dora, sözlerine badem şekeri severlere müjde vererek başladı.  4 çeşit ürünlerinin olduğunu belirten Dora, “4 çeşit ürünümüz var badem şekerlerimizde. Yakında portakal ve muzluda çıkacak. Şuanda damla sakızlı, hayalet dediğimiz ürünümüz,  tarçınlı birde vanilyalı badem şekerlerimiz var. Bunlar kazanlarda yapılıyor, tamamen el yapımı şekerle yapılıyor. Mardin’imizin ceviz sucuğu var meşhur ama getiremedik onu.” dedi.

7 ÇEŞİT KAHVEMİZ VAR

Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın da tattığı kahvelerinden bahseden Hatip Dora, “Merkezimiz Diyarbakır, imalatımız Mardin. 7 çeşit kahvemiz var.  Kakulelisi var, damla sakızlısı var, bitter çikolatalısı var, spesiyel var, Süryani dediğimiz daha sert bir kahvemiz var. Hepsi kendi imalatımız.  Kahvelerimizi dibek taşında döverek yapıyoruz. Makine da değil, tamamen el yapımı bizim kahvelerimiz karışımlarla burada öğütülüyor. “ diye konuştu.

KAHVE TÜKETİMİ ARTTI

Kişi başı kahve tüketiminin son yıllarda artmasıyla işlerinde olumlu yönde bir etkilenmenin yaşandığından da bahseden Hatip Dora, “Talep çok. Türkiye’nin her tarafına kargo ile ulaştırabiliyoruz. Türkiye’de kahve sektörü büyüyor. Tüketim daha önce 2 kiloyken, şimdi 4 kiloya çıkmış durumda. Tüketimin artması bize olumlu yansıyor. Diyarbakır’da şubemiz var. Adana’da bazı marketlerde şube açtık. İnternetten bize ulaşıyorlar bizlerde. Kargoyla kendilerine istedikleri kadar kahve gönderiyoruz.” ifadelerini kullandı.

KİLOSU 8 İLA 10 TL ARASI

Firma çalışanlarından Ece Topçuoğlu ise, “Maride kahvesi Mardin’den gelen dibek taşla dövülen bir kahvedir. İçinde menengeç, kakule ve mahlep bulunuyor. Kakule bitkisi şekere, migrene, ağız kokusuna ve diş eti iltihaplarına iyi gelen bir bitkidir. 7 çeşit kahvemiz var. Fiyat 10 lira ila 8 TL arasında değişiyor. Mardin de üretiliyor.” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.