TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çuval davası ertelendi

Adana’da 2 yıl önce İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı’na girerek ABD Askeri Nicholas Allen Rockwell'in başına çuval geçirmeye çalışan TGB üyesi Yalçın Semir Akarsu ile Cenk Kızılırmak’ın tutuksuz yargılandığı davaya devam edildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2017 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2017 15:43
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Çuval davası ertelendi

Çuval davası ertelendi

 

 

BAYRAM BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana’da 2 yıl önce İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı’na girerek ABD Askeri Nicholas Allen Rockwell'in başına çuval geçirmeye çalışan TGB üyesi Yalçın Semir Akarsu ile Cenk Kızılırmak’ın tutuksuz yargılandığı davaya devam edildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle İncirlik‘te düzenlenen etkinliğe katılan Yalçın Semir Akarsu ile Cenk Kızılırmak, etkinliğin sona ermesinin ardından karşılaştıkları ABD’li asker Nicholas Ailen Rockwell tpki gösterdi. iddiaya göre, Akarsu, "2003 yılında askerimizin başına çuval geçirdiniz. Bunun ve ülkemizdeki terör olaylarının sorumlusu sizsiniz" diyerek yanında bulunan çuvalı ABD'li askerinin başına geçirmeye çalıştı. Bu sırada eylemi kamerayla kayda alan Cenk  Kızılırmak’a müdahale edildi. Ardından ise sanıklar adliyeye sevk edildi. Sanıklar ve olayın azmettiricisi olarak TGB Eski Genel Sekreteri Sinan Sungur hakkında hakaret, askeri bölgeye izinsiz girmek ve askeri yasak bölgeler ve güvenlik bölgeleri kanununa muhalefet suçlarından 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Bir süre elektronik kelepçe ile ev hapsi alan sanıklar daha sonraki duruşmalarda tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Dün ise davanın 3. celsesi görüldü.

Adana 20'nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam eden davanın 3'üncü celsesine katılan sanıklar Yalçın Semir Akarsu ile Cenk Kızılırmak, eylemin anlık geliştiğini tasarlayarak yapmadıklarını ileri sürdü. Duruşmayı TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz izlemek için geldi. Mahkeme hakimi duruşmayı 17 Ekim 2017 tarihine erteledi.

TGB üyeleri mahkeme çıkışı adliye önünde basın açıklaması yaptı. TGB üyesi Yalçın Semir Akarsu, “Geçen sene incirlik üssünde bir eylem gerçekleştirdik. Bu gün bir karar çıkmadı ancak ne karar çıkarsa çıksın Türk gençliği bu iradesini bırakmayacaktır.” dedi.
 

TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, İncirlik Üssü'nün peşini bırakmayacaklarını, üssün Türkiye’ye saplanmış bir hançer olduğunu ileri sürerek, “İncirlik Üssü'nün Türk askerinin emrine verilmesi gerekmektedir. Türk gençliği bu görevi üstlenmiştir gereğini yerine getirecektir. Bu üssü kapatacağız.” diye konuştu.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.