TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dövme tutkusu giderek artıyor

Dövme yaptırmak bir tutku mu, geçici bir heves mi? Kimler daha çok dövme yaptırıyor? Kullanılan aparatlar steril mi? İnsanlar neden dövme yaptırıyor? Merak ettik ve Dövme Sanatçısı Ömer Ltfi Olga’ya sorduk.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2017 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2017 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Dövme tutkusu giderek artıyor

Dövme tutkusu giderek artıyor

 

 

 

 

RÖPORTAJ: MURAT YILDIRIM

 

Dövme kültürü nasıl oluştu, insanlar neden dövme yaptırıyor?

 

Dövme popüler kültürün bir ürünüdür. Binlerce yıllık bir geçmişi olmasına rağmen her dönemde farklılıklar göstermiştir. Günümüzde insanlara idol olarak gösterilen her figür dövmedir ve insanlar da buna yönelmektedir. Dövme yaptıran insanların çoğu dövmelerini diğer insanlara göstermek için görünen yerlerine yaptırırlar. Maalesef azınlık olan kısım dövmenin gerçek kültürünü ve sanatsal tarafını benimseyip vücudunun formunu düşünerek yeniden şekillendirmek amacıyla yaptırır.

 

Yapılan dövmeler ne derece hijyeniktir?


Profesyonel stüdyolarda yapılan dövmelerde herhangi bir hastalık bulaşma, enfeksiyon, alerji ya da kanserojen riski yoktur. Kanla temas eden her parça tek kullanımlıktır ve orijinal boyalar tüm sağlık testlerinden geçmiş steril paketlerindedir.


Dövme neden tercih ediliyor?



Dövme yaptırmak isteyen kişinin yaptırma amacına göre değişkenlik gösterir. Vücudunun formunu düşünerek yeniden yapılandırmak/şekillendirmek isteyenler için ucu açıkken dönem dönem moda olan modellere yoğunlaşan kişiler de vardır. Yıldız, sonsuzluk gibi. bunun dışında yara/ameliyat izi kapatmak için de tercih ediliyor

 

Dövme yapanların iyi bir ressam olması gerekir mi?


Dövmeci olmak için tabi ki ressam olmak şart değil ama yapılan iş resimden çok farklı olmadığı için güzel sanatlar eğitimi almış biri teknik olarak daha öndedir ama asıl önemli olan yaratıcılıktır diye düşünüyorum.

Pişman oldum ve dövmemi sildirmek istiyorum? İz kalmadan yok etmek mümkün mü?

Profesyonel kişiler tarafından yapılan dövmeler yine profesyonel kişiler tarafından iz kalmadan silinebiliyor. Ben insanları dövme silme işlemi için dermatologlara yönlendiriyorum. Deri uzmanları derinin yapısını daha iyi bildikleri için iz kalma söz konusu olmuyor çünkü.


Daha çok hangi yaş aralığında kişiler dövme talep ediyor?

7- 18 yaşından büyük her yaştan insana dövme yapıyoruz ama yoğunluk 18-30 yaş aralığında

Modanın sürekli değiştiği gibi dövmenin de bir gün popülerliğini kaybedeceğini düşünüyor musun?

Dövme günümüzde çok popüler olduğu için moda gibi görünüyor olsa da bence popülerliğini hiçbir zaman kaybetmeyecek.

Dövmenin bağımlılık yaptığı doğru mudur?

Dövmenin yaptığı bağımlılık hissiyatından geliyor. Dövme kişiye bir hava katan, kendisini yakışıklı/güzel hissettiren birşey olduğu için başka dövmeler de yaptırmak istiyor. Kişide algıda seçicilik oluyor ve her dövmeyi incelemeye başlıyor. Bir kez dövme yaptırdıktan sonra sosyal medyadan dövmecileri ve dövme sayfalarını takip edip fikir edinmeye çalışıyor bir sonraki dövmesi için.

En çok bedenin hangi bölümlerine dövme talebi oluyor?

Dövmeyi yaptıran kişinin yaptırma amacına göre değişiyor ama yoğunluk görünen yerlerine oluyor kol ve bacak gibi.

Kullandığınız aparatlar ne kadar steril?

Yapım aşamasındaki kullanılan herşey tek kullanımlıktır. Makine gibi tek kullanımlık olmayan parçalar da streç film ve koruyucu poşetlerle kaplanır böylece steril olmayan hiçbir parça dövmeyle temas etmez.



 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.