TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Basınçlı su sistemi tasarruf sağlayacak

Vali Demirtaş, Adana Çiftçiler Birliği’ni ziyaretinde Başkan Doğru’dan bilgi aldı:

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2017 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2017 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Basınçlı su sistemi tasarruf sağlayacak

Basınçlı su sistemi tasarruf sağlayacak

 

ADANA(İLKHABER) - Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Çiftçiler Birliği’ni ziyaret ederek, Birlik Başkanı Mutlu Doğru ve yönetim kurulu üyelerinden Çukurova tarımının sorunlarını ve çözüm önerilerini dinledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhammet Ali Tekin’in de katıldığı ziyarette Vali Demirtaş, Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru ve yönetim kurulu üyeleri ile bir süre sohbet etti. Birlik Başkanı Doğru, Vali Demirtaş’a, Çiftçiler Birliği’nin faaliyetleri ve bölgede yürütülen tarımsal çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

“ADANA, 37 MİLYON LİRA KIRSAL KALKINMA DESTEĞİ ALDI”

Adana’nın, kırsal kalkınma destekleri kapsamında talep ettiği 37 milyon TL’nin tamamını aldığını belirten Doğru, “Kırsal kalkınmada biz 37 milyon TL destek istedik, önce 30 milyon TL destek cıktı. Sayın Bakanımızın ve sizlerin desteğiyle 7 milyon TL daha eklenerek 37 milyon TL oldu. Ayrıca, rüzgâr pervanelerine de destek çıktı. Ben çiftçi arkadaşlarım adına sizlere bir kez daha teşekkür ederim” dedi.

 

“KREDİ SÜRESİNİN UZATILMASI ÇİFTÇİNİN ELİNİ GÜÇLENDİRİR”

Çiftçinin yaşadığı problemlere de değinen  Doğru, Ziraat Bankası’nın 1 yıl vadeli işletme kredilerinin  vadesini 2 yıl veya daha uzun süreye çıkartılması gerektiğini söyledi. Doğru, “Ziraat Bankası’nın tarım işletme  kredisi 2 yıldı. Bir düzenleme ile 1 yıla indirdiler, kapatıp tekrar açmak zorunda kalıyoruz. Bir defaya mahsus bile olsa 12 ayı 36 aya çıkartabilirsek bu çiftçinin elini güçlendirecektir. Bu konuda da desteklerinizi rica ederiz” diye konuştu.

Bozuk köy yollarının yapılması konusunda da Vali Demirtaş’tan destek isteyen Doğru, hasat zamanının yaklaştığını, ürün sevkiyatının sorunsuz şekilde gerçekleştirilebilmesi için bozuk yolların bir an önce yapılması gerektiğini belirtti.

 

“ÇUKUROVA TARIMININ MEGA PROJESİ; BASINÇLI SU SİSTEMİ”

Çukurova tarımının mega projesi basınçlı su sistemine de değinen Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, “Türkiye çapında ses getirecek, tüm Çukurova bölgesini kapsayacak basınçlı su sistemi için Çukurova Üniversitesi işbirliğiyle bir proje yaptık. Ovamızda damlama sulama için, basınçlı su için çok fazla enerji harcamaya başladık. Adana’daki Seyhan Baraj Gölü rakım olarak bütün ovayı basınçla sulayabilecek bir konuma sahip. Bunun projeleri, fizibiliteleri hazır. Sadece hükümetimizin onayı gerekiyor. Eğer Adana’da kapalı sistem sulamaya geçersek, su tasarrufuyla birlikte inanıyorum ki enerji tasarrufunu da gerçekleştirebileceğiz. Bu konuda da desteklerinizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“ÇİFTÇİMİZE HER KONUDA YARDIMA HAZIRIZ”

Vali Mahmut Demirtaş da bahsi geçen konuları yakından takip edeceğini söyledi. Kendisinin de çiftçi kökenli bir aileden geldiğini belirten Demirtaş, bu yüzden tarımla çok ilgili olduğunu, çiftçiye her konuda yardım etmeye hazır olduğunu ifade etti.

Adana Çiftçiler Birliği binasını da gezen Vali Demirtaş, son olarak, İzzettin Özgiray Toplantı Salonu’nda çiftçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.