TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gökkuşağının renkleri

Yeni Duyum’un 17’nci Sokak Şenliği muhteşem geçti

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2017 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2017 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Gökkuşağının renkleri

ADANA(İLKHABER) - Özel gereksinimli bireyle yönelik hizmet veren, Adana’nın alanında ilk ve en tecrübeli kuruluşu olan Yeni Duyum Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin geleneksel sokak şenliği muhteşem bir atmosferde gerçekleşti. Engellerin kalktığı şenlikte ‘Engelsiz’ olduklarını bir kez daha gösteren gençler, gökkuşağının farklı bir rengi olarak yansıdılar.

Yeni Duyum Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin kuruluşundan bu yana her yıl gerçekleştirdiği geleneksel Sokak Şenliği’nin 17’ncisi Duygu Kafe yanındaki Gençlik Meydanı’nda yapıldı. Adana’nın ilk işitme ve konuşma engelliler rehabilitasyon merkezi olan Yeni Duyum’un şenliğinde merkezin öğrencileri, velileri ve öğretmenler, “Yapacaklarım sınırlı ama ufkum geniş”, “Farklılık bir renktir”, “Ben engel tanımıyorum ya sen?”, “Hayat birlikte güzel”, “EngelSİZsiniz” yazılı dövizler taşıyarak, topluma engelli olmadıkları mesajlarını verdiler. Özel gereksinimli bireylerin halkla buluştuğu Sokak Şenliği, ulu önder Atatürk ve şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından açış konuşması yapan Merkez Kurucusu Meliha Kocamanoğlu, hiçbir bireyin engellenmedikçe ‘engelli’ kabul edilemeyeceğini kaydetti. Merkezde eğitim görenlerin engelli değil, özel gereksininimli bireyler olduklarını vurgulayan Kocamanoğlu, “Merkezimizde eğitim gören bireylerimizle yıl içerisinde çeşitli aktiveler yapıyoruz. Bu aktivitelerimizde de özellikle onların halkla iç içe, halkla birlikte olmalarını istiyor, etkinliklerimizi de kamuya açık alanlarda yapmaya özen gösteriyoruz. Her biri ayrı bir renk olan benim meleklerim, benim çocuklarımla bir kez daha bu şenlikte Adanalılarla birlikteyiz. Onların uçsuz bucaksız, sınırsız sevgileri hepimizi kucaklıyor. Her biri ayrı bir renk olan çocuklarımızla çok güzel, yağışsız bir havada bu meydanda gökkuşağını oluşturuyoruz. Geleneksel etkinliklerimizde Adanalılarla birlikte engelleri yıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Çocukların yüzlerinin boyandığı, patlamış mısır ve pamuklu şeker dağıtıldığı şenlikte, Adana Büyükşehir Belediyesi Bandosu, çeşitli marşları ve şarkıları seslendirerek katılımcıları şenlendirdi. Merkezde eğitim gören çocuklar çeşitli gösteriler yaptılar, şarkılar seslendirdiler, şiirler okudular. Şenlikte önce merkezde eğitim görenlerin katılımıyla çuval, halat çekme, sandalye kapmaca yarışmaları yapıldı. Onların ardından ise aileleri yarışma arenasında kıyasıya çekiştiler. Yaklaşık 3 saat süren şenlik, ‘Adana köprübaşı” şarkısı eşliğinde oynnan oyunla son buldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.