TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Elindeki Atatürk posteri ile ağladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanlığı tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle tören düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2017 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2017 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Elindeki Atatürk posteri ile ağladı

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Törende elinde Atatürk fotoğrafını taşıyan bir kadın tören boyunca gözyaşlarını tutamadı.

 Atatürk Parkı içerisinde düzenlenen tören Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşundu bulunulup İstiklal Marşı okundu. Ellerinde Türk Bayrakları ve üzerinde Atatürk’ün fotoğraflarının yer aldığı kalabalık grup sık sık hatıra fotoğrafları çektirdi. Daha sonra burada bir konuşma yapan İl Başkanı Ayhan Barut, 19 Mayıs tarihinin önemini anlattı.  19 Mayıs’ın Türk ulusunun bağımsızlık ve özgürlük arzusunu dünyaya ilan ettiği gün olduğunu belirten Ayhan Barut, 19 Mayıs, esaret altına alınıp, geleceği yok edilmek istenen Türk ulusun Büyük Önder Mustafa Kemal önderliğinde ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ şiarıyla başlattığı eşsiz destanın başlangıcı olduğunu söyledi.

19 Mayıs, küllerinden yeniden doğan ulusun, Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu, ulusal egemenliğe dayanan, çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmayı hedefleyen, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin atıldığı gün olduğunu işaret eden Barut, “Bugün sahip olduğumuz tüm özgürlükleri, hakları, vatan topraklarında özgür ve bağımsız bir şekilde yaşayabilmemizi 19 Mayıs ruhuna borçluyuz.  Türkiye’yi asla Mondros ve Sevr karanlığına teslim etmeyeceğiz. 19 Mayıs 1919’da bağımsızlık meşalesinin yakan, emperyalist işgale karşı canlarıyla, kanlarıyla direnen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, dün olduğu gibi bugün de yolumuzu aydınlatıyor.  Kurtuluş mücadelesini gerçekleştiren kahramanlarımızın adlarını yüreğimize kazıdık. Onların yolu, bizim de yolumuzdur. Önderimiz Atatürk, silah arkadaşları ve bağımsızlık yolunda yitirdiğimiz şehitlerimizi rahmetle, saygıyla ve şükranla anıyoruz. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Yaşasın tam bağımsız, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti.” dedi.

Daha sonra Sami Eryurt isimli yaşlı bir adam şiir okudu. Okuduğu şiirle duygulanan kalabalık arasında bulunan Atatürk fotoğrafı taşıyan bir kadın uzun süre göz yaşlarını tutamadı.  Şiirin okunmasının ardından alandaki partililer Sami Eryurt’un yanına giderek sevgilerini öperek gösterdi. Etkinliğe Adana milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, Aydın Uslupehlivan, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, çok sayıda partili katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.