TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tecavüz aklanamaz!

Kampüs Cadıları, kadınlara yönelik gerçekleştirilen tecavüz, taciz ve cinayetleri protesto edip, yargı kararlarını tepki gösterdi

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2017 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2017 15:39
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Tecavüz aklanamaz!

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana’da Kampüs Cadıları isimli bir grup kadın, kadınlara yönelik gerçekleştirilen şiddet, taciz, tecavüz ve cinayet olaylarını protesto etti.

Abidin Dino Parkı’nda toplanan Kampüs Cadıları, adına konuşan deniz Uslu, her güne yeni bir cinayet, tecavüz, istismar haberiyle uyanıldığına dikkat çekti. Kadınlar olarak bu sürecin hem içerisinde, hem de bilfiil mağduru konumuna getirildiklerini söyleyen Uslu, son üç günlük haberlere bile bakıldığında kadınlar açısından aslında ne kadar dayanılmaz, ne kadar vahşet dolu olduğunun görüldüğünü kaydetti.

Yaşanan olaylardan öğrekler veren Uslu, “Batman’da 14 yaşındaki G.’nin cinsel istismara maruz bırakıldığı ve ardından aylardır sistematik olarak fuhuşa zorlandığını öğreniyoruz. Hemen ardından mahkeme gizlilik kararı getiriyor ve soruşturmada yalnızca 3 kişi tutuklanırken, çocuğu cinsel istismara maruz bırakan pek çok erkeğin de ‘kentin tanınan isimleri olduğu için’ kefaletle serbest bırakıldığı belirtiliyor. Koruma altına alınan G.’nin ifadesiyle, aylardır onlarca çocuğun fuhuşa zorlandığı, yüzlerce erkeğin fail olduğu ve bu olayları bilip, sessiz kalıp suça ortak olunduğu ortaya çıkmıştır. 2 gün önce Antalya’da 20 yaşındaki Dilay Özel, annesi ve teyzesiyle birlikte, yolda yürürken B.T. isimli erkek tarafından sigara içmeleri gerekçe gösterilerek saldırıya uğradı. B.T. Dilay’ın boynunda sigara söndürdü. Aynı gün savcılıktan serbest bırakılan B.T. henüz bugün tutuklandı. Bu sabah da yine Antalya’da Mustafa Alper isimli erkek, Nurcan Demiröz’ün evine dinamit yerleştirerek, katletti. ” dedi.

Sanıklara verilen iyi hal indirimlerine tepki gösteren Uslu, “Her gün yeni bir haberle her gün yeni bir sarsıntıyla uyanıyoruz. Ama biz erkeklerin bu cesareti nereden aldıklarını iyi biliyoruz. Kadın katillerine, tecavüzcülere verilen iyi hal indirimleriyle yargı adeta failleri ödüllendiriyor.  Kardeşlerimize istismar edenlere ve onları koruyan yargıya karşı isyandayız.  Çünkü bizler evlerden, fabrikalardan, kampüslerden kısacası hayatın her alanından çıkıp gelen kadınlarız. Hayatımızın, geleceğimizin bu karanlıkta boğulmasına izin vermeyeceğiz. Erkek egemenliğinin camını çerçevesini indirinceye dek mücadele edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapan kadınlar daha sonra sessizce dağıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.