TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dinmeyen heyecan

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 98. Yılı Adana’da da coşkuyla kutlandı

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2017 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2017 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Dinmeyen heyecan

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen gösterilerle coşku içerisinde kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 98’inci yılı kutlamaları Adana Atatürk Parkı’nda çelenk sunma töreni ile gerçekleşti. Ardından ise yürüyüş korteji yapılarak buradan Uğur Mumcu Meydanı’na kadar dev Türk Bayrağı taşıyarak Adana Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde yürüdü. Uğur Mumcu Meydanı’nda ki tören ise Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın halkın bayramını kutlamasıyla başladı.

“19 MAYIS RUHU BU MİLLETİN EN BÜYÜK SERMAYESİDİR”

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, günün anlam ve önemine uygun bir konuşma yaptı.  Ataşbak, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 98. Yılı kutlama etkinliklerini gerçekleştirdiklerini söyledi. Ataşbak, “Kutlu yürüyüşün 98. Yıl dönümünde başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, bu vatan uğruna canlarını seve seve veren aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Türk gençleri Türk İstiklalinin de, Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisidir. Bugünün ve geleceğin en önemli güvencesidir. Büyük öz veriyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizler emanettir. Bu emaneti yaşatmak ve sonsuza dek korumak, gelecek kuşaklara  aktarmak görev ve sorumluluğunuz olmalıdır. 19 Mayıs ruhu bu milletin en büyük sermayesidir.” dedi.

ŞİİRLER ONUP GÖSTERİLER YAPILDI

Ardından ise bazı öğrenciler günün anlam ve önemine uygun şiirler okudu. Daha sonra ise, öğrencilerin çeşitli dallarda sergiledikleri gösteriler törendeki yerini aldı. İlk olarak halk oyunları ekibi çıkarak hünerlerini sergiledi.  Jimnastik, karate, masatenisi, bisiklet, tekvando gösterileri yapıldı. Engelli öğrencilerin sergiledikleri dans gösterisi büyük beğeni topladı. Bisiklet ile akrobatik hareketler yaparak şovlarını gerçekleştiren gençler ise zaman zaman yürekleri ağza getirecek hareketler yaptı. Gösterilerini yapan bazı öğrenciler Adana Valisi Mahmut Demirtaş’a çiçek, 3 boyutlu tablo ve benzeri hediyeler takdim etti. Gösterilerin ardından ise, resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri tören alanında Adana Valisi Mahmut Demirtaş, İncirlik 10'ncu Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral  İsmail Günaydın ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü tarafından verildi.

VALİYLE FOTOĞRAF ÇEKTİRME YARIŞI

Tören sırasında fenalaşan bir kadına önce alandakiler müdahale etti. Ardından ise 112 ekipleri çağrılarak fenalık geçiren kadın hastaneye kaldırıldı. Törenin sona ermesinin ardından öğrenciler Adana Valisi Mahmut Demirtaş ile fotoğraf çektirmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Kimi Vali Demirtaş ile selfi yaptı. Kimi ise, aileleri ve arkadaşlarına fotoğraflarını çekmelerini söyledi. Törene, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, İncirlik 10'ncu Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral  İsmail Günaydın, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, siyasi parti il başkanları ve çok sayıda askeri erkan katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.