TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mardin’de 19 Mayıs rüzgarı

MARDİN Mustafa Kemal Atatürk’ün ulusal kurtuluş mücadelesini başlatmak için Samsun’a çıkışının 98. yıldönümü olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mardin’de coşkuyla kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2017 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2017 14:39
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Mardin’de 19 Mayıs rüzgarı

 ADNAN AVUKA

MARDİN(İLKHABER)- Mustafa Kemal Atatürk’ün ulusal kurtuluş mücadelesini başlatmak için Samsun’a çıkışının 98. yıldönümü olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mardin’de coşkuyla kutlandı.

 Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve 15 Temmuz  Şehitler ve Demokrasi Parkı’nda yapılan  Fettah Can tarafından verilen konserde Mardinli gençler, Gençlik Festivali’nin son gününde 19 Mayıs coşkusunu Pop Sanatçısı Fettah Can ile yaşadı. Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, “Gençlerimizin hak ettiği bir gençlik festivali düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu. Vali ve Büyükşehir belediyesi başkan vekili Mustafa Yaman elinde bir bardak çayla yudumlarken eşi Gülseren Yaman gençler arasına girerek  halay çekti. Hayatlarında ilk defa böyle bir bayramı yaşadıklarını belirten gençler Mutluluklarını dile getirdiler. Özellikle Mardin Milli oyunu olan “Reyhani” oyunu bir genç bardağı başına koyarak oynaması büyük alkış aldı.

Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklığında düzenlenen Gençlik Festivali Fettah Can konseri ile sona erdi. 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı’nı dolduran binlerce genç Fettah Can’ın şarkılarıyla kendinden geçti. Diğer yandan konser esnasında işitme engelliler için bazı şarkılarda işitme engelli dili kullanıldı.  Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman ve eşi Gülseren Yaman da konserde gençlere eşlik ederek yalnız bırakmadı.

 

Gençlerin 19 Mayıs’ta kendilerini özel hissetmesi için Gençlik Festivali’ni hazırladıklarını anlatan Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaman, “Mardin’de gençlerimize armağan edilen en güzel bayramlardan birisi olan 19 Mayıs’ın daha da anlamlı olması için bir dizi etkinlik hazırlamıştık. 3 gün boyunca etkinlikler düzenleyerek gençlerimizin özel olduklarını hissettirdik. Bugün de yine güzel bir konser ile festivalimizi sona erdirdik. Pop sanatçısı Fettah Can şarkılarıyla gençlerimize unutulmaz bir gece hazırladı” dedi.

 

Yaman, “Bizler gençlerimizin moralini iyi tutacak programlara devam edeceğiz. Onların kendilerini rahat hissedeceği çalışmalar içinde olacağız. Tıpkı Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi gibi kalıcı ve kaliteli projeleri gençlerimize armağan edeceğiz. Gençlerin bakış açısıyla projelerimize yön vereceğiz” dedi.

 

Konserin sonunda Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Burak Tuzlu çiçek takdim etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.